continuitynevím, odkud to dítě pocházelo, ale léčilo se v Praze
Koronavirus
A666 nojo, jenze rodice sice znaji dite nejlepe, ale maji tendenci si idealizovat co ze to vlastne uz umelo. Takze jsou schopny tvrdit(nenarazim ted na nikoho tady), ze dite mluvilo ve vetach a po ockovani v roce a pul ze dne na den mluvit prestalo. No a ve skutecnosti dite vykazovalo znamky autismu uz pomalu od narozeni...
Renusatko tak to me mrzi ze to tak bylo
Nevím, kam se diskuze posunula, ani nebudu dočítat, nějak to tu moc rychle narůstá, ale mám známé, kteří mají holčičku, která se do roka vyvíjela normálně, začínala mluvit, chodila už na nočník, "pomáhala" v kuchyni, roztomilé, standardní mimino, a kolem roku skoro ze dne na den najednou přestala mluvit, přestala dělat věci, co už umělá, a dnes je těžká autistka, se sebepoškozujícími záchvaty, nevzdělávatelná, vyžadující dohled 24 hodin denně. Říkali, že kdyby v té době absolvovala očkování, asi těžko by se vyhli tomu, označit ho za spouštěč, při tak náhlém obratu. Ani nevím, co přesně jsem tím chtěla říct, možná zpochybnit tu idealizaci? Člověk má asi tendenci hledat viníka a souhra okolností ukazuje často na očkování.
Pinot Noir jj, zrovna těch studií směrem k očkování a autizmu bylo už provedeno tolik, že to někteří už považuji za plýtvání zdroji. když už něco vyšlo tak to, že mezi očkovanými je méně autizmu a ani to nebylo statisticky nijak extra významné. Ale ta pověra je zakořeněná hodně hluboko.
RS mám v rodine, tak me to jednou dobou hodně zajímalo a spíš ji spustí těžká chřipka než očkování. Dokonce jsem se radila před klistovou encefalitidou s neurologem, tak řekl, ať se podívám do letaku, že můžou být bolesti hlavy, ale nad RS doslova mavl rukou.
Zase s tebou výjimečně souhlasím
U toho autismu jde taky o to, že u nějakýho mimina to ještě není tak markantní, ty projevy. Zkraje to vypadá normálně resp. u mimina se toleruje kdeco ... Až pozdějc, ve věku kdy člověk právem očekává adekvátní interakci... která se jaksi nedostavuje.
Souhra okolností, ano.
Pinot Noir další věc je, že ten očkovací kalendář malých dětí je tak našlapany, že nějaká korelace s očkováním se najde temer vždy, hlavně pokud ten interval rozšíříme třeba na měsíc.
Druhá věc, je že praktik by měl to hlášení vzít, pharma firmy s tím normálně pracují a umí to vyhodnocovat, není to nic, co by se mělo zametat pod koberec.
barbucha continuity jo jo, já chtěla reagovat na tu idealizaci schopností dítěte rodiči, že to tak vždycky není. Ta holčička byla opravdu standardní, podle mých kluků teda spíš velice šikovná ve všech ohledech.
A zlom prakticky ze dne na den. Očkování je v tom nevinně, ale umím si představit, že kdyby dva týdny před tím proběhlo, s nějakou horší reakcí navíc, člověk se té myšlence neubrání.
No, je to vždycky strašný a celkem logicky rodiče hledaj viníka. A jak píše continuity , očkování je v tomhle věku první na řadě. Dědičnost nebo blbou náhodu nikdo nechce...
Pinot Noir tak nějaký vývojový regres měli obě moje děti a to dokonce několikrát. Já tou dobou hodně kamarádila s dětskou lékařkou, co měla dítě o dva měsíce mladší, ta to vždy odmavala, to je regres, to je normální.
Zas chápu, že se lidi s nějak postiženými dětmi ptají, proč se to stalo. Blbě je, že v posledních letech se tím otloukánkem, na kterého se to svádí, stalo očkování.
Pinot Noir ja to chapu no. Mame v rodine chlapecka s poruchou autistickyho spektra(dneska normalni a uzasne fungujici pubertak) a tehdy rodice byli hrozne prekvapeny cca ve 2 letech, ze jako kde se to vzalo. Pritom to bylo videt od mimina, ze bude v necem jinej...nedavali to teda za vinu ockovani, ale meli dojem ze maji nejsikovnejsi dite na svete, ktery se ze dne na den zmenilo. Ale pritom k tomu vsechno nasvedcovalo.
Pinot Noir tak nějaký vývojový regres měli obě moje děti a to dokonce několikrát. Já tou dobou hodně kamarádila s dětskou lékařkou, co měla dítě o dva měsíce mladší, ta to vždy odmavala, to je regres, to je normální.
Vývojovým regresem myslíš skok zpátky v délce měsíců , nebo tím myslíš "začal mluvit - přestal chodit" (třeba na týden)? Samozřejmě že když dítě získá novou dovednost (nebo se na ní teprve chystá), jdou ty staré dovednosti někdy krátkodobě stranou.
Kašík jako vždy výborně
Od dnešní půlnoci prý Británie zakazuje cestování a zprisnuje opatreni
Dcera s manželem dnes ráno odletěli na Lanzarote. O chlup..
V Británii se šíří nejaky nový kmen koronaviru.![]()
Sakra, nějak se nám to nelepší ...
.
Jak moc mě rmoutí zavřená fitka, tak se přikláním k názoru, že to byl rozumný krok. Známá mi líčila, že poslední otevřený den vešla do fitka, které pravidelně navštěvuje a nestačila se divit. V tělocvičně cca 5 lidí a s rouškou tam byla jediná. Takže se otočila na podpatku a odešla. Možná pro někoho přehnaný krok, ale celkem ji chápu, protože je zbytečné riskovat. A dneska jsem viděla reportáž o nákupní horečce, plná OC, což taky asi ničemu nepomůže.
Dadoo Jestli je to ten, co o něm mluvil virolog Hirsch v Rozstřelu na idnes, tak ten je o dost nakažlivější, ale průběh nemoci stejný a vakcína by před ním měla taky chránit.
vyplňovali jste ten sebereportovaci formular hned jak vám to přišlo? jako dnes ani zítra se dr. nedovolam, tak aby mě někdo nepopotahoval, že jsem se nehlasila, když teď vyplním ten formulář a pošlu ho
Já ho vyplňovala, obratem mi zavolali z hygieny. Praktické jsem se pak ale musela stejně hlásit sama.
whiskas bohužel potvrzuji, muž stihl posilovnu dvakrát a v obou případech prý neměl roušku vůbec nikdo, ani personál. ![]()
Sweet Potato přesně takhle to proběhlo. zítra budu volat dr a budu shánět žádanku pro syna. termín pro něj jsem ulovila ve tři ráno na zítra v 5 odpoledne. tak budu doufat že se bude fungovat, ať už moje nebo jeho a žádanku seženu dřív než půjde na ten test. termínu je už docela málo před Vánoci, tak doufám že to klapne
Pinot Noir whiskas byla jsem teď ve fitku asi třikrát a roušku i přes nos měla max čtvrtina lidí, včetně lidí co bez ní stáli tak, aby kolem nich museli skoro všichni projít, a dvacet minut kecali. Nechápu proč tam lezou když nejsou schopni (nebo ochotni) dodržovat nastavený pravidla, dost mě to otrávilo, tak jsem se snažila bejt od všech co nejdál, všechno desinfikovat a rychle vypadnout
AprilTwelve pokud je syn vytrasovany kontakt měl by jít na test nejdříve 5 dní po tvém testu a test by mu měla indikovat hygiena (ten trasovač co volal) alespoň tak to proběhlo u nás a dostala jsem info, že bezpříznakové kontakty Dr na testy poslat nemůže tomu máš pak jen hlásit výsledek. Ale možná je to jako u všeho kus od kusu kraj od kraje člověk od člověka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY