Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 14:30
Reakce na Evaeva:

Dadoo musíš vzít v potaz, že oni prostě nejsou riziková skupina ani trochu.

​Oni rizikovi nejsou, oni jsou jen prenaseci. Ale v ockovacim planu jsou stejne asi az nekde na chvostu, muzou byt v klidu.

Dadoo rekla bych, ze z casti opakujiu to, co slysi doma?

Offline chocholka
119 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 14:32

Dadoo a kde ty máš jistotu, že ti nepíchnou nějakej neprověřenej hegeš, po kterym budeš mít horší následky (říká ta, která covid prodělala a následky má stále) 

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 14:36

viktorka_od splavu Pavlena Sweet Potato continuity A666 Díky všem za podporu, trochu nevím, jak to logisticky zvládneme, já teď termíny na krku a měla bych se do té práce aspoň v noci dvakrát otočit, jinak se Alenka 28.12. bude zlobit (holt malá firma, nedokonalá elektronizace). Ale nejdůležitější jsou naší, zbytek budu muset nějak podle nejlepšího svědomí a vědomí probruslit. 

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 14:37

Dadoo já se jim nedivím. Mně se taky nechce nechat se očkovat. Beru to jako nutné zlo, které podstoupím, ale radost z toho nemám vůbec. Ať si říká, kdo chce, a ať je ten odpor iracionální, jak chce, podle mě ty dlouhodobé následky očkování, stejně jako covidu samotného, dosud neznáme, a kdybych třeba teprve plánovala rodinu, tak bych se tomu asi bránila hodně. Jsem ráda, že pro děti se o tomto očkování zatím neuvažuje.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 14:39

Tak 4x negativni:) 

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 14:42

Dadoo Mě potěšil šéf (skoro 50), minulý týden, když všem v naší minifirmčce oznámil, že až to bude jen trochu možné, on se teda rozhodně očkovat nechá a pokládá to za příspěvek ke snahám to tady uvést zase do normálnějšího stavu. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 14:55

Pinot Noir souhlas.

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. prosince 2020 15:10

Dadoo Dyt ti vasi studenti jsou jeste skoro deti. Nevim, podle me u kategorie, kde umre jeden na milion (nadsazka) je vetsi riziko napr. tezke alergicke reakce. Dezinformacim neverim, ale rozhodne bych netvrdila, ze jsou nezodpovedni. Oni at se nechaji naockovat radsi na meningokoka

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 15:14

Pinot Noir vidím to úplně stejně

Offline 4n4
251 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 15:15

Isca Hodně sil a myslím na tvé rodiče!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 15:16

rasaNori gratuluji :)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 15:19

Isca držím palce! 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 15:26

​no přesně.RoSa a co jako mezitím budou dělat ti jeho pacienti, kteří ho potřebujou? ono 20 píchanců denně se může zdát jako prkotina, řekněme 5 minut na osobu/ 2 hodinky přesčas - ale a) každej vopíchanej by se měl posadit do čekárny a té půlhoďky počkat, jestli to s ním neškrábne, a to fakt chceš aby se ti tam v téhle době tlačili a b) předpokládám že to bude obnášet další hodinu papírové války. tak jako jo, týden by šel, ale co to je 100 lidí, to je plivnutí do moře. a dělat to celý měsíce?

​V roce 2015 se na Praze 6 probíhalo hygienou nařízené plošné (dobrovolné) očkování proti žloutence, když se předtím do vodovodního řádu dostala nějaká bakterie. Pediatři (praktici nevím) z toho byli na prášky, v podstatě šla stranou veškerá jiná péče a jelo se podle rozpisu a harmonogramu od rána do večera. To se ti lidi mohli točit v čekárnách a ordinacích jak na běžícím páse, což je teď nepředtavitelné. Myslím, že měsíc nestačí... 

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 15:37

Isca Držím pěsti, ať jsou brzy v pořádku!

Sweet Potato To je fakt komedie

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 15:43

Tak samozřejmě beru v potaz, že oni se ohrožení necítí. Ale vidím to jak hodně špatný trend. Protože sice ohrožení nejsou, ale ohrozit mohou. 

Pokud ta situace je, jaká je, vidím očkování asi jako jedinou možnost, jak se vrátit do predcovidovych koleji. 

Taky z toho nemám radost, nemám ani chuť očkování podstoupit, ale uznávám, že budu muset. Tím spíš, že jsem vysoce riziková. 

Nevadilo by mi váhání, nejistota, pochyby. Nečekala jsem ale tak razantní odmítání. 

Jasně, asi to slyší doma. Protože ty jejich argumenty byly totožné s těmi, mnohdy absurdnimi, argumenty zásadních odmítačů.

Ja se snažila vysvětlovat, ale pak zazvonilo

Vím, že oni na řadu ještě dlouho nepřijdou, tak uvidíme, jestli bude nějaký nazorovy posun. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 15:55
Omlouvám se, poněkud drsnější, ale tak nějak...Petr Čtvrtníček

1t6.dh preSloispilnceeetetrion shv dor1ued7:0gomg8de Aktuálně:Dnes vláda představila nová opatření. Ministr Blatný představil nový Proti Epidemický Národní Informační Systém, tzv. PENIS. Premiér Babiš požádal přítomné novináře a novinářky, aby si Blatného PENIS nebrali do huby, dokud nedokáže co umí. Ministryně financí se nechala slyšet, že jí Blatného PENIS uspokojil o něco více než jeho PES. Zároveň informovala o podpoře malých podnikatelů a živnostníků. Proto při Ministerstvu Financí zřídila Pomocnou Investiční Českou Agenturu. Premiér Babiš oznámil, že Blatného PENIS a Schilerové PIČA jsou základní pilíře pro boj proti Koronaviru. Ministr Havlíček pak sdělil, že Schilerové PIČU podrobně prozkoumal a že je dostatečně robustní, aby uspokojila většinu podnikatelů a živnostníků.41 sdíleníTo se mi líbíOkomentovatSdílet

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 15:57

Dadoo Já se tomu nedivím. Osvětová kampaň žádná, očkovací kampaň žádná, speklulací plno. Pokud po tom vyloženě nepátráš, tak se nic nedozvíš. V metru a tramvajích jsou prázdné bannery, asi už soukro firmy škrtají rozpočty kampaně a zároveň kulturní sektor nemá co propagovat, tak proč toho nevyužijí?

Když si vezmu kampaň na očkování proti rakovině děložního čípku, pneumokoky, rotaviry, chřipku... roky jsem dělala v PR a marketingu, v agentuře, která dělala i zdravotnictví. Tyto agentury umí tato témata dostat všude, sehnat a nabriefovat odborníky, opravdu umí změnit názor lidí ve společnosti, ale to jim to někdo musí zadat, že? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2020 16:02

Dadoo víš co, já si myslím, že nakonec těch odmítačů nebude tolik. Jednak už budou unavení ze všech opatření a nebudou vidět jiné východisko. A taky jim ještě nepřišla "pozvánka". Nakonec to nebude tak žhavé podle mě.

Offline 999
19893 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 16:03

andulka01 Já se tomu smála před chvílí :-). Ten Čtvrtek je výbornej.

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 16:12

andulka01 Včera mi to četla kamarádka cestou do italštiny a málem jsem se kvůli ní vybourala!!