U nás na každom obchode visí cedula, koľko zákazníkov môže byť dnu, a v tých veľkých obchodoch je príslušný počet vozíkov/kosikov plus počítajúci sbs-kár alebo brigádnik. Všade dezinfekcia, všetci v interiéri majú ruska.
Koronavirus
letfenixa to je jasny, ze kdyz se chce, vsechno jde. Treba u Lidlu, ktery stoji o samote, nevidim problem. Zajimalo by me spis jak to vyresi obchodaky, jak jsem psala, kde fakt neni moc prostoru na frontu desitek lidi, aniz by se nablizko michali s lidma, kteri prochazeji do jinych obchodu.
I v naší pekárně balej zákusky (i vedle v cukrárně). Vše potřebný má prodavačka nachystaný na délku ruky hned vedle (nebo za sebou), a má to v mžiku hotový, podá, namarkuje a nazdar. Fakt zázrak 21. století, za tři minuty mam hotovo a odcházím...
Kokoska hm, tak to veru neviem v tých veľkých obchodakoch ako funguje, naše malomesto také nemá, niekto z BA povie?
viktorka_od splavu ale tak musí se to dodržovat i ve velkých nákupních centrech, nějak jsem si nevšimla že by měli vyjimku. Někdo to popisoval, jak to bylo v Německu? Prostě byl omezený počet vchodu, a u dveří stal mánik a počítal. Kdyz takto může stát fronta na bazén, když se zaplní kapacita, tak to půjde i tady. A pak si to každý krám reguluje sám.
Aerolinky jsou před krachem nikdo jim od jara business nezakazuje. Zakázal se sám. Už pochopte, že je vždy ekonomicky lepší nenechat tu epidemii rozjet a řídit to centrálně. Protože když to si lidi začnou zakazovat sami, ze strachu, ať již zdravotního nebo ekonomického, nezresuscituuje to tady už nikdo.
Jasně, pekárny budu mít zákazníky vždy, protože jíst musíme, ale jsou světla výjimka. Jednou malou name před domem a chodím tam ted hrozně nerada, protože je tam vzdy natresk. Odevné značky jsou prdeli úplně, vyrobci vánočního zboží Detto. Ti budou rádi za cokoliv,i za otevření s omezeními. Ti co dodnes omezení nebyli, přirozeně reptaji.
Kokoska podle mě by ty velké obchoďáky měly hlídat i počet lidí celkově, ne jen pro jednotlivé obchody, fronta by se stála venku. Malé obchody by si pak hlídali prodavačky, u Tesca by holt musel být další sekuriťák. U obchoďáku typu Chodov je to samozřejmě velká komplikace a asi budou muset 2/3 vchodů zavřít, ale zase tolik takhle velkých a hlavně komplikovaných nebude. Ono tenhle systém dost lidí odradí nebo si minimálně rozmyslí, jestli chce tu frontu stát každý den, ale těm malým obchodům to umožní prodávat.
To omezení kapacity mi přijde takové čistější. Pokud budu potřebovat, můžu si koupit cokoli dle mých priorit. Zatímco teď si sice můžu koupit kytku nebo hrnec, ale já bych spíš nepotřebovala rukavice pro syna, už dvoje ztratil. Holt bych si vystála frontu nebo tam šla až před zavíračkou třeba.
Tak těm aerolinkám moc nepomohlo to zavření hranic - ergo není to úplně tak, že by jim nikdo nic nezakazoval ![]()
Osobně se obávám, že teď je to všechno ještě legrace. Ne že bychom vymřeli, ale příští rok bude spotřeba ještě nižší, až ty ekonomický důsledky teprve doběhnou. Teď ještě lidi mají trochu peníze, a vánoce atd. - ale pak nastane pláč a skřípění zubů, a nebude nic.
Jiná Realita já ti rozumím a dost často při debatě ( tady i jinde) vnímám ten jiný pohled na věc strany těch jejichž práce pořád jede, tudiž jedou prachy a těch, co jsou dost omezováni, neřkuli zavření.
Já můžu v práci vytvořit 1000x bezpečnější prostředí než jakýkoliv supermarket, ale smolík.
Chápu opatření, chápu kdeco, ale už mě dost štve makat tři měsíce jak šroub, všechno schovávat, nic neutrácet, protože budu zase další tři měsíce plonková a v jasném mínusu, ačkoliv to bezpečné prostředí vytvořit můžu. Když přijdu do Lidlu, rozhodně tam podle vůně nikdo desinfekcí nyvytírá, nestíhá povrchy, natož vozíky a košíky. Jeden stojan u vchodu a rychtyk.
ionicera jenže mně nevadí omezený počet zákazníků. (ok, vadí, ale jde to i tak, už jsme si nějak zvykli). ten už máme. dřív bylo v prodejně lidí třeba 10,12, teď tři. mně vadí, že to tzv. rozvolnění pro nás bude znamenat horší stav, než jaký byl kdykoli doteď, protože z toho omezeného stavu cca tři lidi v prodejně přejdu na stav jeden v prodejně. a frontu před obchodem teda máme, protože tam prostě fronty jsou vždycky. a bude to horší, buď bude delší, nebo budeme přicházet o zákazníky, protože zatímco předtím první člověk platil, ti další dva měli vybráno, a ten druhý už i zabaleno a takhle to pěkně plynulo...tak teď člověk vejde, teprve začne vybírat, dojde k pokladně, čeká se, až se mu to zabalí, zaplatí, odejde a přichází další, což proces obsloužení násobně prodlužuje. jde o to, že pro mě to nově znamená jeden člověk.
a nezapomeň, že doteď nebyla zima, až bude venku minus deset nebo ještě míň, kdo bude stát 15 minut ve frontě. když dřív běžel do obchodu se ohřát.
neumím si představit blízkého řezníka, který má prodejnu asi trochu větší než my, má tam najednou 5 prodavaček...a měl by tam mít ty cca dva zákazníky, když doteď mu stála před prodejnou fronta, i když přešel na systém max. 10 zákazníků v prodejně, tedy u každé prodavačky dva (dřív měl klidně i 20, možná i víc). neříkám, že to bylo epidemiologicky správně, ale fungovalo to celý covid. a najednou se mu to rozvolní tak, že obslouží pětinu. tomu říkám vytoužené rozvolnění.
Víš, já si myslím, že vůbec nikdo nebude kontrolovat, jestli máš v krámu 3 lidi nebo 1. Já když to sleduju v okolí, vlastně se vesele prodává, i když má být zavřeno. Z většiny obchodů se staly výdejny a nic se neděje. Opravdu bych to asi tak nehrotila, určitě nebude chodit policie , kolik lidí máš v krámě. Pokud tam tedy nebude hlava na hlavě. Ale to 3 nejsou.
A ta fronta před krámem, pamatuju se, když jsem byla v Paříži, jak jsem byla překvapená, že louis vuitton pouštěl dovnitř zákazníky po pár. A ti stáli venku, zima nezima. Je pak mnohem lepší kultura prodeje, než když se máš uvnitř tlačit s nějakou frontovou bojovnicí.
ionicera nestává se to často, ale souhlasím s tebou!![]()
Catherinne já ti teda nevím, ale nás se ta situace doma dotýká hodně, řešíme to už půl roku non stop. vize, že se to zlepší, pokud vůbec, je v horizontu delších let než do příštího leta. A stejně mám názor, že je to ( i ekonomicky) lepší řídit alespon nějak než to nechat proběhnout populaci.
Jediný co ve službách pomůže je kmitat aby zákazníci byli odbavení co nejdříve.otevrit obchody, aby se to rozvrstvilo. Fronty před obchody nic nevyřeší. Lidi tam budou na sebe akorát chrmlat. A muzeme být rádi, že teď ještě mají za co nakoupit.jo a někdy se divím, že tady ještě žijete, když v Česku je tak hnusně a lidi takoví kreténi. Dobrou noc.
barbucha no ale to se týká aerolinek celosvětove, nejenom tech tech nasich. Je to příklad businessu, který papírové omezen není, ale omezili se zákazníci. Další příklad je cestovní ruch, ačkoliv v létě všechno papírové běželo, stejně byl hrozný propad. V cele Evropě. To jsou ty ekonomické důsledky, které nastali kvůli pandemii, ne kvůli zlovůli vlád.
continuity Já mám pocit, že to populací už vesele probíhá. Příklad- obě moje prodavačky měly z covidu velký strach- jedna kvůli mamince a druhá kvůli sestře, která je v ústavu. Maminka to chytla- buď od vnuka, který stále navštěvoval speciální školu , nebo v klubu důchodců. Už je v pořádku. Teď volali druhé prodavačce, že sestra měla jeden den teplotu, tak ji vezli na testy a měla ho tam. Ale skončilo to tím jedním dnem teploty. Nic jí není. A to měly obě strach, že to na ně přenesou ony, protože jsme s lidmi opravdu v těsném kontaktu.
nika Nechápu tvůj příspěvek.
Catherinne Kdyby byl každý jako ty! Říkala ségra, že v Toni and guy si na roušky nehrál nikdo. A mámina kosmetička si zákaz činnosti představuje tak, že si sbalila saky paky k sobě domů a tam vesele ordinuje.
ionicera tak furt se z toho i 80% seniorů dostane. Jenom tech 20% je prostě ruska ruleta s jednou kulkou v revolveru. To by mě zajímalo, kdo by to dobrovolně hrál. Zato promorovat se poběží všichni vesele - to fakt všichni doufají, že to chytne ten jiny 60% zbytek populace?
continuity Ona už to taky spousta lidí vzdává. Ten vir tu prostě už možná s námi zůstane, no. Ale co jsem vypozorovala, tak nemíň ukáznění jsou často právě ti senioři a matky s dětma.
Jiná Realita Moc ti držím palce, ať to nějak ustojíte, vůbec si nedovedu představit, že bych byla zodpovědná za podnik, kterej lokálně živí celkem dost lidí. Furt přemýšlím, jestli by aspoň na nějaké ty teď nadbytečné prodavačky nešel použít Antivirus (asi A+), ale bojím se, že to není typický jasný případ.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY