Jiná Realita treba by ti ta druha pokladna prinesla vyssi trzby, casem by se zaplatila a dal by ti vydelavala. Kolik takova pokladna stoji?
Koronavirus
0zero7 no to som už písala. Že pokiaľ na to ľudia budú kašľať, a kašľú na to i teraz, keď si prísnejšie opatrenia, tak neverím tomu, že keď sa rouvolnia, že všetci budú stáť podľa pravítka. Ja by som tomu rada verila, ale podľa toho, čo pozorujem, na to ľudia budú ... Bona môžme sa porovnávať ako to inde ide.
Kokoska já ji časem potřebovat doufám nebudu, protože prodej z okna je samozřejmě naprosto provizorní řešení, a na nový obchod nebudeme mít...no hodně hodně dlouho, abych ji tam uplatnila.
kolik stojí nová, to přesně nevím, protože nevím, jestli tedy budu potřebovat novou kasu na eet, nebo ne, protože zatím eet není, ale kasa se nekupuje na dva roky. ale tak s tiskárnou, platebním terminálem apod. to bude kolem 20.000, včetně instalací, nějakého nábytku pod to, protože na zem si ji nehodí, a podobně. což je zejména před koncem roku částka, kterou nemám. všechny volné peníze jdou do stavby.
(máme totiž tu velkou smůlu, že naše největší firemní investice v dějinách, kalkulovaná s odřenýma ušima na to, že letošní a taky příštěroční příjmy budou cca takové, jako poslední dva tři roky...jaksi spadla do doby koronaviru a tržeb, které nejsou ani skoro vidět. a udělat se musela, už to nešlo odložit. rezervy jsme vyčerpali už na začátku roku na nečekané komplikace se stavbou (propadlo se podloží atp.), pak nastaly komplikace s tím, že technika ze zahraničí kvůli virusu jaksi zatím nedorazila, a tak nějak je to celé zle.)
takže...to fakt vidím, jak to vidím. mně přijde, že naše opatření jsou úplně dostatečná, aby se každý mohl cítit v bezpečí a současně aby to fungovalo, a tohle o 15m2 už mi přijde too much pro firmy, co se drží už ne zuby nehty, ale spíš jen nehty. samozřejmě chápu, že lidi, kteří se bojí o příbuzné nebo o sebe, nebo prostě nemají představu, jak to vypadá za oponou firem, to vidí a chtějí jinak a přijde jim to správné. ale momentálně už podle mě jsme za hranicí vyváženosti ochrany lidí a současně nutného fungování ekonomiky. my jsme tedy k naší smůle extrém kvůli stavbě, bez ní bychom na tom byli hodně moc líp, ale nejsme zdaleka sami, kdo je na tom takhle, a už to visí na vlásku. jediné, co to potřebuje, je to ekonomicky dál nezhoršit, a nechat to tak, jak to je třeba teď (myslím pro nás, kadeřnice nebo diskotéky neřeším, jen čistě nás). to by mi stačilo, přežijeme.
Jiná Realita jenomže když to opatření nebude, tak lidi karanténě jsou spíš jistota než pravděpodobnost. To je celé.
continuity no jenže pokud to opatření dopadne na firmy jako ta JR, kde se otočí 500 lidí za den, místo toho tam přijde 200 a pak žádný, jelikož zkrachují, a přitom v hypermarketu se tlačí tisíce, nebo desetitisíce, kde to buď nikdo nespočítá, nebo nezkontroluje, nebo i vyhoví, protože mají nějaké volné prostory mezi regály kam nezabloudí nikdo a pak se to vše nasáčkuje u pokladen/pečiva/pultu s uzeninama a na metry to přitom vychází... to je správně? to pomůže konkrétně čemu?
0zero7 Já tím nemyslela, že to nejde, ale že praxe pokulhává. Je to pořád dokola. Roušky byly zkraje přijímány a všichni je sháněli. A když jich bylo dost, chytráčci je nosili pod frňákem, ze záclony apod.a nadavali, že je to omezování... To, co na začátku většina uznává, brzy začne porušovat, vždyť je to otrava, chodit v roušce, trávit večery doma a nevidět se s kamarády, necestovat.
Janulik03 barbucha zákanzík si vybere, nadiktuje, jedna markuje, druhá chystá do pytlíku, třetí balí zákusky (vaří kafe...), protože balicí pult je jaksi na opačné straně prodejny než pokladna. než namarkuje toho prvního, zvládnou ty další dvě nachystat věci dalších dvěma lidem, kteří si mezitím vyberou. takhle zvládnou vychystat třeba třem lidem naráz během fakt pár minut, dřív jely systémem jeden člověk za minutu (!). teď to bude jeden člověk za dlouho, protože takhle si ti za tím prvním už vybírali, což většinou zabere nejvíc času (a pak to zabalit).
to mluvím o těch hodně zalidněných prodejnách. samozřejmě to může všechno zvládnout jedna, ale potom je i prodejna jinak disponovaná, třeba nemá balení na opačné straně prodejny.
pokud tam bude jeden zákazník, potřebuju na to dvě prodavačky, protože nebudou obsluhovat nikoho za ním současně. jedna bude balit a druhá kasírovat. víc to urychlit nepůjde, balení trvá nejdéle, ale může ho dělat jen jeden člověk, přítomnost třetí prodavačky tomu nijak nepomůže.
pomohl by jedina další kasa, kdy by mohla ta jedna nějaké snadné objednávky, třeba 10 rohlíků, obsluhovat z druhého okna. ale já už prostě nic neinvestuju, protože nemám z čeho.
Co máš pořád s tím balením? Prodáváte rohlíky v dárkovým balení nebo co?
Pečivo se dá do pytlíku a cajk, v životě jsem si nevšimla, že by s tím v naší pekárně měli nějakej problém (a ano, zabalí mi ho prodavačka, která mě zároveň zkasíruje, co je na tom?)... asi taky proto, že to maj líp zorganizovaný a nemají balicí pult na druhý straně krámu. To snad jde přehodit a zorganizovat rozvržení prodejny nějak uživatelsky příjemnějc, ne?
Jako sorry, můžeš si tady stěžovat horem dolem, a mít jinej názor než většina - je jasný že ti jde jen o tvoje kšefty a ostatní ať třeba na ten koronáč zdechnou (ale komu pak budeš ty rohlíky prodávat?) - co se podniku vybudovanýho předkama týče, tak musím myslet třeba na naši pedikérku, která převzala provozovnu po svojí matce (dlouholetou zavedenou provozovnu s klientelou) - a musela úplně zavřít krám. A mnoho dalších takovejch! Jsou na tom mnohem hůř!
Souhlasím s continuity - hlavně hledat důvody, proč něco nejde ![]()
Zas klasika, všude na světě to jde ( omezení lidi ve vnitřních prostorech, testování atd.) jenom v ČR je vždy milion argumentů, proč něco určitě nepůjde.
Ja vôbec nespochybňujem to nariadenie, a obchody tu reguláciu vstupu určite zvládnu len neverím, že o keď to bude sbs na vstupe regulovať, že sa ľudia v obchode nebudú správať bezohľadne. Ja stále píšem o veľkých predajniach s oblečením/potravinami/nábytkom a pod. Neviem si predstaviť, ako budú regulovať vstup do OC. No a i keď na jar obchody počet ľudí regulovali, tak ich bolo v uliciach a obchodoch o dosť menej, všetci sa báli a väčšinou opatrenia dodržiavali. Ako mám veriť tomu, že za dva týždne sa všetci spamätajú a budú vzorne chodiť okolo seba v odstupoch a čakať pred obchodom v peknej rade, bez tlačenice. Plus tie Vianoce...
Jiná Realita nemas to jednoduchy a urcite nejsi sama, komu to zkomplikuje zivot. Ale nekde nejak se zacit s temi opatrenimi musi a snad se to casem zlepsi.
continuity no jenže pokud to opatření dopadne na firmy jako ta JR, kde se otočí 500 lidí za den, místo toho tam přijde 200 a pak žádný, jelikož zkrachují, a přitom v hypermarketu se tlačí tisíce, nebo desetitisíce, kde to buď nikdo nespočítá, nebo nezkontroluje, nebo i vyhoví, protože mají nějaké volné prostory mezi regály kam nezabloudí nikdo a pak se to vše nasáčkuje u pokladen/pečiva/pultu s uzeninama a na metry to přitom vychází... to je správně? to pomůže konkrétně čemu?
Presne toto sa snažím už tretiu stránku dať dohromady :D
Myslím si že přísné omezení počtu zákazníků s ohledem na velikost prodejny, je jedno s nejučinnějšich opatření vůbec. S dlouhodobého hlediska!
snad můžu mít názor, dokonce i jiný, než většina. tohle ještě pořád je diskuze, ne nadšené schvalování vládních opatření.
balíme zákusky. protože jsi to asi nikdy neviděla, to jde paní do chladicí vitríny, nabere to, odnese někam na velkou rovnou plochu, kde na to má balicí papír, podložky a takové srandy, zabalí to, někdy třeba složí krabici...a voila, odnese to zákazníkovi. to u pokladny uděláš těžko, ani do pytlíku to nestrčíš. a zabere to čas. (samozřejmě čekám argument, ať to neprodáváme, ale na to asi nemám už žádný protiargument). taky třeba krájíme chleba. čas a prostor. víme, co a proč děláme, a víme to nepochybně líp než ty.
rozarka jj, uplne s tebou souhlasim! Promin, nemelo to vyznit, ze jsi psala, ze to nejde :)
Jiná Realita to víš, vždycky se najde někdo, kdo ví naprosto přesně co máš dělat, i když vůbec netuší co děláš![]()
Neviem si predstaviť, ako budú regulovať vstup do OC. No a i keď na jar obchody počet ľudí regulovali, tak ich bolo v uliciach a obchodoch o dosť menej, všetci sa báli a väčšinou opatrenia dodržiavali. Ako mám veriť tomu, že za dva týždne sa všetci spamätajú a budú vzorne chodiť okolo seba v odstupoch a čakať pred obchodom v peknej rade, bez tlačenice. Plus tie Vianoce...
Vstup do OC nemusej regulovat - ať si to regulují ty jednotlivý obchody tam. A dokud se lidi nenaučej, že tlačenicí a dejcháním na záda druhejm si vůbec nepomůžou, tak ať to všechno zas zavřou. Vůbec bych se s tím nemazala.
Tady přežívaj ještě ty manýry frontovejch bojovnic a bojovníků, ti to snad učej i svoje vnoučata... jako by jim něco uteklo! Div se to neporve o poslední máslo, že už snad nikdy nebude... Nikde jinde nejsou lidi tak nevychovaný, a teď je nejlepší příležitost je konečně donutit chovat se jako lidi, a ne divá zvěř! Pokud/dokud se to nenaučej, tak prostě nebude nic!
Jiná Realita kdyz mas tu volnou prodavacku navic, treba by mohla ona to nabrane zbozi odnest, zabalit a po zaplaceni predat? Ja vim, ze ne vsichni kupujou zakusky, ale nejak to zkusit preskupit, vymyslet, aby si praci rozdelili a nedelal jeden vsechno?
Hele, balení - já si teda představuju, že balej třeba harlekýny a hrozně bych si ho dala.
no nic, tak jsem si tady teda postěžovala, a zase toho nechám.
přiznávám, že mě docela mrzí, že se vždycky najde někdo, kdo má pocit, že když má někdo jiný pocit, že i ekonomická stránka věci je důležitá a je přirozeně důležitá pro něj, protože v ní žije, tak mu nezáleží na lidech a "klidně můžou zdechnout", jen když obchod jede.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY