continuity naše doktorka na stránkách taky nic nemá, psali jsme jí asi v úterý a psala zpátky, že je to ještě v řešení. Objednala nás až ve čtvrtek. Ale jestli má muž příznaky, tak by na antigenní testování chodit neměl.
Koronavirus
Karja z toho, co píšeš, mi malámalá přijde normální, akorát náročnější;) V roce a půl byste měli dostat u doktorky ten "autistický" dotazník.
viktorka_od splavu No třeba taťka tvrdí, že u nich ve špitále je sestřička, co to má podruhé během 70 dnů. Ale do DD můžeš s papírem, že jsi měl koronu v posledních 90 a nemusíš ani na ty antigenní testy.
Tak já předpokládám,ž e těch 90 dnů bylo stanoveno tak, že dřívějis e znovu nakazí jen marginální % uzdravných (což samozřejmě nevylučuje to, že se sestřička nemohla nakazit dříve, akorát by to neměl být častý jev...)
AprilTwelve to mas sice pravdu, ja to teda taky neberu za 100%, ale zhadali jsme se proste jaky je to oficialni narizeni - tzn zda musis nebo nemusis do karanteny po kontaktu. ja tvrdim ze ne a ze ti ji ani nenridi ani neumozni/nedaji neschopenku.
Motol ma v tom objednavacim dotazníku i dotaz na příznaky.
Ale pokud bude mít příznaky a někde seženu žádanku na PCR test, tak půjde tam, ale pokud ne, tak se mi furt antigenní test zda lepší než nic.
continuity to je spíš kvůli tomu, aby nenakazil ostatní. Motol má stejný dotazník i na PCR, proto ten dotaz na příznaky.
continuity Je velka skoda, ze se pro tyhle situace neda antigenni test koupit v lekarne. Provedeni je tak snadne, ze zvladne kazdy, kdo je pri smyslech.

mirajo obcas se da - baleni bylo dostupne na Dr Max, ale uz jsou pryc https://www.drmax.cz/sars-cov-2-antigen-rapid-testovaci-sada-20-ks
Takhle to ale fungovalo uz v breznu, kdy jeste nikdo nemohl byt zahlceny, muze tenkrat vytrasovali dva dny pred koncem karanteny. Bylo to v praci, sef je pricetny, vsechny je hned poslal na HO.
buble Koukam na to, daji se sehnat i mensi baleni, co nestoji nekolik litru, tak doporucuju mit doma, pro tyhle pripady, kdy se chce clovek rychle zorientovat. V lekarnach, kde jsem se ptala, nemeli, na netu jsem nehledala.
mirajo no nevím, skoro bych řekla, že Sweet Potato má podobnou zkušenost starou tak týden.
viktorka_od splavu já se v tomto držím toho, že beru ohled na toho, co se boji nejvíc. Když oni se takto boji, já bych tam nejezdila, ať hygiena říká co chce.
continuity Tak o tom nepochybuju, ze to tak funguje ted, jen mam zkusenost, ze v dobe, kdy pozitivnich bylo 3 a pul, to nefungovalo o moc lip.
Karja chapu, hele nevim co presne dela, ale pokud je ubrecena a ma separacku, tak to jeste nemusi byt autista:)
viktorka_od splavu Tak zkuste, jestli jeste nestihnete do svatku ty Ag testy sehnat a otestujte se doma. 100% neni nic, ale miru rizika snizite na uplny minimum.
Nevím, jaká je tam chybovost, ale od kamarádky manžel měl ten antigenní test pozitivní, ten na který se objednal, ne nějaký domácí. Doma byli všichni trošku nachlazení, takže se nedivil. Jeho na PCR test poslali automaticky, rodinu objednali a odstupem. Šel druhý den a než mu přišel výsledek, tak ta kamarádka jako učitelka už udělala haló ve škole, kde učí a ve třídách svých tří dětí. No a den před jejich testama přišlo manželovi, že je PCR negativní. Někdo už tady psal, jaký je potom problém se z té karantény dostat a u nich teda vysvětlovat asi sto lidem, že to byl omyl ![]()
mirajo já bych na ty antigenní testy úplně nespolehala, oni nejsou příliš spolehlive a jednorázové testování bezpříznakového nemá 2x smysl. ( Ta epidemiologická indikace je třeba taková, že otestují školní třídu najdu tam 2-3 pozitivní, tak poslou na PCR všechny včetně učitelky). Nebo udelat test 2x v rozmezí několika dní a v mezičase být v karanténě.
Trochu lepší je to u těch příznakových ani tu bylo vysvětleno, že ti by tam prave neměli chodit. ![]()
Renusatko to je přesně důvod proč se pozitivní antigenní vždy potvrzuje PCR.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY