Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 14:04

Garfie 

Oni tu olympiádu už na další rok odložit nemohou, tam už zase bude zimní. Možná. Když to vloni posouvali, bylo to už s tím, že 2021 nebo vůbec.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 14:09

continuity dokonce jsem slyšela: už jsem očkovanej Prevenarem... 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 14:11

Evaeva no to já vím, že to není Kdo dřív příjde, ten dřív mele. Mají tam nějaký bodový pořadník, tak asi pak budou volat podle toho.

Jen bych to chtěla mít z krku. Jak bude bodnutej, teda asi až pak podruhý, tak i já nebudu muset šaškovat i doma v ochraných pomůckách a trochu polevit v ostražitosti.

A kdybych to chytla já, tak bude třeba možnost, že když se někde budu dusit v horečkách, tak mi ho někam vezmou jako naočkovanýho na odlehčovačku.

Protože teď to nejde a to tu pak zdechnem oba. Jestli to, co jsem měla mezi vánocema nebyl kovid, tak to bylo i tak dost hnusný a zajistit mu přitom servis na 24 hodin bylo dost krutý.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. ledna 2021 14:15

Jennyfor já ti rozumím a doufám, že tátu naočkují brzy. Babičce bude 80 březnu, na vakcínu čeká jako na smilování, ta situace na ní hrozně dopadá psychicky, v podstatě se už bojí vycházet ven, protože musí výtahem a sousedi do něj nenosí roušky. Sil má jinak dost, ale tohle už jí sebralo minimálně rok života.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 14:16

dynda Já myslela i třeba o nějaký měsíc, v Tokyu je na podzim pořád hodně teplo (i když teda tajfuny, ale ty můžou přijít i v tom červenci...) Nebo tady padlo, jestli by nebylo lepší posunout celou letní, že by Tokyo bylo za tři roky místo Paříže..

Každopádně musím říct, že když jsem polovičnímu synovi kupovala dva roky před olympiádou tričko "Olympiáda Tokyo 2020" se slovy "hele, to je cool mít triko z olympiády, která ještě nebyla", netušila jsem, že ještě víc cool bude triko z olympiády, která nikdy nebyla. Už jsem mu říkala, ať ho nenosí, že za 50 let ho ještě výhodně střelí na e-bay a zabezpečí se na důchod!

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 14:18

Garfie Haha, naši tyhle trika přivezli předloni klukům. Taky jsem jim říkala, ať si je považujou, že jsou jak Modry mauricius.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 14:20

brrr  Schovej je!!! 

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 14:26

Garfie Však jo, ostatně už jim začínají být krátká.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 14:40

Já jsem se rozhodla, že sem budu dávat už jenom dobré zprávy

Imunita po prodělaném Covidem je delší než se myslelo. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 15:26

A toto sice není úplně dobra zprava, ale je to alespoň zábavné, premiér jako držák na plakaty. 

#countryforfjucr

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 15:26

Tady už se očkujou senioři - dneska tu byla dáma, ročník 1926!

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 15:36

continuity Tlumočnice má dobrej výraz

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 15:36

continuity To je sice hezké zjištění, ale já sama už tu myslím psala o známé, která má covid podruhé po dvou měsících, oba s příznaky. A i kamarádka, co pracuje v malé okresní nemocnici říkala, že tam těch reinfekcí mají poměrně dost, na to že má být imunita 3 měsíce. :-(

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 15:51

continuity to je spis do vtipu, ne. Poslepovane papíry

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 15:59

Garfie tak hlaska s trickem me uprimne rozesmala

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 16:01

tohle je fakt smutný...

Hasiči suplují distributora vakcíny, kterého není schopen stát sehnat

Vakcíny proti covidu-19 rozvážejí v Moravskoslezském kraji už druhý týden místní hasiči. Stovky ampulí s očkovací látkou ukládá do mrazicích boxů personál Fakultní nemocnice Ostrava, hasičům připadl úkol je rozvézt do desítek zdravotnických zařízení. Někteří experti však upozorňují, že tento postup lze sice v krizové situaci do jisté míry chápat, avšak není v souladu se zákonem o léčivech.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. ledna 2021 16:11

barbucha prosím, jak se k tomu ti senioři dostali? Nemyslím to jako útok na předbíhání nebo něco takového, fakt mě to zajímá, jestli bych tam třeba nedostala nějaké příbuzné.

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 16:11

Já bych ráda napsala něco k tomu školství a online výuce. Myslím, že největší problém je v tom, že vzniká velký rozdíl mezi jednotlivými školami, možná i třídami a žáky. Za sebe musím říct, že škola, kde pracuji, má laťku nastavenou dost vysoko. Nemám pocit, že by děti byly pozadu, pracují naplno a stejně tak učitelé. Takových škol je určitě hodně a pak jsou zase takové, kde to třeba úplně nefunguje. Řešit to nějak plošně, například rušením prázdnin, asi není nejlepší cesta. A to neříkám proto, že bych jako učitelka nechtěla přijít o prázdniny. Neměly by o ně přijít hlavně ty děti, které se nijak neflákají. Mluvím teda o ZŠ. Já nevnímám jako tak velký problém neprobrání nějaké látky. Myslím, že covid nechá větší následky na dětech co se týče jejich sociálních kontaktů a dovedností. To ale ukáže až čas.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 16:18

Garfie no jenomže tyto případy, co se komu stalo, jsou sice smutné, ale z hlediska statistiky nepříliš relevantní. Když si přečteš tu studii, tak reinfekce měli i oni, důležité je vědět kolik toho vlastně bylo je a na to dá odpověď statistika. Taky je vždy hodně vidět, pokud má někdo po druhé těžký průběh, nedejboze umře, ale statisticky to není zas tak časté.

Ono se budou časem objevovat i případy, kdy to měli, třeba i s těžkým průběhem, naočkovani. Neznamená to ale, že vakcína nefunguje. 

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 16:20

eeny-meeny no, a taky školy nejsou jenom ty základní. my máme maturanty - ok, tak maturitu jim "odpustí", známky taky nějak pořeší, to mi je popravdě úplně jedno. ale na podzim nastoupí na VŠ a tam jim tu látku ze střední (třeba v matematice, fyzice, chemii..) nikdo znovu vysvětlovat nebude, když se k tomu jaksi ani nedostali, a já jako rodič můžu maximálně konstatovat, že podle názvu jsou mi derivace povědomé, asi matika? a to je tak vše... u nich jde opravdu o budoucnost. zas se tu vyrojí ty příklady úžasně úspěšných cílevědomých nevzdělanců, kteří se nakonec dovzdělali vlastním úsilím.. jo ale takových je pár. úplně obyčejný děcka prostě úplně obyčejně pohoří a odnesou to. jednou tu máme ústavní právo na vzdělání a stát to jejich právo totálně pošlapal