Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 09:47

Vždyť tvrdili, že budou možné registrace bez ohledu na dostupné množství vakcín, že se podle toho vytvoří pořadník

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 09:48

nonemy Ale registrace jo, ty snad pořád běžej, akorát si nevybereš termín

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 09:51

Bylo volných 2000 vakcín. To za ten poprask fakt stálo.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 09:58

K registraci - mně se bez problémů podařilo zaregistovat rodičům jména a rč, poslalo mi to celkem rychle i druhý PIN pro zadání termínu, ovšem dál je ERROR 404. 

No aspoň se uklidnili, že systém o nich ví :)

Musela jsem tam ovšem jako preferované místo pro očkování dát okresní nemocnici, nic jiného v jejich okolí to nenabízí. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:00

Tak ale sedím u toho od osmi, klikám jak zběsilá, ať mi neříkají, že se do tý Thomayerky někomu podařilo propasírovat.

Po registraci se dá dostat konečně k rezervaci a tam jen jediný den?

Navíc se to tváří, že je celý prázdný?

A ať klikneš kam chceš, napíše to po dalších nekonečných minutách, že chyba v počtu osob.

Jiný den než 18.1. to neukázalo a všechny časy volný, to v těch 18:00 jsem zaklikla já.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:01

Jennyfor jsi lepší, mně to ani neukázalo jakýkoli byť obsazený kalendář. Budu to zkoušet dál, nejlíp asi tak vždycky kolem půlnoci :)

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:03
Reakce na Sweet Potato:

​To jako vážně? Pro celou republiku? Vždyť chtěli ty seniory naočkovat do konce ledna?

Offline Mha
příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:04

Jennyfor Díky za informace, myslela jsem, jestli to není mýma rukama. Zatím bez uspechu:(

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:08

Jennyfor Jako vážně. Uvedla to sama Chytrá karanténa

https://twitter.com/chytrakarantena/status/1349996133221871616?s=21

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:12

Jennyfor ten reservatic takto blbnul už při rezervaci na testy. Nejhorší je, že je nebudu moct zarezervovat najednou. 

No nečekala jsem zadny zázrak, takže mě to nijak nepřekvapilo. Alespoň jsem je zaregistrovala, občas tam kliknu a uvidíme. 

Já jsem je stejně nechtěla posílat na očkování hned teď, protožesi myslím, ze ty zmatky, co byly na Bulovce budou tak trochu všude. A u tchána mám jenom jeden pokus.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:17

Sweet Potato to jsem nečetla, zato mě zaujalo tohle.

teď to budeme mít cela rodina místo unikovky a ještě zadaco. Už jsem rozeslala kody.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:23

Sweet Potato Takže těch 2000 vakcín se rozložilo po všech těch centrech po celý republice? 

V tom systému se to tváří, že očkují od 7 do 19, 12 hodin, po 15 minutách.

Takže by za den mohli stihnout 48 lidí.

Ovšem je možné, že pro Thomayerku nebyla vyčleněna žádná vakcína, nebo 5 kusů, v tomhle pošahaným systému.

Takže člověk ani neví, jestli vůbec kliká na místo, kam někdy nějaká várka příjde.

Já to vzala, aby to bylo blízko. Možná, kdybych vybrala třeba Motol, bylo by to lepší. Jenže se musí napřed vybrat místo a až teprve pak se dostane na kalendář.

A teď má tu Thomayerku zapsanou natvrdo jako preferovanou, tak holt bude čekat, až jim dodají něco tam, i kdyby v jiných pražských nemocnicích bylo třeba volno. To místo se muselo napevno zadat už při registraci, v Praze vyjelo asi 6 špitálů.

No tak bude 93letý těžký diabetik, s nadváhou a vysokým tlakem holt čekat a já nadále nebudu ani vylejzat z domu, abych na něj pak něco neprskla a koupím další balík respirátorů, abych mu mohla donýst oběd. 

A ještě pořád se to tváří, jako že je všude volno...

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:24
Reakce na coralline:

Zarinya Pokud někdo nemá žádnej respirátor, smí si ho jít bez respirátoru (v roušce) koupit? hlava XXII

​reaguju trochu pozdě, ale:

1) to, že jsou ba nákup a jízdu MHD povinné masky bylo oznámeno v úterý, platí to od dalšího pondělí, první týden se to ještě nebude kontrolovat, takže času masku sehnat je dost. 
2) neznám nikoho, komu se masku koupit nepovedlo, na amazonu byly k sehnání úplně v pohodě, ještě včera jsme je objednávali do práce, 1,30€/ks, čínská výroba, doručení začátkem příštího týdne. Masky německé provenience jsou dražší, od 3,50€ za ks, malé množství (10ks) za 5€, objednat může u výrobce každý. 
3) děti do 15 let ffp2 nosit nemusí, děti od 6 let musí v obchodech včetně přilehlých parkovišť a v Hromadných dopravních prostředcích nosit roušku. Buď jednorázovou, nebo látkovou, šály, štíty apod. Nejsou povolené. 
4) rizikové skupiny a sociálně slabí dostanou masky zadarmo (poštou, v lékárně, ..?). Kamarádka je těhotná 35+, nárok na masku na pojišťovnu má taky
5) Jo, je to opruz a leze to do peněz, ale co se dá dělat. Předpokládám, že budou lidi, co budou nosit jednu ffp2 masku měsíce.  Doufám, že to něco přinese a čísla půjdou dolů a děti budou moci zpět do školy a rodiče nebudou nuceni starat se o homeschooling v homeoffice. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:46

Máma se chtěla registrovat sama, ale nabídla jsem jí, že jsem rychlejší. Ani já, po víc jak půlhodinové akci (včera říkali, že je to záležitost 5 min),jsem nebyla úspěšná a mám jen registraci. Pak jsem zjistila, že bylo jen 2000 dávek na celou čr, tudíž i stejný počet termínů. To taky mohli říct dřív.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:55

crazydaisy nemohli, pac by jim novinari kladli vsetecne otazky a ostatni je sezrali

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:57

crazydaisy jak by to vypadalo,prosimte.to by se mohlo zdat,ze to vakcinacni guru nezvlada.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:59

crazydaisy No, byla to akce na minimálně hodinu, pokud člověk chtěl začít v těch 8 hod, jak bylo slavnostně deklarováno.

Já vstávala v půl šestý, ve čtvrt na sedm už jsem měla tátu vypravenýho, přesně v sedm, kdy začínají, už jsme seděli před odběrovou místností, zvládli jsme i cestu zpátky, injekci, snídani a přesně v 8 jsem sedla ke stroji. 

A výsledek 0. Kdybych věděla, že probíhá losování o 2000 kousků pro celou republiku, tak bych se na to vyprdla. Takhle jsem se jen zbytečně vytočila.

Ale už mám v sobě kafe, už je to dobrý

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 10:59

Mam dotaz na ten system.

Nemelo by to rovnou registrovat i tej druhy ockovaci termin?

Protoze neni v soucasne situaci celkem dost dobre mozne,ze na drihy termin bude volno za dva mesice?hlasi se na kazdy termin zvlast,takze jde zmenit misto ockovani(kdyby treba v praze nemeli nic,ale v brne ano)

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 11:02
Reakce na Sweet Potato:

​Dva tisíce vakcín? Tomu se už nejde nesmát

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 11:05

žluťásek jako že ten systém nebude fungovat, zhroutí se atd., to jsem brala jako samozřejmost. Ale těch 2000 vakcín mě teda dostalo. To se ani nedá komentovat.