Sweet Potato doplnit mesic, dva - urcite, souhlasim. nechodili brezen-cerven (od jarniho zavreni uz do skoly nesli) a ve 4. rocniku chodili 1,5 mesice a moc neverim ze pred maturitou vubec do te skoly pujdou. a to jeste rikaji ze o rok starsi kamaradi jsou na tom hur, na vs skoro ani nenastoupili a nic z toho nemaji, pritom ne kazdeho mladika muzou rodice jen tak zivit, oni se flakat ani nechteji, ale tohle bezcasi je pro ne strasne
Koronavirus
Mha přesně tak. Pokud maturant není schopen pracovat samostatně, nemá u maturity co dělat. U těch učňů to je přesně, jak říkáš. Ty děti se učit neumí a fakt potřebuji být vedený. Ten odborný vycvik je strašný průser. Oni fakt nebudou schopni samostatně pracovat. ![]()
viktorka_od splavu to dohánění předmětů aby zvládali VŠ minimálně u technických oborů není nic nového. Můj muž už několik let zpátky povídal že bylo od prvního dne vidět kdo je z gymplu a dával matiku v pohodě a musel hodně zabrat v odborných předmětech a naopak muž a jeho spolužáci z prumky si chodili do odborných předmětů odpočinout a na matematiku měli doučování, aby to dokázali nějak dohnat. A nebylo to o doplnění měsíce, dvou.
Jako jo, je to blbý, ale pokud snad od podzimu budou školy fungovat normálně,tak by to mohli/měli zvládnout.
Pro gymnazisty i základky je online výuka, když je dobré vedená, docela v pohodě. Ale tohle je tak děsnej průser, oni mají často dost limitů i tak, včetně třeba špatnyho sociálního zazemi, zdravotní hendikep a tak a teď hned na startu do života jim to hrozně uškodí.
Za mě to má řešení jen v opakování ročníku, ale nevím, kolik z nich by došlo. Hodně jich šlo už do práce a hodně si jich zvyklo na ten bezpracnej zivot![]()
Dadoo Já bych ani neřekla neumí, spíš se jim nechce. Taky bude strašný rozdíl gympl, odborná škola. Já vidím u nás, že všechny hodiny jsou online a to na obou školách celé dopoledne. Na té střední mimo tělocviku a i do tělocviku se musí přihlásit. Jenže jedou takhle do 14:30 a pokračují úkoly. Často nesmyslné, protože jsou hlavně z nematuritních předmětů, vyhledávání na netu a nebo dlouhé úkoly. Potom už se jim nechce "dobrovolně" učit do těch maturitních. A o praxi též ani nemluvím. Praktické maturity z něčeho, co rok nedělali. Super.
Sairon to ja vim, to si museli doplnit za bezneho rezimu. ted toho bude mnohem mnohem vice..
eeny-meeny s tím, že se naučí spoustu potřebných věcí souhlasím, jenom je to pro ně už dlouhý. Já vidím jak moc ztrácejí tu motivaci, oni to ani beflakaji, všechno se nakonec udělá, ale nemají to procvičení, zažité.
Garfie tak v JP řeší hlavně matiku a já bych taky měla rádsi víc technicky zaměřené školství. moje dítě dohnala na druhém stupni podle ocekavani čeština - klasicky pravopis, ale pořád je to unosne. A ta mladší je na tom podstatně, ale podstatne hůř. A na tom druhém stupni už to nedozene, počítá se s tím, že to umí i to, co poradne probrat nestihly. A to si ji učitelka celkem chvali, co delaji někteří kluci si radši nedomyslim. Ono taky bude to jednotné testování, myslím si, že ještě budeme všichni koukat. Letos se to nestihne ještě projevit, ale ten příští rok může být dost zajímavý.
mirajo Souhlasím s tím, že látku v zásadě asi proberou tu, co mají probrat, ale že se děti míň soustředí, mám pocit, že se ani tak moc neprocvičí. Jak kdyby to po těch dětech nějak sklouzlo a hrozně málo ulpělo v hlavách.
presne!
viktorka_od splavu Ten 1.ročník VŠ mi přijde o dost horší. Nemají tam žádné kontakty na spolužáky, co by jim pomohli, s kterými by se motivovali, radili... Netuší, jak to tam chodí.
Tipuju, že letos bude nadprůměrné množství prváků, co to vzdají nebo už vzdali.
Plus problémy s kolejemi, brigádami...
viktorka_od splavu Já bych to neviděla tak černě. Už teď je rozdíl třeba na ČVUT, jestli tam jdeš z gymplu, nebo z průmyslovky. Já šla na VŠ taky z úplně jiného oboru, tak jsem se prostě rozkoukala, doučila a jela dál. Navíc v tom prváku na VŠ na tom teď budou všichni podobně, tak žádnej stres.
Dadoo OV, to je určitě průs.. největší. Těžko může soustružník nebo opravář zemědělských strojů trénovat online.
continuity Je to tak, ale já si od začátku myslím, že zavření škol by mělo být až součástí nejtvrdšího lockdownu, jako ve spoustě jiných evropských zemí. Že tu měla být snaha udržet chod škol, s testy /antigenními? PCR ze slin? to nedokážu posoudit/...debata, co uděláme proto, abychom mohli skoly co nejdřív otevřít, ta tu není ani teď. Zabývá se tím někdo? Pochybuju.
Sweet Potato Taky si myslím, že řada prváků na VŠ to vzdá, a zpětně si prvák on-line představit neumím.
Nezabývá. Plagu nikdo neposlouchá, Babiš ho zrovna nemiloval už před Covidem. A kdo by za školy loboval?
Mám neteř v prváku na VŠ. Ve škole byla jen párkrát, spolužáky nezná, platí podnájem, ve kterém nebydlí. Bude zkoušet jiný obor na který se loni nedostala. A k tomu ještě takový detail, prý byli loni dost znevýhodnění vůči studentům ze Slovenska, kteří nemuseli maturovat a tím pádem měli víc čas u připravit se na přijímačky. (Tím nechci kritizovat přítomnost slovenských studentů na našich univerzitách, ale tohle je prostě fakt.)
Jak bych to k těm maturantům. My třeba i na gymplu měli labaky, cvičení ( ve smyslu pokusu) z fyziky, chemie, biologie. Na VS jsou taky, ale už nikdo nikomu nevysvětluje, jak připojit měřák. Kdyby alespoň půlka ročníku z prumky tyto věci uměla a nějak jsme si navzájem poradili, jak to bude teď?
To samé s deskriptivou. To jsme už řešili, to potřebuješ okoukat od někoho, kdo to umí. Nedá se to úplně naučit z knížky ( zkoušela jsem na VS, bolelo to hodně).
ale ten starší prochází pubertou, má introvertní období a úplně tu potřebu nemá. S kamarády si píše přes whatsup a nebo hraje online hry. A tohle korona období to ještě prohloubilo.
Jako bys to psala o našem vnukovi kterýmu je 15. Ted s ním byla dcera u dětské dr. na patnáctileté kontrole a předem jí říkala, že syn je ted trochu asociální, že si s ním moc nepopovídá. Doktorka se smála.
Sweet Potato No právě. Babisovi je vzdělání úplně u pr..., teda kromě jeho některých dětí![]()
Sairon presne, ja mam cvut a v prvaku bylo poznat, kdo je z gymplu a kdo z prumky. My se museli doucit odborne predmety a oni matiku a jazyky. Uprimne mi prijde, ze maturant, co neni ochotny/schopny se vlastni silou doucit ucivo k maturite a na vysokou, kdyz ho ma predpokladam naservirovane pod nos, nema na vysoke co delat. Tam taky bylo plno veci samostudiem ze skript. Mnohem horsi je ta chybejici prakticka vyuka na ucnaku.
Zuzuli Asi taky zalezi dost na oboru. Muz sel na FEL z prumky a skoro vubec se neucil. Dodnes nechapu, jak to mohl dostudovat. Ale oni pry meli matiku na lepsi urovni nez mestsky gympl vedle. Pak si pridal jeste fakultu jaderky, ale tu uz neprekvapive nedodelal
. Ale je mezi nami jako absolventem gymplu (ja) a jeho prumkou obri rozdil. On ma technicke a logicke mysleni, ale pravopis, jazyky a prehled v humatnejsich oborech teda postrada. A ja jsem zase manualne leva a matika je pro me nocni mura.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY