Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 10:29

Pavlena Dcera by nejdriv mela jit na pcr kvuli potvrzeni toho antigenniho. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 10:34

Môže človek stratiť len čuch a nie chuť? Má nádchu, tak by ten čuch mohol byť aj z toho ale ktovie..

Pavlena ach jaj syn má tiež slabú nádchu, v podstate skoro žiadnu, sme si ju skoro nevšimli, dnes začal trocha kašľať ale pricitam to nočnému zatekaniu. Sme včera boli u dedka a u druhých starých rodičov

Edit.ja to teda stále prisudzujem nejakej skolkovej chorobe, ale tak môže aj malé dieťa mať príznaky korony. Už sa mi začína zavarovat mozog z toho.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 10:36

Mrakoplas no muze byt ze citis sladke a slane, ale ne poradne vsechny chute, to bez cichu nejde

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 10:39

Lamicka viktorka_od splavu no ted je to tak, ze priznakovi jedinci antigenne pozitivni uz se nepotvrzuji PCR. A ryma je priznak (minimalne u deti). Takze je pozit a tecka pry. Pokud vydrzim negat., tak je to pro me vicemene dukaz, ze jsme vytestovali (asi) jiny koronavirus, nikoliv sars-cov19. Pak uz leda protilatky z krve. 
Dalsi vec je, ze ji test vysel pozit. 24/12, zadanku na PCR bych sehnala mozna 28/12, mozna ani to ne a prodlouzim karantenu ji i sobe o dalsi dny. Testovala jsem ji doma, nicm.stejnym antigen.testem, jako pouzivaji laborky. Takze v soukoli hygieny jeste neni a dostala by se tam az tim pozit. PCR...

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 10:41

Mrakoplas no a chut a cich ma dcera celou dobu vyborny. "Nesyp tam tu purpuru, smrdi tooo..!!" Ja zatim taky, no..

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 10:42

Pavlena mne to prijde maximalne jako informativni ze nechodit po navstevach.. tak snad je to jen ryma.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 10:45

viktorka_od splavu tak berem to jako normal pozitivitu, sedime doma. 

Offline Garfie
28624 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 10:54

Pavlena Kamaradka je taky antigen pozitivní, pracuje jako účetní na soukromé klinice, testy jí dělal její šéf a rovnou jí řekl, ať zůstane doma a pořádně se vyleží (má normální chřipkový stav, teplota lehce přes 37 a léčí se paralenem) a na pcr ať enchodí, že by na testech mohla leda tak někoho nakazit. Takže je v karanténě i s mladší dcerou (ta jde na testy zítra), starší dcera zůstala rovnou u přítele v Brně. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:04

Pavlena dynda zatim to vypada fakt jen na poradnou rymu. V krku pry ho neboli, teplotu nema. Teda nevim  jak by mu muselo byt, aby sel na test, nastesti se ted nemusime s nikym videt, kdyz nikam nepojedem. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:09

Kokoska my jsme taky s testama otáleli, měli jsme typickou rýmičku, nic hrozného. Ale představa, že se minimálně jedné vánoční návštěvě ohrožených důchodců nevyhneme, nás donutila na testy jít a oba jsme pozitivní. Rýmičku jsme cítili od pondělí, od čtvrtka nám je hůř...

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:11

Garfie @pavlena to je zvláštní. U nás, když někdo vyšel na antigenech pozitivně, tak hnedka nabrali vzorek na PČR test. Myslela jsem, že to tak dělají všude. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:11

Kokoska bez testu nebudete vědět. Příznaky se hodně různí. Ale chapu, ze pokud nepotrebujete, tak se na testy nehrnete.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:12

Testy se dají koupit v lékárně? Antigen předpokládám? 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:16

Kokoska teplotu nemáme ani jeden, v krku škrabalo jenom mě a to nijak strašně, stačilo i párkrát polknout a bylo to pryč. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:17

Mrakoplas no muze byt ze citis sladke a slane, ale ne poradne vsechny chute, to bez cichu nejde

​No hej, ale nemá úplnú stratu chuti (jedná sa teda o dospelého)

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:20

Mrakoplas může, muž úplně ztratil čich a chuť mu zůstala asi jako při normální rýmě. 

Pavlena já čich zatím mám. ne úplně dokonalý, asi jako u normální rýmy. Purpuru normalne cítím. Ale ještě to může přijít, muž taky přišel o čich asi až pátý den. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:42

Sweet Potato Antigen se dají sehnat. My si je zaplatili přes online shop a do půl hodiny osobně vyzvedli. Ale má je několik eshopů nebo lékáren/zdravotnických potřeb. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:47

MPLee A tuší někdo, jak je to spolehlivé? Věc za 170 korun z eshopu ve mně úplně velkou důvěru nevzbuzuje.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:47
Reakce na Fakirka:

Garfie @pavlena to je zvláštní. U nás, když někdo vyšel na antigenech pozitivně, tak hnedka nabrali vzorek na PČR test. Myslela jsem, že to tak dělají všude. 

​Oficiální emtodika je, že jen antigen bezpříznakoví jdou na kontrolní PCR (protože antigen dokáže s dostslušnou spolehlivostí vychytat příznakové pozitivní, proto si je i pořizovali praktici...). Četla sjem od člověka, cod ělá pcr testy, že u bezpříznakových co vyšli na AG pozitivně potvrdí PCR testy pozitivitu v 60% případů....

Pavlena 

To, že ty bys zůstala negativní neznamená, že to nemohl být Covid-19. Tyhle věci se stávají a buď to může být tím, že jsi to mohla bezpříznakově prodělat a už nejsi pozitivní anebo holt to zrovna Tvá imunita dala......

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:48

continuity 

Držím palce ať je brzy lépe a máte co nejsnazší průběh