viktorka_od splavu sorry, spatne jsem te pochopila. To jo, celkova proockovanost je tady nizka a momentalne kvuli nizkemu vyskytu onemocneni neni potreba zavadet kalmetizaci plosne, takze je to na individualnim zvazeni
Koronavirus
viktorka_od splavu v porodnici se dneska vyplňuje dotazník, po jehož vyhodnocení ti to očkování pripadne doporucej
Proti TBC se přestalo očkovat, protože se TBC původně vyhodnotilo jako vymýcený (aspoň v civilizovaných zemích), ne? Ale dneska, s otevřenejma hranicema (včetně ilegálního cestování)... opatrnosti není nikdy dost.
vymycena uplne ne, ale jeden z nejnizsich vyskytu v Evrope. Tretinu nakazenych v CR tvori cizinci.
Sis asi nevšimla že mluvím o civilizovaných zemích ![]()
A samozřejmě, kvůli těm novým spoluobčanům, chrchlajícím v mhd, o tom mluvím. Z těch mám docela strach.
Jako já bych tu tuberu naočkovala rada, ale bylo mi řečeno, že až po tých povinných a to dítě si od dvou let rozskrabe kazdy strup, štípanec úplně do krve. To si úplně neumím představit, co by dělal ten puchýř po kalmetizaci.
Potrefenáhusa no vyplňuje, chlap dělá na letišti a nevyslo to ani nám. Kámoška v nemocnici v dost vyloučené lokalitě, taky nemá deti naočkované. To už nevím, co bychom tam museli psát.
Potrefenáhusa Tak mně teda nedoporučovali, rovnou mi řekli, že tam dcera musí.
continuity pobyt v rizikový zemi delší než 3 mesice si pamatuju
continuity Nám k tomu stačilo napsat, že byl manžel na stáži v Rusku dýl jak tři měsíce.
DruI kamaradka ma za muze Ukrajince, taky jejich dcera musela
viktorka_od splavu oni to tak opravdu ofiko vysvetlovali, ze sance chytit dnes tbc je minimalni. Mama tehdy delala na pojistovne, casto nahaneli nekoho s tbc (zahranicni pracanty z fabrik). Byla kvuli tomu nastvana, ze to rusi.
continuity Ja se ptala detske na dobrovolne ocko, ona to nedoporucovala, ze tech rizik je dost a pravdepodobnost chyceni mala. Ze to musi byt vetsinou stejna domacnost.
Lamicka vidíš a já myslela že to je právě princip očkování - že se ta nemoc z populace vytlačí a chytit to je pak minimální riziko-minimální. ale je. takže když očkovat přestaneš.. no, myslím že není potřeba pokračovat. zatím je pokud vím známa jen jedna nemoc, která byla očkováním celosvětově vymýcená a už očkovat netřeba. jo a nekritizuju tebe nebo tvůj příspěvěk, to vůbec, kritizuju ten nelogickej přístup, souhlasím s tvou maminkou.
Jako já bych tu tuberu naočkovala rada, ale bylo mi řečeno, že až po tých povinných a to dítě si od dvou let rozskrabe kazdy strup, štípanec úplně do krve. To si úplně neumím představit, co by dělal ten puchýř po kalmetizaci.
ja jsem nechala ockovat v 8 mesicich, bylo to po hexach a pneumokocich a puchyru si jeste nevsimala ![]()
continuity pobyt v rizikový zemi delší než 3 mesice si pamatuju
jj, rodic nebo jiny clen domacnosti pochazejici z nektere z rizikivych zemi anebo pobyvajici tam dele nez 3 mesice. Ministerstvo kazdy rok zverejni novy seznam zemi ktere jsou rizikove. Pak samozrejme kdyz byla tbc anebo podezreni na ni u clena domacnosti. Pediatr v nemocnici zakrouzkuje zda je indikace nebo ne a rodic odnese k obvodnimu pediatrovi ( doted nechapu proc se ten dotaznik vyplnuje v porodnici kdyz se stejne odnese k praktikovi) a ten odesle na kalmetizacni stanici
continuity Ja se ptala detske na dobrovolne ocko, ona to nedoporucovala, ze tech rizik je dost a pravdepodobnost chyceni mala. Ze to musi byt vetsinou stejna domacnost.
jedno z tech deti ktere meli v cr tuberkulozni meningitidu, se nakazilo od strycka ktery byl na navsteve a chvilku si dite pochoval... aspon tedy jiny kontakt se nepodarilo nalezt.
tak už jsem vytrasovana od hygieny, bylo to teda megarychly. v izolaci min. do 28.12.. tak možná tu uzaverku v práci stihnu ![]()
jedno z tech deti ktere meli v cr tuberkulozni meningitidu, se nakazilo od strycka ktery byl na navsteve a chvilku si dite pochoval... aspon tedy jiny kontakt se nepodarilo nalezt.
jj já si pamatuju ještě z dřívějška tu poučku ať starší pokašlávající příbuzné nenecháme "prskat do kočárku", protože to dost často může být reaktivovaná tubera. dnes už se to má za překonané, ale můj praděda na souchotě zemřel (v r. 1946)
viktorka_od splavu jj, souhlas.
Ja jen zatim nenasla odvahu je nechat naockovat (presne jak pise continuitypuchyr a bolest, pamatuju si to...), ale asi bych rada, aby to casem meli.
mnum kde to bylo v Brně? Mladý muž tam chytil TBC v openspace.
viktorka_od splavu Myslim, ze u TBC to takhle nefunguje. Jak psala mnum, ockovani chrani pred nejvaznejsimi formami tbc /miliarni tubera atd./, ale ne pred plicni formou tbc, tou nejcastejsi. Proto je jeho celkova ucinnost kolem 30%, to je proste malo. Je to dane imunitou a mechanismem poskozeni u TBC, to funguje jinak nez u ostatnich bakterii a viru, proti kterym se ockuje. Tolik jako za Bozeny Nemcovy uz ji neni spis z duvodu hygieny a lepsi vyzivy, zhorsuje to samozrejme dovoz z jinych zemi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY