Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Karja
44905 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:42

mirajo Ja tady preskakuju mezi vlaknama, kde se resej vanoce, do toho se divam ockem na dokument o izraeli a u ,,prikazani od Vojtecha, pokud zamestnavatel povazuje zdravotnika za nepostradatelneho,, mi jen naskocilo, jaktoze se nejakej apostol jmenoval Vojtech, jinak mi to vubec neprislo divny. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:43

barbucha mno,asi povolat armadu nebo domobranu,nebo by treba mohl rekvalifikovat ty hospodske na zdravotni sestry.ale jako hodit to na obecne doktory bych umela i ja,tomu fakt rikam krizove planovani.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:44

Jiná Realita dyk ti píšu, že vyndaný to vydrží pět dní v "běžnym" mrazáku, tak to může rozvážet po republice třeba Vodňanská drůbež! do toho spešl-motolskýho mrazáku to dovezou Pfizer-náklaďáky... jo a ten jejich box se prej smí otvírat nějak jen 2krát denně á 3min. - už nevim, kde jsem to četla, ale dá se to najít na webu

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:47

Ginger a muze s tim manipulovat ridic,ktery bezne vozi do ordinaci injekce a obvazy?mysleno-existuje personal,ktery muze u doktora bez nejakeho treba skoleni vybalit ze sucheho ledu nejake injekce?nebo s tim nemuze manipulovat kazdy zavoznik?

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:48

Karja

Jiná Realita já asi chápu, jak to barbucha myslí, ale zajistit si očkování každý sám bez přispění státu není u nás možný, jasněže jsou jedinci co si to dokážou obšlápnout, ale běžný občan fakt nemá šanci to nijak ovlivnit, tudíž když už nám stát nedovolí se o sebe starat s tím, že to bere na sebe, páč jsme narozdíl od ouřadů uplní blbečci, tak to kurva má taky zajistit! barbucha  

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:49

RoSa nj,ale ja myslim,ze maloktery doktor ma v ordinaci ten bezny mrazak.ja jsem tedy vzdycky videla jen lednici.nebo ma?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:52

viktorka_od splavu no ale to ja nerozporuju,ale nepostara se o to tim,ze rekne,no tak at to zaridi praktici,ale tim,ze nekdo nekde bude muset hnout linym zadkem a pohodlnou mysli,a vymyslet nejaky funkcni plan. Ne to hodit na nekoho,kdo se prvni namane a umyt si ruce.

49434 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:53

Jiná Realita my jsme kdysi inseminovali kobyly takže fakt s tím může zacházet každý proškolený závozník, to v klidu:-) (matroš byl v takových kontejnerech v suchém ledu)

https://www.agropress.cz/desatero-spravne-inseminace/

49434 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:53

Jiná Realita však jo já s tebou souhlasím

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:53

Karja Apostol Vojtech

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:56

Jiná Realita tak nejlepší by samozřejmě byly ty očkovací centra... ale znáš to: zas budou lidi v kdejakejch Prdelákovicích n.M. nadávat, že to maj daleko... se nezavděčíš, no...

jo a Prymule to odmítnul - se mu nedivim...

„Rozhodl jsem se tak, protože není možné to řídit ze čtyř míst. Je tady už jeden koordinátor a tím je pan Zdeněk Blahuta. Dominantně je všechno na ministerstvu, takže by nedávalo logiku to řídit mimo to,“

49434 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 22:57

RoSa takže zjevně usoudil že by z toho nic nekáplo. asi už je to rozporcovaný

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:04

Jiná Realita kurýrní služby jako DHL vozí zásilky na suchem ledu běžné, ale asi to jsou vyskoleni kuryri. V nemocnicich je personal skoleny na zachazeni s nebezpecnymi latkami vcetne sucheho ledu. Pro klinické studie vyzadujeme školení IATA pro příslušný typ nebezpečných látek , dá se udělat on-line . Toho rozvozu bych se vůbec nebala . Daji se koupit roztomily malý mrazáku na -70 stupnu, Jakub delany do ordinaci praktických lekaru. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:09

Jiná Realita 

Na co domobrana nebo nějaký rekvalifikace hospodskejch? Dyk by fakt stačilo obvolat nějaký ty důchodce, co se ještě postavěj na  nohy... s praxí ve zdravotnictví... očkování není zas tak náročná činnost. Ovšem zadarmo jim to nikdo dělat nebude.

viktorka_od splavu 

Spíš (správně) usoudil, že je to poměrně nebezpečná pozice. Buď tě zařízne Babiš a hodí neúspěch na tebe, nebo tě už rovnou zaříznou lidi... Bála bych se dost!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:14

barbucha ja si musim trochu zaprehanet,jinak to neumim;)

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:25

Jiná Realita my jsme kdysi inseminovali kobyly takže fakt s tím může zacházet každý proškolený závozník, to v klidu:-) (matroš byl v takových kontejnerech v suchém ledu)

https://www.agropress.cz/desatero-spravne-inseminace/

Prosimtebe, nezmiňuj tady inseminaci, víš jaký jsou lidi, jak se všeho chytnou - stačí čipování 

49434 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:31

Isca  budou malí korona-mimozemšťánci inseminovaní vakcínou našim ženám?

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 23:46

Jiná Realita dost pracovišť uchovává vzorky v tekutým dusíku, zamražujou se krevní deriváty, tak asi nebude tak strašný problém zajistit uchování vakcín v potřebné teplotě? Navíc těchhle bude jen omezené množství, další od jiných firem se snad skladujou normálně, jako jiné očkovací látky.

Offline Myrtila
5433 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 01:21

Jiná Realita Jeste doplním k informaci od Ginger, ze kdyz se neco na suchem ledu dobre zabali a je tam toho ledu dostatek, aby se neodparil moc brzy, da se obsah baleni udrzet na pozadovane teplote klidne nekolik dni. Takze pokud by ciste teoreticky treba kazde pondeli nekdo dovezl dokonale zabaleny mensi pocet vakcin vesnickemu praktikovi, mohl by je stihnout pouzit, nez se mu rozmrazi. Cimz teda nechci rict, ze mne osobne ockovani u praktika prijde rozumne, hlavne jak uz tu padlo, kdy by to stihal, a ta logistika by byla silena... jenom ze to udrzeni vakciny ve spravne teplote je nejak resitelne. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 05:55

Myrtila na vesnicích jsou ještě někde doktoři ?