Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 16:27

andulka01 Znam to asi 2 dny a robustni ministryne, ta je

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 16:47

Lamicka já bych řekla, že je to záměr. tý vakcíny není tolik a tudíž stát netouží, aby se mu tvořily fronty nasranejch očkování chtivejch

a výrobní firmy maj a ještě dlouho budou mít odbyt zajištěnej, ty reklamu dělat nepotřebujou

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 16:51

Isca Sakra . Držím palce .

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 17:26

moora bude to tak :( 

Offline Karja
44901 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 17:37

ionicera Neni, ja jsem to uz psala, u mamky to schytala ted pulka obchodu, druha to asi mela bezpriznakove jindy, nekdo mel ve stejnem case I stejne priznaky, ale vysel negativni. Ale asi si to tam rozsirili zamestnanci mezi sebou, protoze je to v okoli jedina filialka, co ma pulku lidi na neschopence. 

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 18:55

barbucha jojo, musíš si cvičně přikládat fialky na prsa, aby sis zvykla

​kafe nosem! dik!

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 19:28

Karja Tak jsi mi rozkopala bábovičky. Si malujem něco jako postupně vybudovaná imunita.

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 20:14

Nedalo mi to a nasla jsem so nejake udaje k te Pfizer vakcine: od cervence do listopadu ji dostalo 43661 ucastniku z nichz 41135 dostalo obe davky (stav k 13.11.). Ucastnili se lide z USA, Nemecka, Turecka, Jizni Afriky, Brazilie a Argentiny. Pres 40% bylo ve veku 56-85 let. Studie dale pokracuje a data o ucinnosti a brzpecnosti se budou sbirat jeste 2 roky. Zavazne nezadouci ucinky hlasene do listopadu zahrnuji unavu u 3.8% a bolest hlavy u 2% ucastniku. Jeden ucastnik co dostal aktivni vakcinu mel tezky prubeh Covidu. V placebo vetvi jich bylo 9. 
pfizer vakcina je RNA vakcina, je nova, ve smyslu pouziti u cloveka, ale jeji koncept je znamy delsi dobu. Problem RNA vakcin je velka nestabilita RNA. Pfizer vymyslel prepravni boxy na suchy led s GPS ktere umozni uchovat vakcinu delsi dobu v radu dni. Suchy led se da doplnovat. 

pocet testovsnych je uctyhodny a z me zkusenosti se vetsina klinickych studii na tak velkem poctu pacientu nedela. 

jinak v CR muzete hlasit nezadouci ucinky primo na strankach SUKLU. 

k obavam, ze dostanete nejakou neoverenou vakcinu. Tak pokud si ji nekoupite na internetu, ale dostanete ji od lékaře, nemela bych obavy. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 20:44
Reakce na ionicera:

Také vám připadá, že ten, kdo je  mezi lidma skoro pořád, má ten covid spíše výjimečně? V mém okolí- prodavači se drží, známá má manžela řidiče autobusu- tak u nich nikdo. A kdo vyleze občas, chytí ho. Je to divný. 

​Já ve svém okolí to tak zatím mám. Je celkem možné, že to měli i oni, ale bez příznaků. Stýkám se s celkem širokým spektrem lidí, kteří ví, jak to mám a já vím, jak to mají oni. Kupodivu nikdo z našich rodin a nás zatím nic. Minimálně nic čemu bych řekla nemoc. A nikde vytrasovaná nebo poslaná na testy jsem zatím ani pracovně nebyla a ve svém okolí se o každém dozvím až dlouho po nemoci. 

Dnes jsem se dozvěděla, že mi hodinu někdo s covidem mluvil nad talířem, kašlal a snažil se nám nakecat, že má jen virózu. Kamarádka se potom už naštvala a řekla ať dotyčná už odejde, že nechceme ani virózu. Byli jsme s ní v kontaktu celý týden a závěrem týdne tato pěkná hodina. Bylo to teda v půlce října, tak v pondělí máme další kolo protilátek. Možná stačí i ta nízká hodnota protilátek pod určenou hladinu. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 22:24

Renusatko Dnes ses dozvěděla, že ti v půlce října někdo mluvil nad talířem?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 22:43

Sweet Potato Dotyčná nešla na test, protože než se nějakého domohla, tak už byla 14 dní doma a šla až na protilátky. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 19. prosince 2020 10:19

Mam vážně blbej dotaz.  Můžu já c+ někoho nakazit vlastnoručně vyrobeným bramborovým salátem? Když se nad tím laicky zamyslím,  vychází mi nejspíš ano.

Máma se rozhodla,  ze k nám na svátky nepůjde, ale salát pro ni kazdy rok dělám.  Chtěla jsem tu pozitivitu před ní zatlouct,  protože vím,  jaká hystericka reakce bude následovat.  

To budou vánoce jak malovaný.

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 10:21

Kora myslím že můžeš nedělala bych to. a pokud nechce přijít z obavy před nákazou, tak by jí mohlo stačit i říct že se to přenáší jídlem:-) 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 10:24

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 10:29

Korajá si myslím, že při dodržení hygieny u přípravy, respirátor a pořádná hygiena rukou, opravdu si hlidat a nikam si  nesehat, tak není důvod to přenést. Sama bych to tak udělala, ale musíš to stejně zvážit ze svého pohledu.Ještě tím zažívacím traktem je menší pravděpodobnost nakažení než přes dýchací sliznice.

Offline Karja
44901 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 10:32

Kora A co simulovat strevni chripku? Salatu a hysterii se vyhnes;-). Proste u vas radi prujem, z takove domacnosti bych si salat nevzala! Ale je to znacne lzivy teda 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 11:31

Karja já jsem jednou simulovala střevní chřipku a pak jsem ji za pár dní dostala. Od té doby bych to už nikdy neudělala :)

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 11:35

Jinak Františka má ve třídě pozitivní holčičku, do 24.12 je v karanténě. Před cestou k našim jsme chtěli jít na PCR testy, teď to budeme mít zadarmo, to je jediný plus týhle situace. Snad to bude ok. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 11:37

barbucha jeste neco od Vaxinatora 

Online continuity
43560 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 11:39

Kora chápu to správně, že si pozitivní a mamince to nechceš říkat, aby se nestresovala? Protože by k vám na Vánoce stejně nesla, tak ji to říkat nemusíš, problém je ten salát?

Já bych to taky nedělala, náhoda je blbec. Zkusila bych to vysvětlit právě tim možným přenosem. Ještě si to umím představit s nějakým jídlem, co se ji horke. Ale zrovna ten salát je dost pitomý i za běžných okolností.