Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:16

whiskas lidi se toho zbavujou... tady třeba, našlo by se toho víc https://www.facebook.com/commerce/listing/1286325015058366/?ref=share_attachment

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:20
Reakce na Mirka:

Jdu se zeptat jako blbec, protože už třetí měsíc všichni sedíme doma na zadku a předpokládám, že to tak mají všichni, ale asi ne. Proč se ta čísla zas tak horší? Nedodržování sociálního distancu?

​Zvýšila se mobilita lidí díky otevření škol, konci OČR což v leckterých firmách vedlo ke konci HO.... Obecně začala být nálada, že je to za námi a lidis e svým chováním rozvolnili dokonce ještě před oficiálním rozvolněním. navíc ty rozvolnění se začaly dít na stále dost slušných číslech, takže se to pak mnohem snáze vrací zpět, protože pool infekčních lidí je dostatečně velký......

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:21

999 

No, upřímnou Já to stihla těsně.

RoSa 

Mašinu Hele já mam doma i strojek na vlasy, i veškerý vybavení na manikuru apod., ale prostě jsem levá jak ta šavle... 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:26
Reakce na wendulka:

​Fitko je ze služeb braný jako sport stejně jako bazény. S tím jsi přece nemohla počítat, že ty by zůstaly?

Mluvilo se o výjimkách jen pro ty služby, které by mohly stoprocentně garantovat ta přísná opatření 1 zákazník na 15 metrů, konkrétně bylo zmíněno jen kadeřnictví. Ale osobně se raději úplně nespoléhám ani na to. Už to, že chtějí nechat obchody s ohledem na ta čísla, je hodně odvážný krok a nezbývá doufat, že to bude stačit.

​Fitko dává smysl. Tady v Sasku od zítřka zavírají i Reha Sport (rehabilitační sport na předpis), který byl zatím povolený byť fitka jsou celoněmecky zavřená od začátku listopadu (a zase, německo má celkově momentálně ekvivalnet českých 3750 nových případů!)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:27

Jinak nedávno tu lidi psali, jak jim přijde divné, dkyž se lidé v televizi objímají a spol. Doporučuji novou (17.) serii seriálu Chirurgové (Greys Anatomy), ta se zatím odehrává celá v pandemii.....

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:31

RoSa Díky, ale já doufám, že tahle situace nepotrvá věčně. Já prostě ráda chodím do fitka :-D. Navíc pro mě, která stále pendluje by to nemělo moc význam. Jeden stroj tě nevytrhne a na více stanovišť to chce větší prostor. Ale díky za snahu. 

Offline viktorka_od splavu
49436 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:32

A666 mně ještě pořád přijde divný i to nošení věci na puse - vždycky když si to nasazuju, tak se rozhlížím jestli nejsem cvok, že se třeba mezitím všechno změnilo a už se to nenosí:-) na druhou stranu, příbuzná 70+ dnes pořádala oslavu narozenin, jeden z pozvaných se silným nachlazením, ona ve středu čeká řemeslníky (nic urgentního), ale při gratulaci mě odstrčila ať ji nelíbám. já naprosto zdravá a jediná z účastníků mám černé na bílém ty vysoké protilátky... lidi prostě nepřemýšlí a nemyslím že by se to v dohledné době změnilo. vlastně nemyslím že by se to vůbec někdy změnilo.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:36

A666 to ty děcka nebudou chodit do školy až do proockovani, no to potěš koště..

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:39
Reakce na nika:

A666 to ty děcka nebudou chodit do školy až do proockovani, no to potěš koště..

​děcka do školy chodit můžou, pokud se současně s tím udlěají opatření - tetsování a trasování.... Obecně pokud se chce něco rozvolnit, musí se provést i kompenzace (obvykle ve formě toho testování a trasování). jen rozvolňovat a přitom klesat s počtem provedených testů je cesta do pekla.....

49436 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:41

A666 osobně si myslím že to zdejší "vylepšení" karantény na variantu pozitivně testovaný 10 dní za katrem a negativně testovaný 15 vymyslel nějaký blázen a jestli to dodrží tak 10 % lidí tak to je moc. ani se nedivím, že lidi ty kontakty nehlásí a že se vyhýbají testování

Offline nika
685 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:45

viktorka_od splavu a nějak se nedaří ani v dokonalém Německu, taky tam zaligrovali školy,  ale říkají tomu delší prázdniny. No nic, musíme se nechat hned jako to bude možné, očkovat.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:45
Reakce na žluťásek:

​Bych si myslela, že i bez covidu se to děje s nějakými ochrannými pomůckami. Zdá se mi to jako šílená blbost. 

​To bych taky řekla, vždyť v těch obalech od kuřete, které tam třeba v létě stojí i týden, musí vyrůst takové věci, ze si neumím představit jinou manipulaci než s ochrannými pomůckami.

49436 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:52

continuity to by pak nesměli ani popeláři sahat na naši popelnici. prostě kravina, ale lidi holt věří kravinám, však víme

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:52
Reakce na A666:

​Zvýšila se mobilita lidí díky otevření škol, konci OČR což v leckterých firmách vedlo ke konci HO.... Obecně začala být nálada, že je to za námi a lidis e svým chováním rozvolnili dokonce ještě před oficiálním rozvolněním. navíc ty rozvolnění se začaly dít na stále dost slušných číslech, takže se to pak mnohem snáze vrací zpět, protože pool infekčních lidí je dostatečně velký......

​Nevím jak u vás... ale tady to přičítám už jen naprostýmu zoufalství lidí. Viděj, že veškerý opatření jsou úplně k ničemu - leda by trvaly půl roku, což se naši politici neodvážej... a navíc se ani nedokážou dohodnout a případnou vinu svádí Babiš na hygieniky, hygienici zas na lidi nebo naopak... bordel, alibismus a nesystematičnost vůkol... chvíli votevřem, pak zas zavřem (podle nálady na FB?)... osobně už vůbec nevěřim, že by se to - u nás - dalo jen tak ukočírovat.

Řečeno jednoduše, zachraň se kdo můžeš. (myslím tím využití všech dostupnejch prostředků)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:18

A666 osobně si myslím že to zdejší "vylepšení" karantény na variantu pozitivně testovaný 10 dní za katrem a negativně testovaný 15 vymyslel nějaký blázen a jestli to dodrží tak 10 % lidí tak to je moc. ani se nedivím, že lidi ty kontakty nehlásí a že se vyhýbají testování

​Tak hlavně nehlásí kontakty z míst, kde neměli být. Taková oslava o 50 lidech, tak to nebudou hlásit, návštěva kadeřnice v době, kdy je zavřeno a tak nebo když prostě jen někdo nechce. Potom trasování nefunguje. Mimoto já vůbec nevěřím tomu, že by fungovalo. Při množství lidí, kteří k nám denně chodí, tak ještě hygiena nevolala nikomu z nás. Ani soukromně ani pracovně. Že by u nás nikdo takový z těch tisíců lidí neprošel?

49436 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:20

Renusatko tak nás má předpokládám na starost "ta stejná" hygiena co vás, takže..

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:27

viktorka_od splavu kde jsi přišla na těch 15 dní negativně testovaného? syn byl negativně testovaný, karanténa byla 10 dní, bylo to v instrukcích od hygieny, třídy se otevřely taky po těch 10 dnech. 

49436 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:32

Lamicka no vždyť to tu zmiňovalo teď víc lidí - Sweet Potato 711990 ?

Offline 4n4
251 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:35

@Lamicka myslím, že se ta 15-denní karanténa se týká těch, kteří žijí ve spolešné domácnosti s nakaženým, 5 dnů od pozitivního testu v rodině jsou na vlastní test a pak 10 dní vlastní karanténa

Offline 4n4
251 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:36

a všem pozitivním přeji lehký průběh a brzké uzdravení