Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 18:56
Reakce na mirajo:

Já tady neboju za to, aby mi někdo uvěřil, ani za to, aby se lidi nenechávali očkovat, ale za to, co píše A666. Aby, když se něco děje, se dál postupovalo hodně obezřetně. Protože poškodit někoho ve více krocích, protože jeho stesky ignoruju, to je prostě špatně.

A už mlčím

​Naprosto chápu. Na rovinu lékaři někdy zapomínají i u dospělých, svéprávných pacientů, že oni znají své tělo nejlépe. Někdy je dost těžké přinutit je otevřít oči a začít zvažovat možnosti, co jim člověk předložil......

Jsem ráda, že u Vás se ten vývoj pak dohnal, vážně

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 18:57

INCOM1 Děkuju. Byla to náročná doba, jsem vděčná, že to dobře dopadlo.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ockovani-vakcina-vedlejsi-priznaky-alergicka-reakce-pfizer.A201218_084408_domaci_vank

Koukám na tohle. Jasně, alergické reakce mohou nastat i po jiných vakcínách. Ale říct, že jsou přirozené, to mi hlava nebere. Jsou varovné, kdo ji má při první dávce, tak by na druhou prostě neměl chodit. Ani pro blaho celýho vesmíru Pochybuju, že by si vrchní vakcinolog chtěl dopřát anafylaktický šok v ordinaci praktického lékaře /i když tam se Pfizerem očkovat nebude, vím/.

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:05
Reakce na mirajo:

Já tady neboju za to, aby mi někdo uvěřil, ani za to, aby se lidi nenechávali očkovat, ale za to, co píše A666. Aby, když se něco děje, se dál postupovalo hodně obezřetně. Protože poškodit někoho ve více krocích, protože jeho stesky ignoruju, to je prostě špatně.

A už mlčím

​nemlč. já myslím že hlas rozumu i z té "druhé" strany je strašně důležitý

49434 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:05
Reakce na INCOM1:

A666 mám stejný názor, víc informací a méně paternalismu od lékařů a státu. 

Online Zuzuli
3860 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:09

mirajo muj bratr pred lety po ockovani skoncil v nemocnici, vysoke horecky a na nekolik dni uplne prestal chodit. Nastesti se to srovnalo a trvale nasledky zadne, ale rozhodne nepodcenuji nezadouci ucinky ockovani. Ja teda ockuju, nechci, aby moje dite melo tetanus nebo obrnu a nastesti zatim bez reakci. Budu se muset nekdy mamy zeptat, po jake vakcine to bylo. 

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:12

vyplňovali jste ten sebereportovaci formular hned jak vám to přišlo? jako dnes ani zítra se dr. nedovolam,  tak aby mě někdo nepopotahoval, že jsem se nehlasila,  když teď vyplním ten formulář a pošlu ho

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:15

Zuzuli Já sama nikdy žádnou reakci neměla a to mě během studia očkovali postupně všema BCG vakcínama, co byly v té době k dispozici. Proto jsem s dětma nakráčela na očkování zvesela a nic kromě teploty si nepřipouštěla

49434 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:19

mirajo já se třeba tubery hodně bojím a štve mě, že už se neočkuje, přestože mladší dítě nemělo uplně hladkou odezvu:-/ u těchhle těžko řešitelných nemocí je to na hlavu

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:20
Reakce na AprilTwelve:

vyplňovali jste ten sebereportovaci formular hned jak vám to přišlo? jako dnes ani zítra se dr. nedovolam,  tak aby mě někdo nepopotahoval, že jsem se nehlasila,  když teď vyplním ten formulář a pošlu ho

​Ja vyplnila a obratem posílala. Je to jen ulehčení práce toho kdo ti pak zavolá. Ta co volala mně se mnou ten formulář celý prošla podle svého uvážení doplnila.

Manžel nevyplnil a ten co volal jemu byl se vším rychle hotov, takže s ním nic neprocházel jen se optal zda ví kde se nakazil.

Online Potrefenáhusa
39005 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:22

viktorka_od splavu já to očkováni proti TBC teď zkoumala a neinterpretuju to přesně, ale vyšlo z toho, ze pomalu negativa převládaj nad pozitivama, spousta rizik a nízká účinnost 

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:26

Maky ok děkuju moc

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:30

mirajo Díky za osobní zkušenost a jdu tě podpořit. Mám velmi podobnou zkušenost u třetího dítěte. Chvíli před jeho prvním očkováním MMR jsme si jaksi sumarizovala, kolik už asi říká slov a napočítala jsem asi 20. Pak bylo to očkování a po něm postupně ta slova začala ubývat. Což jsem samozřejmě hned nepostřehla a uvědomila jsem si to až ve chvíli, kdy nezůstalo skoro žádné. Regres v řeči trval rok a čtvrt. Naštěstí bylo jasně vidět, že mi syn výborně rozumí, jeho intelekt se rozvíjí, vypomohl si tím, že se během té dysfázie naučil vše vyjádřit spoustou zvuků a citosovcí. Naštěstí kolem třetího roku ta řeč zase postupně naskočila (asi do té doby nějaké pokroky byly, ale jen nepatrné), jak pak spěchal vše dohnat, tak se to teda dost projevilo na výslovnosti, museli jsme opravdu makat na logopedii. Výslovnost nemá úplně čistou dodnes (druhá třída), ale je moc chytrý, má velkou slovní zásobu atd. Takže doufám, že je to jediný pozůstatek. 

No ale když jsem to řekla pediatrovi, tak mě neskutečně sjel. Když jsme si to trochu vyjasnili, tak byl jak mílius, ale do nahlášení na SÚKL se nehnal, mám to prý udělat já. Tak jsem to udělala, SÚKL okamžitě zareagoval, ale po mém druhém mailu už se neozvali. Je to skoro 5 let.

Doktorka na neurologii (kde jsme byli kvůli otřesu mozku) mi tak opatrně taky potvrdila, že nejsem první s touto zkušeností.

Odpůrce očkování rozhodně nejsem, jsem molekulární biolog, takže si troufnu napsat, že problematice celkem dost rozumím. Ale prostě od té doby mám trochu strach.

A přesně jak jste psaly přede mnou: To zlehčování takovýchto zkušeností ze strany doktorů atd. situaci vůbec neprospívá.

49434 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:34

Potrefenáhusa tjo já to zkoumala už před delší dobou, jak se přestalo očkovat, a usoudila jsem že hlavním důvodem byla skutečnost, že jedna dávka stála nějaký jednotky kč, takže šup vyřadit ze schématu a nahradit čímsi už nevím co to bylo hep. A možná, za dvě kilča?

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:35

mirajo je dobre ze se se svoji zkusenosti delis a uprimne, obdivuji ze po takovehle zkusenosti se na to dokazes divat s nadhledem

viktorka_od splavu Potrefenáhusa proti TBC se sice uz povinne neockuje, ale na pozadani a po testu to lze, dceru jsem nechala a i mladsi chci nechat. Nechrani to proti nemoci jako takove, ale proti jeji nejhorsim formam ano. Videla jsem deti s TBC meningitidou, coz je komplikace o ktere nam na skole rikali ze uz nikdy neuvidime. A mam v mysli slova profesora Krepelu (lekar ktery se cely profesni zivot venoval detem s tbc), ze po ockovani sice jsou komplikace caste, ale uspesne se vyleci za par mesicu, zatimco lecba tuberkulozy je obvykle na roky. Takze z toho mi opet vychazi ockovani lepsi (mene nebezpecne) nez nemoc. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:41

viktorka_od splavu hepatitida A preci neni v povinnem ockovani. A tbc vakcina se vyradila kvuli velkemu poctu komplikaci, nizke prevalenci tbc v CR a tusim byl i nejaky problem s vyrobcem. 

49434 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:44

mnum víš co, já do toho pozadí fakt nevidím, jsou to jen mé vlastní domněnky - na druhou stranu sama píšeš co je to za nemoc (ano já to vím taky) a přitom běžný laik má docela problém se k tomu očkování dostat, jako jo kdybych se hodně snažila, ale pediatr ti to nenaočkuje, jedna dávka se objednat nedá. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:48

viktorka_od splavu to musis do kalmetizacniho centra, pediatr tu vakcinu nema. Ja jsem se nijak hodne snazit nemusela, zavolala jsem a dali mi bez problemu termin nejdriv na tuberkulinovy test a pak na odecteni a naockovani vakciny. 

Online barbucha blogger
36093 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:53
Reakce na mnum:

viktorka_od splavu Potrefenáhusa proti TBC se sice uz povinne neockuje, ale na pozadani a po testu to lze, dceru jsem nechala a i mladsi chci nechat. Nechrani to proti nemoci jako takove, ale proti jeji nejhorsim formam ano. Videla jsem deti s TBC meningitidou, coz je komplikace o ktere nam na skole rikali ze uz nikdy neuvidime. A mam v mysli slova profesora Krepelu (lekar ktery se cely profesni zivot venoval detem s tbc), ze po ockovani sice jsou komplikace caste, ale uspesne se vyleci za par mesicu, zatimco lecba tuberkulozy je obvykle na roky. Takze z toho mi opet vychazi ockovani lepsi (mene nebezpecne) nez nemoc. 

​Proti TBC se přestalo očkovat, protože se TBC původně vyhodnotilo jako vymýcený (aspoň v civilizovaných zemích), ne? Ale dneska, s otevřenejma hranicema (včetně ilegálního cestování)... opatrnosti není nikdy dost.

49434 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:53

mnum jo jak říkám já osobně si poradím, ale co to znamená pro celkovou proočkovanost to je celkem jasný

49434 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:54

barbucha si děláš kozy ne? tubera vymýcená nikdy nebyla a to hned kousek vedle (ukrajina, rusko.. ty nejhorší vyselektovaný kmeny rezistentní na antibiotika)