Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 20:35

Renusatko tyjo, nevím, ale my jezdíme lyžovat s partou, naši to samý, a to s lidma se kterýma se jinak během týdne nepotkáváme (ne s rodinou ani s kolegy). na lanovce kecáme, vyměňujem placatky s občerstvením..  navíc se kolikrát lidi domluví a jedou jedním autem..

​Asi tak. Jak jsem psala, znamená to navýšení kontaktů mezi lidma, co by se třeba jinak v téhle době nepotkali...... Navíc prostě potřebujeme zase brzdit, ne rozvolňovat, ta střediska se otevírají dle mého jen proto, že to slíbili.....

Zase opakuju, jsme 4 boy od 5.stupně, momentálně stačí, aby se pozitivita testů zvedla o pocento a jsme tam.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 20:37

brrr To nechápu taky. U nás teda na obou školách mělo být ředitelské volno, nahlášené od září, tak jsem s tím počítala. Ovšem u syna, maturanta jsem napočítala, že byli 24 dnů ve škole. Od března. To je myslím paráda.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 20:37
Reakce na brrr:

A nechápu, proč, když opět zavřeli školy, nemůže být online vyučování. Jsou to dva dny a před vánocema, ale stejně, vždyť jim odpadá pořád něco. 

​no jak jsem včera četla učitelé prý nechtěli učit, prej se to před vánocema stejně nehodí, ale mít nějaké třídnické hodiny a pod.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 20:38

Jinak si nejsem jistá, že správnou cestou je na vše rezignovat s tím, že určité % lidí to bude stejně porušovat

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 20:39

brrr Protože když jsou prázdniny, neplatí se ošetřovačky.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 20:41

Sweet Potato psali, že za ty dva dny o osetrovne bude možné požádat 

49434 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 20:43
Reakce na A666:

Zase opakuju, jsme 4 boy od 5.stupně, momentálně stačí, aby se pozitivita testů zvedla o pocento a jsme tam.

​bohužel nějaké procento je už každému ukradené, když je jasné že si opět vláda vyhlásila pravidla, kterýma se vůbec neřídí. tak co je po nějakých stupních...

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 20:43

AprilTwelve Fakt? Tak aspoň že tak. 

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 20:46

Sweet Potato jak uz něco aspoň trochu smysluplného člověka překvapí,  co?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 20:47

viktorka_od splavu Tak bez rizika nemáš očividně nic. Někteří tady v roušce pomalu i spí, vše dodržuji a dostanou to a někteří mají vše u ...a jsou v pohodě. Když se lidi nesejdou na sjezdovce, tak se sejdou jinde. Myslím, že lidi si to vyhodnocují už dlouho každý sám. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:13

Na ZŠ je to určitě jiné, ale u nás, na SŠ, poslední týden před vánoci, je vždycky docházka TAK mizerná, že by se mohl zrušit celý.

A nechat dva dny výuky, když se k nám sjíždějí žáci že širokého okolí a část jich i bydlí na intru, by absolutně nemělo smysl už vůbec.

Na dva dny, jedno přespání, by stejně nikdo nepřijel.

Dálkovou výuku vyřešíme zadáním úkolů, oni je stejně nestihnou přes prázdniny vypracovat.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:16
Reakce na Catherinne:

MP Meri jestli myslíš komp. bonus, tak přišel do týdne od požádání. Ukázat ti ho nemůžu,  padl na nájemné.

​Tak to ti přeju. Sambo z těch podzimní peněz neviděl zatím ani korunu. Já dělám dotace cely život, tak si dovedu představit, jak jsou zavalení, ale tady jde už fakt do tuhyho. Takže zítra se začneme shánět.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:22

No o rizikovosti lyží myslím dost vypovídá, že se to ze sjezdovek rozvleklo do celé Evropy. Proti lyžařům nic nemám, dokonce možná na jeden den vyrazíme, pokud to takto zůstane. To nic nemění na tom, že dobře to není. 

49434 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:27
Reakce na MP Meri:

​Tak to ti přeju. Sambo z těch podzimní peněz neviděl zatím ani korunu. Já dělám dotace cely život, tak si dovedu představit, jak jsou zavalení, ale tady jde už fakt do tuhyho. Takže zítra se začneme shánět.

​no a tady je vidět Renusatko oč tu vlastně jde - jasněže lidi si to vyhodnotí sami a dělají to už drahnou dobu, jenže způsob jakým do toho prasí stát jim prostě kolikrát na výběr nedá - sice nám blahosklonně umožnili vyjet na hory a i na sjezdovku.. ale ubytovat se tam už ne. a to, jak to stát třídí - co je "nebezpečné" tak to zavřeme a co "není" tak necháme - to je zlo, zlo a zlo protože se to neřídí realitou ale různými postranními zájmy a možná i prostou hloupostí

Offline Magráta
8142 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:36

bram že my a všechno tohle je jen jejich počítačová simulace

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:38

viktorka_od splavu Jasně, že za tím není jen nezodpovědnost. Vím o funkčním kadeřnictví, hospodě, posilovně a dokonce divadle. Chápu lidi, kteří riskují na obou stranách, protože nechtějí nechat třeba svoji oblíbenou kadeřnici na dlažbě a ona nemá zase z čeho platit nájem. Jenže nevím, jak dlouho by si stát mohl dovolit všechny tyhle profese nějak zabezpečit úplně. Platit jim provoz a zaměstnance a ještě výplaty, aby nebyli vůbec ve ztrátě.

Provoz naší posilovny (zavřené) stojí kolem milionu měsíčně. Mají to sepsané na stránkách i s tím, že ještě nedostali nic. Tak pokud to bude trvat, tak co bude. Prodat? Kdo to odkoupí? Držet? Když nevíš jak dlouho. Nebo se za nedlouho naštvou a naznají, že pokuta je pro ně méně než ztráta. To stejné je u strašné spousty profesí a nezdá se mi, že tím, že se zase na chvíli zavřou hospody a fitka, se z toho dostaneme.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:39

viktorka_od splavu přesně, kdyby se zavřelo na svátky všechno, tak by třeba svátky stačily a od nějakého 7. ledna můžou fungovat nějak omezené všichni. Toto zas dopadne tak, že preferované odvětví můžou a ten zbytek je a bude se to táhnout do února.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:39

continuity to nechápu, vy říkáte, že to není dobře, přesto vyrazíte..hm, tak takhle to asi bere kdekdo... 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:39

continuity Tak rozvleklo se to, ale asi spíš než ze sjezdovky, tak z restaurací a hotelů, které teď nehrozí. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:43

Renusatko už to tu zaznělo a vystihuje to dost jeden Tweet: otevřeme sjezdovky, hospody, ale vaše nemocnice zavírá. Ať vás ošetří v hospodě. 

To zavírání se prece nedělá, aby hospody zkrachovaly, ale kvůli tomu, aby nemocnice nekolabovaly. Nebo řekněme, že Covid se v nemocnici léčit prostě nebude. Ale to je neprůchozí, navic nebude smrtnost 1,5% ale třeba 5.