viktorka_od splavu aha, tak to bude klicovy ten rod.prislusnik a je to tim prepoctem - spravne by meli jit na test 5 dni po setkani s c+ a tak ze sli vsichni naraz a nekdo byl c+ a nekdo c- a jsou ve stejne domacnosti, tak to davaji na 15 dni. Protoze jinak se to nemenilo. Kdyz potkas nekoho c+ treba v praci a jsi c- tak mas karantenu 10 dni.
Koronavirus
continuity to by pak nesměli ani popeláři sahat na naši popelnici. prostě kravina, ale lidi holt věří kravinám, však víme
nekecám, fakt to tak bylo - zpráva je z dubna, nevím teda jak je to teď...
https://koronavirus.mzcr.cz/jak-nakladat-s-odpadky-pokud-jste-v-karantene/
edit: tak v září to platilo taky
4n4 jj, to tak bude. Kdyz pak jdou na test vsichni naraz, tak ti negativni maji rovnou 15 dni.
A666 osobně si myslím že to zdejší "vylepšení" karantény na variantu pozitivně testovaný 10 dní za katrem a negativně testovaný 15 vymyslel nějaký blázen a jestli to dodrží tak 10 % lidí tak to je moc. ani se nedivím, že lidi ty kontakty nehlásí a že se vyhýbají testování
jo, to rozhodně...
Ono obecně je třeba lidi ke karanténě spíše motivovat - ideálně zmírněním omezením pro ty, co měli pozitivní test ; pokud by byla nemocenská třeba 90% platu, spoustu lidí y to přesvědčilo.....
viktorka_od splavu a nějak se nedaří ani v dokonalém Německu, taky tam zaligrovali školy, ale říkají tomu delší prázdniny. No nic, musíme se nechat hned jako to bude možné, očkovat.
Jenže ty školy tu jaksi běžely o 2 měsíce déle..........
Hele, ono to funguje, ale musís e to udělat funkčně. Odborníci vládu varovali, že lepší tvrdší lockdown kratší dobu než to protahovat. jako prosralos e to (lp se to fakt říct endá) na začátku a od té doby jedeme jednu velkou na sebe se nabalující kouli.
Ale alternativa prostě není. Nemůžeme se spoléhat na to, že jediní, kdo scvaknou podpatky a pojedou budou zdravotníci a vytáhnou nás z dalšího průseru... Jediné, cos e dá dělat bez lockdownu teď je říct natvrdo, že covid se prostě v nemocnicích neléčí (nebo až na výjimky) a to asi nikdo enchce.......
Sweet Potato docitm az reraz a teda zelam nech vam to prejde bez priznakovo ![]()
Lamicka 15 dní jsou v karanténě rodinní příslušníci (členové domácnosti) pozitivního, protože ten je ještě v nejbližších dnech může nakazit. To celkem dává smysl.
Sweet Potato to celkem je myslim klicove![]()
RoSa jo, szu doporucuje, ja bych doporucila nehazet do toho posmrkany snuptychle a finito
A666 to je sice pravda, ale nakonec se všichni dopracovali k tomu stejnému. Jak to, když to dělali tak správně a testovali a trasovali. Německo, Rakousko, Švýcarsko, Švédsko..sere se to všude.i když máte pravdu, u nás je to samozřejmě nejhorší.
Je tady někdo, kdo žádal o peníze za zaměstnance nebo pro OSVČ? Můžu se zeptat, jestli už vám přišly peníze za říjen? (A mohla bych je vidět? by se ještě nabízlo, ale stačila by mi informace, jestli přišly nebo ne
)
MP Meri jestli myslíš komp. bonus, tak přišel do týdne od požádání. Ukázat ti ho nemůžu, padl na nájemné. ![]()
A666 Zrovna vcera se o te vysi nemocenske bavili v diskuznin poradu (ted mi to vypadlo). No zvysovat se nebude, ze by to muselo projit zakonnou zmenou (? snad je to spravnej termin), takze by to nejdriv bylo v pulce ledna, coz je stejne pozde, plus, ze je to dost nespravedlive z ruznych pohledu (no to koronac je nespravedlivej celej)'
No a pak byl takovej sestrih projevu Merkel a Babise a jako, to je jak kdyby cloveku nekdo hodil hovno do ksichtu. Ach jo.
Hele, jak dlouho vam trvala pozitivita? Ptam se kvuli vanocnim svatkum, zda bude moct jet dcera k babicce. Na dalsi test dobrovolnej nepujdem, tak jen tak orientacne me to zajima. Mozna sambo by si dosel, kdyz jeste nebyl, zalezi jak moc ho to bude doma stvat a bude chtit na dovolenku k rodicum:-D. Na jeziska to bude pres 3 tydny, co jsme zpozitivneli.
711990 Spíš bratránek, já jsem zrovna vyhodila plechovku do normálního koše!!
Film je k vidění tady. Apoň prozatím, v rámci vzdělávání v době uzavřených škol.
Karja Oficiálně je to po deseti dnech a minimálně třech dnech bez příznaků, platit musí obě podmínky.
Karja Mně říkala včera ta pani, co mi volala, že pozitivní můžeš být třeba týdny, ba i měsíce. Ale pokud jsi bez příznaků (to ksou ty tři dny na konci karantény), jsi volná, nejsi už nakažlivá.
Sweet Potato no, to je zrovna vec kterou bych si ja vuci babicce nelajzla ani nahodou.. ale ja mela kontrolni negat.
Garfie Sweet Potato Jj, oficialne je mi to jasny. Spis ta nakazlivost mi vrta hlavou. Ale treba to rozseknou prarodice a nebudou ji chtit a bude to vyreseny za nas. Ale I tak celkove ty navstevy pres Vanoce, prece jen deti jsou takovy kontaktni mezi detma, nerada bych nekoho zpozitivnela!
A666 Zrovna vcera se o te vysi nemocenske bavili v diskuznin poradu (ted mi to vypadlo). No zvysovat se nebude, ze by to muselo projit zakonnou zmenou (? snad je to spravnej termin), takze by to nejdriv bylo v pulce ledna, coz je stejne pozde, plus, ze je to dost nespravedlive z ruznych pohledu (no to koronac je nespravedlivej celej)'
No a pak byl takovej sestrih projevu Merkel a Babise a jako, to je jak kdyby cloveku nekdo hodil hovno do ksichtu. Ach jo.
jasny, ted by to bylo az v lednu, ze mohli mit nejakou strategii z leta.... Nod armo mluvit...
Jo, bylo yb to nespravedlivy, ale sakra kvuli nicemu jinemus e nezaviraji podniky. myslim, ze by leckdo vic skousnul,z e za covid je vyssi nemocenska kdyby diky tomu nemusel zavirat ![]()
A666 No jasne, jako ta nespravedlivost byl takovej trapnej argument, proste hlavne aby nejakej argument byl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY