Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:54

Do prdele práce už. Dítě má od 23. celkem silnou rýmu, chrchlá a kašle. Jinak je v pohodě, lehce protivnej, ale nic tragickýho. Dneska jsme měli mít Vánoce u sambovo rodiny, asi deset lidí od malých dětí až po téměř devadesátiletého dědečka. Zázračný uzdravení nenastalo, takže jsem dnes ráno vyhlásila, že teda považuju za nejvhodnější naši účast zrušit. Sambovi jsem nabídla, že může jet sám, pokud chce. No, zhádali jsme se jako prase samozřejmě, byla jsem nařčena z toho, že se naschvál vyhýbám akci s jeho rodinou, dramatizuju to, hodí se mi to do krámu a vůbec. Tak určitě, skáču radostí, že můžu po 358. v tomhle roce sedět s dítětem celej den doma, myslet na to, jak celá rodinná sešlost si nacpává pupky a áchá pod stromečkem, děcka si společně vesele hrajou a trhaj papír z dárků, který jsem jim koupila a zabalila a ani se nemůžu pokochat tím, jakou z toho mají radost. Já místo toho stokrát za hodinu utírám nos, dojídám zbytky ze včera a myslím na to, že je to už třetí "stromeček", o který jsem letos přišla. 

Malichernost samozřejmě, mohlo by bejt o moc hůř a možná i bude, nemám si na co stěžovat. Muž se nakonec omluvil, ale ta pachuť křivého obvinění a hádky už zůstala. Fakt ať už tenhle rok táhne do řitě, a rychle. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 11:58

A666 díky, zatím to fakt není nijak strašne, spíš mě úplně deptá, že toto bylo moje první volno od léta a hrozně jsem potřebovala trochu orazit, být s dětma a tak.  fakt nám za sebou pár těžkých měsíců v práci.

Tak místo výletů mám postel a děti od sebe odhanim a karanténa mi skončí s posledním dnem dovolené. A v lednu ten kolotoč začne nanovo, přestávkou v létě ( v jarnaky na horách nedoufam). No pořád si rikam, ze jsou lidi na tom hůř.  

Offline Mha
příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:02

MP Meri Chuderko, úplně s tebou soucitim, dneska jsme měli jít všichni ven... A nic.

A nespravedlivé obvinění je ohavne, ale aniž bych se chtěla zastávat tvého muže, zjišťuji, že teď v tom napjatém obdobi "vypouštíme páru" jinak než obvykle a nejvíc tím překvapíme sami sebe. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:02

MP Meri chlapi jsou nekdy fakt tupci

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:03

MP Meri ti chlapi jsou všichni stejní, přesně toto by nastalo i u nás 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:08

MP Meri

Dírou ke zdi letos fakt. Horší je, že já tam moc pozitivní výhled nevidím. když to půjde dobře, tak celý milý virus zmizi na podzim a to zas budu mít v práci nejvíc naloženo. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:10

continuity 

Jo, naprosto chápu...... Je to k vzteku

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:13
Reakce na continuity:

MP Meri

Dírou ke zdi letos fakt. Horší je, že já tam moc pozitivní výhled nevidím. když to půjde dobře, tak celý milý virus zmizi na podzim a to zas budu mít v práci nejvíc naloženo. 

​Já pořád doufám, že příchod tepla to zse zmírní jako loni a že možná zůstanou základní opatření, ale bude se dát toho podnikat víc......

MP Meri 

Je mi to líto.... A je to k vzteku, protože Ty se snažíš chránit jeho rodinu a on takhle

Offline Garfie
28624 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:17

Fakirka Tak ta moje kamaradka nebyl zadny "oficialni" test, delal ji ho jeji nadrizeny, ale je to gynekologicka ordinace. :-) 

MP Meri  Chlapi jsou fakt na zabiti nekdy...

Offline Kora
příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:22

continuity ja s tebou soucitim. Dva roky jsem neměla pořádnou dovolenou,  pořád fofr,  těšila jsem se jak to 18.12. zabalím na dva týdny.  Tak jsem to zabalila,  ale jinak než jsem čekala.  Ale na druhou stranu jsem fakt ráda že to neprobíhá hůř.  

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:24

MP Meri achjo, lituji. Někteří chlapi mají problém přijmout fakt, že s dítětem nikdy nejsou plány stoprocentní, typicky onemocní těsně před plánovanou dlouho očekávanou akcí. Ale že předpokládá, že Tobě to nevadí a že se Ti to dokonce hodí ...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:28

Nojo, já se na něj nezlobím, prostě mu vytekly nervy, je to pochopitelný. A jak říkám, nakonec se omluvil. Myslím, že ho prbralo, když jsem na něj začala doslova ječet, dítě nedítě Já se totiž hádám zásadně v klidu, tichým provokativně rozvážným hlasem. Ale tentokrát už jsem taky nevěděla kudy kam. 

Nazlobim se na nikoho, ale to bohužel tu frustraci nijak nezmenšuje A soucítím se všema, co to maj teď taky těžký, což jsou asi tak zhruba všichni. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:29

Sweet Potato my kupovali za 380/kus a samozrejme s upozornenim ze neni urcen pro domaci pouziti ale do zdravotnickych zarizeni. S tim ze jsem veterinarka a nesehnali jsme misto na testovani, jsem si rekla, ze psi a lidskej nos budou stejny  Myslim, ze problem se spolehlivosti bude v kvalite provedeni vyteru. Manzel vysel +, ja -, ale byla jsem si vedoma toho, ze sama sebe jsem asi nestourala dost hluboko. Protoze jsme koupili balik po 5 kusech, zkusila jsem to pak jeste jednou hloubeji a uz jsem byla taky +, coz pak potvrdili u obou i pcr... Jako idealni to neni, ale my uz si pcr platili jako samoplatci po kontaktu s pozitivnim vickrat, protoze hygiena jaksi nefunguje a znovu se nam do toho nechtelo. Tak jsme to zkusili takto. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:29

Dítě mi tu teď samozřejmě fňuká u pohádky, že chtěl jet na návštěvu taky, bohužel už si to uvědomuje, ach jo no prostě. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:35

Mimochodem já už asi taky budu patřit mezi ty, kteří nevědí, jak něco fungovalo v době předcovidový ... Ale to bejvalo jakože "normální", že nemocné dítě se dávalo celkem běžně na hlídání babičce? Mně to v kontextu aktuální situace přijde úplně nepochopitelný, vždyť ji často muselo taky něčím nakazit, covid necovid ?

Přemejšlím nad tím od včera, po společných Vánocích měl totiž syn zůstat na dva dny u tchýně, jakože vánoční prázdniny u babičky. Asi nemusím dodávat, jak moc jsem se na to JÁ těšila Muž zatím trvá na tom, že tahle část plánu se zachová, že tchyně s tím počítá a těší se, rýma nerýma ... a že ho tam večer dovezu. 

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:38

MP Meri tak záleží na vetchosti prarodiče..u školkových dětí jsou to ještě vcelku zachovalí lidi

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:39

MP Meri tak ho tam snad dovez. Jako jo, je to nezodpovedny, ale kdo chce kam... Ja teda nemocny dite moc rada nehlidam, behem posledniho roku jsem i odmitla hlavne kvuli tomu, jak jsem pendlovala mezi detma a rodici.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:40

A666 no o sve imunite vubec nemam prehnane predstavy, naopak jsem uplne nahromade kazdou zimu a celou zimu...  Tak spis cekam, kdy to propukne a zabyvam se tim, jak tezky budu mit prubeh a kdo mi pomuze... 

MP Meri no pekne hezky, ja bych v takove situaci mozna i hazela nadobim... tlapkam. A to i continuity a Kora 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:49

MP Meri no my sme sa dnes mali po niekoľkých mesiacoch stretnúť so sestrou a jej deťmi a keďže malý má nádchu a mama jeho spolužiaka je zjavne pozitívna, tak sa neodvazujem už nič. Smutný je hrozne, sestrine deti tiež, sú oddnes o pár ulíc ďalej u mamy a neviem čo robiť . Ten jeho spolužiak a kamarát mohol byt bezpriznakovy, s ním sa syn hral aj v škôlke aj vonku. Alebo ma úplne niečo iné ale viem ja? :(

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:49

MP Meri  To bude dobrý, krize přicházejí a odcházejí, a bohužel furt asi budou nějaký. Pokud se chlap aspoň dodatečně omluvil, je to dobrý základ do budoucna. A teď bohužel asi všem tečou nervy,  neexistují dobrý řešení s přiměřeně slušnou mírou jistoty. Co se týká malýho, pokud nebude u tchyně s vyloženě starýma a velmi nemocnýma lidma, a oni jsou pro, muž je pro, a dítě je pro, tak bych ho tam dovezla.