Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 12:32

barbucha tak když to jsou cetky za par šupů...

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 12:32

barbucha vetsina tech kramu i tak vubec nedosahuje tech celnich hranic a cinani jeste mileradi napisi do deklarace cenu $1. 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 12:39

Potrefenáhusa continuity 

Ale i za těch pár šupů, je-li to z nějaký, jakýkoliv jiný non-EU země, se platí aspoň ten minimální poplatek, když ne daň (resp. aspoň manipulační) - všechno jde šmahem na celní poštu! Ty čínský šmejdy ale ne...

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 12:57

barbucha podle mě to jde přes celní postu až od nějaký deklarovany ceny...

jinak slyším celní pošta a malem mi praská zilka, i když tam byla naposled uplne fantastická pani, která mi vytelefonovala s naši místní poštou zásilku, co jsme marně čekali v práci 2 měsíce, přestože jsem se byla na zásilku dvakrát osobně ptát a nedostali jsme ani avizo, ze je na poště uložena, a to 2 x za sebou, takže už by se vracela do USA....(pani z celní pošty: O ty vaší poště xxx mi radši nic neříkejte, já jsem tam 20 let bydlela a přesně vim, o jakou postu jde!!!!)

Ale pak maj fungovat, když jsou zavaleny balickama se 3 houbickama na nádobí ve tvaru kocicky v přepočtu za 5 korun.....

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 13:19

Mě hlavně štve, že v české Zaře, českem Mangu, českém HM je jiné (rozuměj horší) zboží, než například v západních státech Evropy. Tam je kvalita úplně někde jinde. Jako proč? Přitom při výprodejích tam pak mají ty jejich kvalitnější věci za třetinovou cenu, než my tady máme ty nekvalitní. Po delší době jsem měla možnost v pátek obejít pár obchodů v Praze, těšila se, že si něco koupím...a nic. Většina modelů hrůza, o materiálech nemluvě. Laciné, nekvalitní šmuky .

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 13:32

barbucha ja si obcas objednavam ksometiku z koreje a oni mi tam automaticky pisou, ze je to guft. Nechapu, ze jim to prochazi :D

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 14:53

Mimochodem, až projde daňový balíček, možná už od 1.1.2019, má padnout  ta hranice 22 EUR, pod kterou se z dovozu obecně neplatila DPH (následek praktik zmíněnejch výše, deklarovaná hodnota mobilu i bundy 1 EUR atd.) Jak to pak technicky a prakticky bude probíhat na celních poštách, bůh suď. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 16:40

Jelikož mám v blízké rodině exemplář "hromadiče", mám až panickou hrůzu z toho, že tak dopadnu. Z fáze, kdy jsem "jen" neustále něco třídila, vyhazovala a něčeho se zbavovala, jsem přešla do fáze, kdy se snažím ty věci domů ani nenosit. V praxi to ovšem znamená, že někdy mi nákupy trvají opravdu nekonečně dlouho, protože jsem schopná desítky minut zvažovat, zda tu danou věc opravdu potřebuju, nebo ne. S věkem se to zhoršuje, tak nějak nevím, jestli jsem na tom ve finále líp, než ten zmíněný "hromadič"  Snad aspoň nejsem tolik škodlivá pro planetu 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 16:53

MP Meri ja to taky tak mam

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 22:42

MP Meri hromadič je priateľova matka.Napriek tomu,že jej šatník praská vo švíkoch,je už na dôchodku a dohromady nikam nechodí,konštantne nakupuje v sekáčoch a občas i normálnych obchodoch ďalšie a ďalšie oblečenie a topánky.Tvrdi,že už nebude,no žiadna zmena nenastáva.Závislosť neskutočná 

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 08:43
Reakce na pecka:

Kúpila som si dnes svietnik,čo sa tu mihol

​tak se přidávám taky

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 08:54

Vypadá to, že jsem zavedla další kolektivní kousek

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 09:03

stes jakou má ten svícen barvu, černou?

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 09:19

EDITH4B Mosaznou.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 11:04

stes super, díky!

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 12:04
Reakce na vanilka:

Mě hlavně štve, že v české Zaře, českem Mangu, českém HM je jiné (rozuměj horší) zboží, než například v západních státech Evropy. Tam je kvalita úplně někde jinde. Jako proč? Přitom při výprodejích tam pak mají ty jejich kvalitnější věci za třetinovou cenu, než my tady máme ty nekvalitní. Po delší době jsem měla možnost v pátek obejít pár obchodů v Praze, těšila se, že si něco koupím...a nic. Většina modelů hrůza, o materiálech nemluvě. Laciné, nekvalitní šmuky .

​Je to tak... a tahle smutná skutečnost hlavně taky usvědčuje ze lži všechny chytráky, který tvrděj že tady máme nekvalitní zboží proto, že Češi jdou zejména po ceně, t.j. po levnějším zboží (jako že co by teda chtěli za těch pár šupů).

Tady do HM ani nejdu, zato ve stockholmským jsem si nakoupila spoustu dobrejch věcí, většinou ve výprodejích - jako například i zde oblíbený boyfriendy za padesát korun... letos na jaře se mi rozpad zimní kabát, i koupila jsem si velmi solidní péřovku za stovku...

Tak jak to, že Švéd s mnohem vyšší kupní silou má lepší kvalitu za mnohem míň peněz, ha?!

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 12:41

Já vám dám, kolektivní kousek!! Kde ten svícen doháje kupujete?  

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 12:48

Garfie ja jsem jednou koupila jako darek nwco podobneho v keramickem provedeni

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 12:56

barbucha Přesně. Kdyby tam měli kvalitní a tudíž i dražší zboží, tak to má logiku. Ale takhle..... 

Rakousko to samé, příjmy vysoké a můžou si tam koupit kvalitní rifle za 2 Eura. Takovou cenu jsem v životě u nás při výprodeji neviděla.

Nemůžu to pochopit, proč to tak je. Proč sem vozí hadry, které by se jinde neprodaly .

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 12:56

Garfie Už jsem to tu psala. v Kiku