Gatita eh, on existuje nějakej svazek dezinformátorů?
Koronavirus
Kora Tak to je v pohodě, uz jste zdraví?
ještě mi chybí čich a chuť, jinak dobrý. I když dnes jsem prvně cítila trochu parfém.
viktorka_od splavu na protilátky ja se chystám, jsem zvědavá. Ty jsi tuším psala, ze máš vysokou hodnotu nebo se pletu?
Kora
to je důvod k radosti!
Gatita no tak más dva nejextrémnější názory proti očkování, které ještě považuji za jakž-takž validni. všechno ostatně je víc nebo míň: jděte do toho.
k Beranovi nám takový názor, že si to sice přečtu, ale beru ho s velkou rezervou:
Zařadil byste se mezi těch čtrnáct souhlasících ( ti co schválili vakcínu Pfizer)?
Nebudu se k tomu vyjadřovat. Jak jistě víte, jsem na webu ministerstva zdravotnictví veden jako dezinformátor. Nebudu to vyvracet, ani doporučovat. Vývoji vakcín se věnuji 30 let a nemám v Česku konkurenci, v Evropě snad jen profesora Geerta Leroux-Roelse. Nikdo neudělal víc studií než já.
Nebudu radit lidem, jak by se měli zachovat. Ministerstvo má svoje experty, tak ať vysvětlují, jak to s vakcinací je. Nedostanete ze mě vyjádření, zda se nechat, či nenechat očkovat. Mohu jen říct, že podle mého přesvědčení lidé, kteří covid prodělali, se očkovat nemusí.
Berete v úvahu argument, že někdo onemocněl covidem dvakrát?
Opakovaná klinická infekce s vyjádřenými příznaky u jinak zdravého jedince není v podstatě možná.
Kora jj a někdy v lednu tzn po těch 3 měsících si je nechám přeměřit
viktorka_od splavu existují služby, které dezinformace cíleně vyhledavaji a bojuji s nima.
Už jsem to kdesi psala, ale je to normální informační válka, ve které vynikají především nedemokratické režimy.
continuity jo, akorát jsem netušila, že naše ministerstvo má na indexu místní lékaře. mají tam i ty necovidové?
viktorka_od splavu samozřejmě nemají, to je taky jedna z Beranových dezinformací ![]()
Výroky známých osobností jsou zneužívány pro propagaci dezinformací
Výrazně se projevil trend, který můžeme pozorovat po většinu trvání pandemie, a to přebírání výrazných výroků a silných prohlášení veřejně známých osobností a odborníků dezinformačními weby, které je používají pro podporu jimi propagovaných dezinformací a konspiračních teorií. V poslední době k tomu došlo například s výstupy Václava Klause a imunologa Jiřího Berana.
continuity ten jsem prave cetla, beru to s rezervou (i kdyz me celkem zaujal) a chtela jsem prave proto i dalsi:)
continuity vida![]()
continuity diky moc, jsi hodna!
Jinak s tim seznamem dezinformatoru - ono neni uplne nepravdepodobny, ze maji nejaky svuj black list... My jsme teda skoro v kazde praci nejaky interni seznam potizistu meli![]()
notna treba u nas v Ostrave, ze. Jak jsem nikdy nemela pocit nejakeho pragocentrismu, tak ted docela jo...
a neměla Ostrava dostat ty vakcíny od Brňáků? dělilo se to na půl, pro Čechy půlku dostala Praha, pro Moravu Brno... a vůbec: podívejte se do vlády a na ministerstva, co tam sedí a odkud jsou - nechápu, co furt máte s Pražákama ![]()
Gatita no ale Beran podle mě narážel na ten článek, který jsem odkazovala.
Na tom bkacklistu by hlavně měli být umělci jako Pekova a Pirek.
barbucha Vy máte v nemocnici vakcíny pro všechen zdravotní personál, že se může očkovat i administrativa? Jestli jsem teda pochopila správně, že děláš v kanceláři, ne s pacienty.
Asi máme vakcíny pro všechen zdravotní personál, kterej projevil zájem. Nebo boss (velmi správně) vyhodnotil, že se beze mě neobejde - já nemůžu mít home office, ani se s někým jiným střídat, jako spousta jiných když šlo do tuhýho, nemám záskok... a navíc sice pacienty neošetřuju, ale vyřizuju s nima - pro bosse - jejich další záležitosti...
a neměla Ostrava dostat ty vakcíny od Brňáků? dělilo se to na půl, pro Čechy půlku dostala Praha, pro Moravu Brno... a vůbec: podívejte se do vlády a na ministerstva, co tam sedí a odkud jsou - nechápu, co furt máte s Pražákama
Přesně tak. Ta Burešova vláda, to je jeden zatracenej Pražák vedle druhýho! ![]()
barbucha Tak to máte sikovnyho bosse. Já jsem pořád asi nádivka, jsem si fakt myslela, že se to bude rozdělovat podle potřebnosti. Že není očkovaný záchranář jsem ještě pobrala. Ale teď mi říkala kamarádka, že ani u nich na covidariu se ještě neockuje.
Edit: mělo být naivka, ale nádivka jsem asi taky :-)
continuity andulka01 ale to neni nic proti Barbuse, ani si nemyslim, ze by mel Babis dohlizet na kazdou vakcinu, ale proste to uprednostneni velkych prazskych nemocnic v kombinaci s tim, ze se tam vakcina dava i nezdravotnikum pusobi zvlastne a vede to k pochybnostem o te ockovaci strategii.
Pochybnosti - zvlášť když to mají v ruce naši slovutní odborníci - mít můžeš a má je každej příčetnej člověk... ale s těma pražskejma špitálama, no... jestli vono to taky nebude trochu tím, že jsou to většinou specializovaný pracoviště, kam se ve finále vozej pacienti (nejtěžší případy) z celý republiky
Když budeš potřebovat zachránit nedonošený mimino, asi ho budeš chtít odlifrovat do Motola... transplantovat orgány si nenecháš v okresní Horní Dolní leč raději v Krči... po mrtvici nebo infarktu dá před takovým Benešovem asi každej přednost Homolce (o jejím gama noži, kterej využívá rovněž celá republika, ani nemluvě). Atd.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY