Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:08

Změňme téma, souhlasím s Lipoldem. Osobně bych radši viděla před soudem nekoho odpovědného za zpronevěru těch očkovacích látek v SZU než bezdomovce kradouciho jídlo. Mne vždy vyvstanou Bídníci. (Ten rum je pravda už trochu navíc, ale opravdu nevím, jestli je to na trest natvrdo). 

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:08
Reakce na continuity:

Jak bych to k těm maturantům. My třeba i na gymplu měli labaky, cvičení ( ve smyslu pokusu) z fyziky, chemie, biologie. Na VS jsou taky, ale už nikdo nikomu nevysvětluje, jak připojit měřák. Kdyby alespoň půlka ročníku z prumky tyto věci uměla a nějak jsme si navzájem poradili, jak to bude teď?

To samé s deskriptivou. To jsme už řešili, to potřebuješ okoukat od někoho, kdo to umí. Nedá se to úplně naučit z knížky ( zkoušela jsem na VS, bolelo to hodně). 

​jo, presne. 

naucit z ucebnice se samozrejme muzou, ale toto tam nenajdou

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:14
Reakce na continuity:

Já prave nevím, jak se vyvrbi to menší dítě, jak píšu, češtinu ma ještě horší než ségra, ačkoliv by ji i šla, ale od září napsali asi dva diktáty a sem tam udělají nějakou doplňovacku. Já ji k tomu ponoukam, ona si to na mobilu naklika, ale potřebovala by vic psát. 

​Sorry za nevyžádanou radu, ale potřebovala by především víc číst. Zarytý čtenáři nemaj s gramatikou problémy a nemusej se otrocky učit (nudný) pravidla. 

Ale je otázka, jestli tady chcete zůstat (a proto pracovat na bezchybné češtině), a jestli je to vaše hlavní řeč doma... ty píšeš česky moc dobře, ale jestli se jim to trochu neplete?

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:21

barbucha to čtení se traduje, ale nefunguje vždy. muž můj přečte minimalne knížku za týden a jeho gramatika je suverenne nejhorší z celé rodiny. To starší dítě taky celkem dost čte. Neuděláš nic, zas na první dobrou pochopí rovnice. Já už jsem si řekla, že k vyslani rakety na Mars bude užitečnější ta matika a angličtina. 

(Slovenštinu nepoužíváme doma téměř vůbec, plést se jim nemá co, vůbec slovensky zatím nečtou/ nepisou a já jim opravuji jenom to, co jsem si stoprocentne jistá). 

Offline Jitka77
1955 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:23

Přidám anekdotu k online výuce - vedu jako externista jednu výběrovku na fildě, patnáct lidí, takže jsme zvládali být pokaždé všichni i na kameře, udělalo to myslím hodně. Byl to večerní seminář od šesti do půl osmé. Druhý týden semestru jsem omylem místo ukončení schůzky jen schůzku opustila a při následujícím otevření teamsů koukám, že "schůzka trvala 4,5 hodiny". Takže i zapařit na dálku se zřejmě dá

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:23

barbucha já hlavně nevěřím, že to něčemu pomůže. Ludvík měl taky zápal plic s Covidem, vysekali ho z toho a zas si mele svoje. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:27
Reakce na continuity:

Změňme téma, souhlasím s Lipoldem. Osobně bych radši viděla před soudem nekoho odpovědného za zpronevěru těch očkovacích látek v SZU než bezdomovce kradouciho jídlo. 

​Ono to treba bylo trochu jinak...https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rychle-to-proockujte-tlacil-babis-na-ustav-kde-dali-vakciny-i-pribuznym-137677

Offline RoSa
10224 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:29

barbucha to teda, ultra-rychlý mlejny! ale to bude určitě jenom chřipečka!

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:30

mirajo tak já si nemyslím, že to byl nutně ten, co přijmul odpovědnost.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:33

continuity Tak to jo, to by bylo krasny

Online Garfie
28613 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:35

Jitka77 Jo, ségra taky říkala, že ji kluci vždycky prosí, aby to neukončovala. :-) (učí na učňáku)

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:38

continuity Jo, Ludvík mne rozsekal "průběh bych měl lehčí, kdyby mi na to nenasedl zápal plic"

Such a coincidence!

Offline Jitka77
1955 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:40

Garfie Přestávka je nejdůležitější předmět!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:41

continuity To máš pravdu. Naši kluci jsou oba hodně nadaní na matiku a ta čeština nic moc. Jeden čte pořád a jeden vůbec a rozdíl tam není. Pravidla znají a potom napíšou někde úplnou hloupost. Musím říct, že to určitě mají po nás, protože my jsme s manželem na čj úplně mimo, ale matika bez potíží a to já ji na zdravce ani VŠ už neměla.

Offline Isca
4894 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 20:53

mirajo No, evidentně reizgnoval "slabší" kus, silnějším to ani nehne. 

Offline Dadoo
11713 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 21:06

Sweet Potato no přesně! Pořád mluví jen o gymnázií h, přitom těch je daleko méně, než středních odborných škol.

A učňovske obory jakbysmet, o těch mlčí taky

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 21:17
Reakce na Jennyfor:

No, jsem na to zítra zvědavá, hodlám tátu taky zaregistrovat. Ale máme zítra ráno odběry a tak nějak předpokládám, že než se vrátíme zpátky, tak ten systém spadne jak u těch dálničních známek

Leda že by to fungovalo už od půlnoci, ha ha...

Ptala jsem se PL, jestli to nějak jde přes ně, tak ani náhodou, každý po svý ose, nehodlají seniory ani vyzvat dopisem či SMS, jsou svéprávní...

Tak se na tu registrační lahůdku těším, jak to páni inženýři pojednali...

​hele, sotva skoncil ten šot v TV, volali nasi, jestli se maji zitra nahlasit. Vzhledem k tomu, ze nemaj internet, to znamenalo Zitra nas prihlas. Nejdriv jsem rekla, at se domluvi s doktorkou, ale kdyz jsem si predstavila, jak psala erecept, tak jsem rekla, ze to zitra zkusim. Pak mi jeste volala segra a sprdla me, ze jsem neochotna a ona ma moc prace. Posledni dny jdu k PC rovnou z postele a snidam v 11, ale jo, jsem cely dny doma. Hned mam lepsi vecer.