barbucha tak když to jsou cetky za par šupů...
Co jste si dnes koupili/y?
barbucha vetsina tech kramu i tak vubec nedosahuje tech celnich hranic a cinani jeste mileradi napisi do deklarace cenu $1.
Ale i za těch pár šupů, je-li to z nějaký, jakýkoliv jiný non-EU země, se platí aspoň ten minimální poplatek, když ne daň (resp. aspoň manipulační) - všechno jde šmahem na celní poštu! Ty čínský šmejdy ale ne...
barbucha podle mě to jde přes celní postu až od nějaký deklarovany ceny...
jinak slyším celní pošta a malem mi praská zilka, i když tam byla naposled uplne fantastická pani, která mi vytelefonovala s naši místní poštou zásilku, co jsme marně čekali v práci 2 měsíce, přestože jsem se byla na zásilku dvakrát osobně ptát a nedostali jsme ani avizo, ze je na poště uložena, a to 2 x za sebou, takže už by se vracela do USA....(pani z celní pošty: O ty vaší poště xxx mi radši nic neříkejte, já jsem tam 20 let bydlela a přesně vim, o jakou postu jde!!!!)
Ale pak maj fungovat, když jsou zavaleny balickama se 3 houbickama na nádobí ve tvaru kocicky v přepočtu za 5 korun.....
Mě hlavně štve, že v české Zaře, českem Mangu, českém HM je jiné (rozuměj horší) zboží, než například v západních státech Evropy. Tam je kvalita úplně někde jinde. Jako proč? Přitom při výprodejích tam pak mají ty jejich kvalitnější věci za třetinovou cenu, než my tady máme ty nekvalitní. Po delší době jsem měla možnost v pátek obejít pár obchodů v Praze, těšila se, že si něco koupím...a nic. Většina modelů hrůza, o materiálech nemluvě. Laciné, nekvalitní šmuky
.
barbucha ja si obcas objednavam ksometiku z koreje a oni mi tam automaticky pisou, ze je to guft. Nechapu, ze jim to prochazi :D
Mimochodem, až projde daňový balíček, možná už od 1.1.2019, má padnout ta hranice 22 EUR, pod kterou se z dovozu obecně neplatila DPH (následek praktik zmíněnejch výše, deklarovaná hodnota mobilu i bundy 1 EUR atd.) Jak to pak technicky a prakticky bude probíhat na celních poštách, bůh suď.
Jelikož mám v blízké rodině exemplář "hromadiče", mám až panickou hrůzu z toho, že tak dopadnu. Z fáze, kdy jsem "jen" neustále něco třídila, vyhazovala a něčeho se zbavovala, jsem přešla do fáze, kdy se snažím ty věci domů ani nenosit. V praxi to ovšem znamená, že někdy mi nákupy trvají opravdu nekonečně dlouho, protože jsem schopná desítky minut zvažovat, zda tu danou věc opravdu potřebuju, nebo ne. S věkem se to zhoršuje, tak nějak nevím, jestli jsem na tom ve finále líp, než ten zmíněný "hromadič"
Snad aspoň nejsem tolik škodlivá pro planetu ![]()
MP Meri ja to taky tak mam
MP Meri hromadič je priateľova matka.Napriek tomu,že jej šatník praská vo švíkoch,je už na dôchodku a dohromady nikam nechodí,konštantne nakupuje v sekáčoch a občas i normálnych obchodoch ďalšie a ďalšie oblečenie a topánky.Tvrdi,že už nebude,no žiadna zmena nenastáva.Závislosť neskutočná ![]()
Vypadá to, že jsem zavedla další kolektivní kousek![]()
stes jakou má ten svícen barvu, černou?
EDITH4B Mosaznou.
stes super, díky!
Mě hlavně štve, že v české Zaře, českem Mangu, českém HM je jiné (rozuměj horší) zboží, než například v západních státech Evropy. Tam je kvalita úplně někde jinde. Jako proč? Přitom při výprodejích tam pak mají ty jejich kvalitnější věci za třetinovou cenu, než my tady máme ty nekvalitní. Po delší době jsem měla možnost v pátek obejít pár obchodů v Praze, těšila se, že si něco koupím...a nic. Většina modelů hrůza, o materiálech nemluvě. Laciné, nekvalitní šmuky
.
Je to tak... a tahle smutná skutečnost hlavně taky usvědčuje ze lži všechny chytráky, který tvrděj že tady máme nekvalitní zboží proto, že Češi jdou zejména po ceně, t.j. po levnějším zboží (jako že co by teda chtěli za těch pár šupů).
Tady do HM ani nejdu, zato ve stockholmským jsem si nakoupila spoustu dobrejch věcí, většinou ve výprodejích - jako například i zde oblíbený boyfriendy za padesát korun... letos na jaře se mi rozpad zimní kabát, i koupila jsem si velmi solidní péřovku za stovku...
Tak jak to, že Švéd s mnohem vyšší kupní silou má lepší kvalitu za mnohem míň peněz, ha?!
Já vám dám, kolektivní kousek!! Kde ten svícen doháje kupujete?
Garfie ja jsem jednou koupila jako darek nwco podobneho v keramickem provedeni
barbucha Přesně. Kdyby tam měli kvalitní a tudíž i dražší zboží, tak to má logiku. Ale takhle.....
Rakousko to samé, příjmy vysoké a můžou si tam koupit kvalitní rifle za 2 Eura. Takovou cenu jsem v životě u nás při výprodeji neviděla.
Nemůžu to pochopit, proč to tak je. Proč sem vozí hadry, které by se jinde neprodaly
.
Garfie Už jsem to tu psala. v Kiku ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.