Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 10:37

Lamicka 4 hodiny denně jsou ještě dobrý, dcera má 2x 0,5 hod denně. Dosavadní jedničkářce vychází např. 3 z výpočetní techniky, kterou distančně vůbec nemají, takže se ji vůbec neučí. Jednou za pololetí jim pošle úkol, aby v malování namalovali obrázek Mám z toho fakt obavy, jak dopadnou, zda to doženou, že se to s nimi potáhne do budoucna. A nemám čas se s ní učit, ale ani nevím, jak bych měla, jak bych jí s tím mohla pomoci.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 10:47

brrr Tohle není průchozí. Ač se ti to třeba nezdá, děti ty prázdniny potřebují. Pokud na školu úplně nekašlou - a u takových je to jedno. A učitelé taky. I rodiče.

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 10:55

Sweet Potato ja si treba vubec nedovedu predstavit, ze bych byla v praci pul roku ve skluzu a odjela na dovolenou, protoze ji "potrebuju" haha

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 10:57

Sweet Potato Souhlasíma doufám, že se nám na týden podaří půjčit chalupu na horách a vypadnout z Prahy. Od září jsme nikde nebyli ani na víkend. Výuku týden nezachrání, pro zdraví může být týden na horách dost užitečný, i kdybychom měli chodit pěšky a bobovat kolem chalupy, která je na samotě. Jsou samozřejmě spolužáci, co jsou venku každou chvíli, protože chalupa, babičky atd., ale každý tuhle možnost nemá. 

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 10:57

continuity Lamicka Představa opakování ročníků mě děsí. Chápu, že některým by to prospělo, ale z pozice rodiče dítěte, které už teď mívá úkoly navíc, aby se v hodině nenudilo, si to absolutně nedovedu představit.

Mi ty děti připadají po té online výuce úplně vygumované, pevně doufám, že takhle hodiny v ZŠ nevypadají, protože to je docela mor. Pořád má někdo problémy s připojením, atd., do toho neustále se opakující dotazy, co vlastně mají dělat, kontrola úkolu trvá sto let, k tomu lehce pomalé tempo samotné výuky

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 11:00

brrr Ty jo, u nás (mladší 3.třída) mají jen cca 30-40 minut denně a učitelka k tomu přistoupila dost dobře, dělají prostě všechno. Vytipuje ty nejhorší/nejtěžší věci, udělá je s nimi online, zbytek dodělají sami, ona jim vysvětlí, co mají dělat. Přijde mi to daleko lepší systém, než když měli na pozdim jeden den matiku, druhý češtinu a tak....

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 11:01

mirajo Já si právě neumím představit, co s těmi dětmi o prázdninách dělat, resp. nebudou ty klasické aktivity - žádné lyže, žádné kino, žádné zoo, jenom všude plno. A k tomu přesuny po republice ....

Sweet Potato continuity  Úznávám, že jsem zapomněla na 1. a 2. třídy, ty do školy chodí, takže ty prázdniny asi nezruší.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 11:06

brrr i specky jedou!prazdnin se už nemůžu dočkat, je to jakési náročné.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 11:09

Garfie Náš (4. třída) má klasických 45 min, 3x denně, ale mám pocit, že to je jak v židovské škole, furt někdo něco Ale já asi nejsem úplně objektivní, v listopadu mu odešla třídní na mateřskou, teď mají úplně novou paní učitelku, která přišla z jiné školy a je vidět šílený rozdíl. Chápu, že původní třídní je znala a věděla, co si k nim může dovolit, ale ty její hodiny byly strukturované, žádný problém z technikou. Když jsem třeba 8:05 odcházela do práce, tak už seděli a psali diktát, žádné mrcasení.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 11:10

viktorka_od splavu A za týden ten půlroční skluz doženeš? Pokud jsi ve skluzu, protože jsi lempl, tak sotva. Pokud ten skluz nastal zásadním zhoršením podmínek, taky sotva. To málo, o které by ses za ten týden posunula, za vyčerpání nestačí.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 11:10

viktorka_od splavu Kdybych byla v práci půl roku ve skluzu, tak bych odjela, protože bych byla nezaměstnaná

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 11:11

brrr ja si to taky neumim predstavit, ale tak nikdy nevis s cim prijdou... hodne deti bude mit mezery, ktere jen tak nedozenou. Ja ja ten stav nazyvam po onlineova apatie. Ze skoly chodi plna zivota a nadseni. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 11:27

brrr 

jako faktem je, ze uz ted by se melo zacit premyslet nad strategii, jak resit navrat deti do skol po takove dobe - jestli je rozradit dle dovednosti, poskytnout vetsi podporu slabsim, jak to proste resit...

Ale jo, jsem naivni, tohle proste nehrozi

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 11:30

Lamicka po on line výuce přijde: hurá, už to mám dnes za sebou.

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 11:32

mirajo kvuli objektivnim podminkam, jako ty deti. ale tak kdyz to nechcete videt, neviditeSweet Potato urcite no, za tyden se to nedozene tak to nema smysl, za mesic taky ne a vubec, vzdyt na tom nesejde, hura na prazdniny..

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 11:59

brrr 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 12:05

viktorka_od splavu já mám takovou práci, že jsem ve skluzu prakticky furt. 

Na minulém působišti jsem jela v režimu jednu věc dodělám, dalších deset čeká a je urgentních a pak čeká dalších 100, co můžou počkat tak jeden den.

Ale jak to byla škola, tak harmonogram se neptá, fakt to bylo na doraz, člověk má jen jednu hlavu a jedny ruce a požadavky se valily ze všech stran, holt od IT potřeboval každý něco. Koncem června už jsem bývala úplně vyždímaná. 

Takže po promocích jsem musela vždycky na 14 dní vypadnout, i kdyby to tam zatím mělo lehnout popelem.

I když tam ten skluz furt byl a tou dovolenou se ještě zvětšil.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 12:11

Proč bych se dával ockocat proti covidu? Já už jsem proti chřipce a covid je chripka!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 12:17

Včera jsem potkala známou, která má dvě děti na prvním stupni zš, třídu netuším. Nějak jsem došly na školu a prý od září platí učitelku, která k nim každý den chodí a 4hod s dětma pracuje. Už dohnaly loňský rok a prý je to super. Zas kdo ale má na to, platit dětem soukromou úču, že.

Offline RoSa
10224 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 12:29

tak rezignoval...