Ne to průšvih, ne že ne. Ale zrušit prázdniny to fakt nespasí.
(Nemluvě o tom, že o prázdninách se neplatí očr. To by se Maláčové prodražilo.)
Ne to průšvih, ne že ne. Ale zrušit prázdniny to fakt nespasí.
(Nemluvě o tom, že o prázdninách se neplatí očr. To by se Maláčové prodražilo.)
Nevím, jestli to tu už nebylo, ale je to strašné ![]()
nonemy Kterým seniorům dávali praktici žádanku na očkování? Vůbec jsem netušila, že by něco takového šlo. Není to divné?
nonemy Moc. Hlavně, že se vykřikovalo, že speciální očkovací centra nejsou potřeba.
Garfie
mno, tak pokud bude ten další kvartál zase těch 1.5 dávek, tak pápá, letošní roku, protože s takovou bude 2.5 milionu lidí proočkovaných po prázdninách. a s ohledem na to, že se zatím očekává, že trvání vakcíny je tak asi max. rok, tak v podstatě přes zimu už by měli zase očkovat tu první skupinu
nonemy Nebylo a hrůza![]()
nonemy Jako je to úplně strašný. Ale teď budu neuctivá: I staříci jsou svéprávní a moc dobře vědí, že do tlačenic by neměli, tak mi hlava nebere proč se tam tak mačkaj. Někdy mám pocit, že tomu chodí strašně naproti. Takže dobrovolně chytí C v tlačenici na očkování, proboha.
To, že tam nemocnice měla dát koordinátora a trochu to "rozhánět" o tom žádná...
nonemy Tak to je masakr!! Neuvěřitelné selhání systému, je mi těch lidí líto! :-(
Jinak zprávy ze zahraničí, Japonsko vyhlásilo novinku-všichni cizinci-rezidenti, kteří poruší karanténu (jak při nemoci, tak povinnou dvoutýdenní po příletu) budou okamžitě deportováni.
Marika Je to divné, senioři by snad měli jít všichni přes ten systém, ale mě už to nějak nepřekvapuje. Kamarád byl na Bulovce očkovanej snad v ten samej den jako Babiš a ke zdravotníkovi má asi tak daleko jako údržbář Pepa (všechny posty z facebooku o tom už smazal, asi aby nebyl průser jako v SZÚ), o očkování různých příbuzných a nezdravotníků jsem už četla i o Motole, FN Ostrava, ÚVN, takže je s tim asi divnej bordel všude :(
Garfiemyslíš, že je to tím, že japonsku tak trochu začíná téct do bot s tou olympiádou? za jak dlouho to je, za pět měsíců?to je v podstatě za chvíli.
já nevím, jak je to vůbec u nás s očkováním, pokud by se šlo podle pravidel, tak sportovci by těžko byli do olympidády naočkovaní - nebo mají nějakou výjimku?
Jiná Realita Nemají žádnou výjimku, ale donesly se mi drby, že se o tom špitalo v olympijském výboru. Ale to bylo ještě před Vánocemi, kdy nebylo zdaleka jasné, jak to celé bude probíhat. Bylo to spíš v souvislosti, že by to Japonci mohli požadovat...
Jasně, že Japoncům teče do bot. Obecně nálada je tam taková, že "prostý lid" už Olympiádě moc nakloněný není, vláda ale chce Olympiádu stůj co stůj. Jak jsme se tady už bavily, jsou v tom narvané miliardy. A například se postavilo obrovské množství ubytování pro sportovce a jejich týmy, které už jsou ale zároveň prodané a v září by se do nich měly stěhovat mladé japonské rodiny, takže případné odložení by byl velký problém.
Japoncům teď roste křivka nákazy neuvěřitelně rychle, na nás teda nemají
ale jedou skoro geometrickou řadou. A roste i úmrtnost na počet nemocných, proti jaru je tam velký posun.
Garfie
mno, tak pokud bude ten další kvartál zase těch 1.5 dávek, tak pápá, letošní roku, protože s takovou bude 2.5 milionu lidí proočkovaných po prázdninách. a s ohledem na to, že se zatím očekává, že trvání vakcíny je tak asi max. rok, tak v podstatě přes zimu už by měli zase očkovat tu první skupinu
![]()
neočekává se účinnost vakcíny max. rok, spíš se očekává delší trvání, ale ověřená data jsou cca ten rok, z logiky věci
OliveOyl vakcína ještě rok přece neexistuje, takže má ověřenou účinnost kolik...asi tak max. 9-10 měsíců? rok jsem četla jako dohad.
nonemy podle mě je to stejně jako průser v SZÚ a očkování administrativ a pod. důsledek toho, že náš nejlepší manažer a jeho melody boys nemaj žádnou strategii očkování a hlavně distribuce. takže se někam přiveze vakcína, tam se naočkuje, kdo má nárok, ukáže se, že zbylo, tak aby se to nevylilo, očkuje se hlava nehlava rodinní příslušníci a náhodní kolemjdoucí. vlastně se ta bulovka zachovala ještě dobře, když to vrhla mezi potřebné
No, jsem na to zítra zvědavá, hodlám tátu taky zaregistrovat. Ale máme zítra ráno odběry a tak nějak předpokládám, že než se vrátíme zpátky, tak ten systém spadne jak u těch dálničních známek ![]()
Leda že by to fungovalo už od půlnoci, ha ha...
Ptala jsem se PL, jestli to nějak jde přes ně, tak ani náhodou, každý po svý ose, nehodlají seniory ani vyzvat dopisem či SMS, jsou svéprávní...
Tak se na tu registrační lahůdku těším, jak to páni inženýři pojednali...
Jennyfor ne že bych to tvému tátovi nepřála, ale v pondělí se ti 80+ očkovat nezačnou. Myslím, že ho úplně v klidu můžeš zaregistrovat v sobotu (nebo až to znovu nahodí:))
Jiná RealitaNa Slovensku uz mimo poradia zopar sportovcov a trenerov, ktori patria pod sportovy klub policie a ktori maju ist na olympiadu, zaockovali. U nas je to v tom este vacsi bordel ako u vas, zda sa mi.
Ve Středočeském kraji se aktuálně počítá s tím, že 3. faze očkování může probíhat až do roku 2022.
Jennyfor Můžu tě poprosit, jestli se ti podaří zítra zaregistrovat, napíšeš sem, jaká jsou úskalí nebo třeba jestli to jde dobře? Zítra se budu taky pokoušet![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.