Včera jsem byla na antigenním testu u Sv. Anny v Brně. Všechno se to odehrává v jednom prostoru, PCR testy i ty antigenní. Na jedné malé chodbě jsou dvě registrační okýnka a lidi se tam normálně míchají dohromady. Naštěstí tam moc lidí nebylo, ale dobrej pocit z toho nemám.
Koronavirus
711990 U nás to byla Hexavakcína, ještě jsem ji tenkrát platila.
Renusatko takze az po druhy hexe? nebo hned po prvni?
711990 Ne bylo to poprvé. V té době ta vakcína nebyla v očkovacím schématu. Kdo chtěl, tak si ji mohl zaplatit. Takže měl napřed ty vakcíny rozdělené, už si nepamatuju jestli jednou nebo dvakrát, ale myslím, že to byla až poslední, protože předtím míval celkem vysoké teploty, tak jsem si chtěla ušetřit tyhle vedlejší účinky.
barbucha no asi tak...
mnum ale tos vyjmenovala to, ceho se lidi boji, ne realny a potvrzeny nasledky ockovani, ne? Jako autismus dobry, ale vsichni vime jak to bylo ve skutecnosti a mimochodem, ten clovek se predtim pokousel shodit na ockovani crohnovu nemoc nebo neco takovyho.
Z mého pohledu se strašně těžce dokazuje, co bylo po očkování a co ne. Což neznamená, že vše bylo následkem očkování (viz. autismus) ale taky to neznamená, že něco nemůže být nsáledkem očkování. Bylo by fajn vycházet z toho, že rodič dítě zná nejlépe a pokud on zaznamenal nějaké změny po očkování, tak k tomu přistupovat obezřetně (zejména k dalším dávkám/očkováním, protože tělo má tendenci ty reakce stupňovat)......
Jsem pro očkování ale myslím si, že český přístup k němu není úplně zdravý (rodiče mají problém se domoci i jen výběru jiné varianty očkování, opravdu silná marginalizace jakýchkoliv reakcí, zapomínání, že v některých případech je důležité očkovat i dospělé, etc.).
A666 nojo, jenze rodice sice znaji dite nejlepe, ale maji tendenci si idealizovat co ze to vlastne uz umelo. Takze jsou schopny tvrdit(nenarazim ted na nikoho tady), ze dite mluvilo ve vetach a po ockovani v roce a pul ze dne na den mluvit prestalo. No a ve skutecnosti dite vykazovalo znamky autismu uz pomalu od narozeni...
Renusatko tak to me mrzi ze to tak bylo
A666
souhlas
A666 nojo, jenze rodice sice znaji dite nejlepe, ale maji tendenci si idealizovat co ze to vlastne uz umelo. Takze jsou schopny tvrdit(nenarazim ted na nikoho tady), ze dite mluvilo ve vetach a po ockovani v roce a pul ze dne na den mluvit prestalo. No a ve skutecnosti dite vykazovalo znamky autismu uz pomalu od narozeni...
Renusatko tak to me mrzi ze to tak bylo
Jenže jak velké % rodičů tohle dělá? Já si fakt myslím, že alespoň snažit se rodiče vyslechnout a rovnou to nevyhodnotit jako nesmysl by těm bojům kolem očkování spíše pomohlo......
711990On je teď pohybově v pořádku až moc
. Nějaké nervy jsem měla do těch tří let, pozdě chodil a byl taková "knedla". Jinak po tom očkování byl tenkrát ten návrat v pohybu hodně znatelný, takže pohyb s očkováním spíš souvisel. To autistické spektrum z té doby neposoudím, nemusí to vůbec souviset.
A666 mám stejný názor, víc informací a méně paternalismu od lékařů a státu.
A666 no tipla bych ze hlavne ty co sou nejvic slyset:) ale nechci to fakt popirat, to rozhodne ne. A samozrejme me mrzi, kdyz se to nekomu stane.
razorblade Ginger možná bych si mohla sednout a navigovat synatory, pokud budou negativní. Ale nevím jestli na to mam nervy. ![]()
mnum Děkuju za podporu. Já nevěřím, že jsou následky tak časté jak tvrdí odpůrci a zároveň nevěřím, že jsou tak extremně vzácné jak se uvádí, protože z vlastní zkušenosti vím, že část /a nevím jak velká/, nikdy nahlášená na SUKL nebyla. Jestli to je jedna ku milionu, tak jsem fakt smolař![]()
711990 Očkování to byla různá, v obou případech se mi po první dávce trochu něco nezdálo, ale neřešila jsem, po druhé dávce přišel neklid /první dcera přestala asi dva měsíce úplně spát, prokřičela dny i noci/, regres ve vývoji, hypotonie, přestaly se smát, reagovat na mě atd. Což mi připadá celkem logické, při první dávce se ten imunitní systém vybudí a při druhé dávce, jestliže má nějakou dispozici reagovat divně ve smyslu autoimunity, tak se to stane.
711990 Když má člověk v rodině s RS jednoho člověka, tak to asi nic neznamená, když tam má 4, tak tam asi nějaká genetická dipozice bude. U většiny lidí to samozřejmě nerozjelo očkování, u někoho si myslím, že to spouštěč klidně může být. Když má někdo v rodině schizofrenii, tak by neměl hulit, protože to může být spouštěč. To nikdo nepopírá ani se nad tím nepohoršuje. Jasně, očkování a hulení je stran prospěšnosti někde jinde, ale ten mechanismus dispozice-spouštěč, kdyby ten spouštěč nepřišel, možná by se to později projevilo, ale dost možná taky ne, to je podobné.
A666 Naprosto souhlasím ![]()
mirajo mrzi me, co dcery prozily a rozhodne to nechci zlehcovat, jen proste tohle je pro me asi nejak tezko uveritelny. Moje dite prestalo ze dne na den v noci spat, projecel noci atd, jenze to proste tak u nekterejch deti je, nikdy by me nenapadlo to spojovat s ockovanim. Nehlede na to, ze co znamena po ockovani? Ten vecer? Za tyden? Za mesic? Ale jak rikam, neni to tak ze bych ti neverila, jen mi to prijde spis jako nestastna shoda nahod. Ale fakt to nemyslim zle. Puvodne jsem to chtela nechat bez reakce, ale to mi zas prislo blby, neodpovedet, kdyz sem se te na to vyslovene ptala.
A666 no tipla bych ze hlavne ty co sou nejvic slyset:) ale nechci to fakt popirat, to rozhodne ne. A samozrejme me mrzi, kdyz se to nekomu stane.
Já nikdy za antivax nebojovala a nic takovýho nepodporuju. Nervy to byly strašný a setkala jsem se tenkrát převážně jen s bagatelizací. A potkala pár doktorů, co mi řekli rozumím vám, myslím si, že to s očkováním souviselo, ale nikdy se vám pod to nepodepíšu. Tož tak.
Vlastně až tady se mi chtělo to téma otevřít.
711990 V pohodě, ale nebylo to jen o spaní. Děti mívaj různý období, ale ve vývoji se vracet zpátky, to většinou nedělaj, rozhodně ne na X-měsíců. Pokud nejsou nějak závažně nemocný. Ale i tak jsem to u první s očkováním nespojovala, až když jsem to zažila podruhé.
Stran průkazu, asi 3 roky poté, když už to bylo za námi, jsem se bavila s imunoložkou, která mi říkala, že kdyby se tenkrát odebraly antigangliosidové protilátky /mají je často i lidi s RS/, byly zvýšené, dalo by se to prokázat a bylo by to dokonce kontraindikací dalšího očkování. Víc jsem se neptala, bylo to už pasé.
Já tady neboju za to, aby mi někdo uvěřil, ani za to, aby se lidi nenechávali očkovat, ale za to, co píše A666. Aby, když se něco děje, se dál postupovalo hodně obezřetně. Protože poškodit někoho ve více krocích, protože jeho stesky ignoruju, to je prostě špatně.
A už mlčím![]()
Jak se tu nekdo ptal, jestli rozdeluji pri testovani, tak v UVN maji 3 odberova mista: 1. pro pozitivni po antigennim testu 2. pro poslane hygienou ci lekarem a samoplatce 3. rizikove pacienty (onko, cukrovkari) + predoperacni.
mirajo
věřím a je odvážné vstoupit do takové diskuze s osobní zkušeností. Díky!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY