Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 08:58

Mutziputzi ja to nemyslela na nikoho konkretniho. Jen jsem.napsala svuj pocit a vedlo me k tomu nastvani, ze @jinx si koupila svetr, ktery nevydrzel den obleceny a @paktofonika napsala, ze reklamace v Zare neni problem. Podle me je problem, ze takovy svetr byl vubec vyrobeny a abych rekla pravdu , na deti v Bangladesi jsem si nevzpomnela. Uvedomila.jsem si, ze ten svetr pujde driv nebo pozdeji do odpadu a to mozna uz po dni noseni.

A neni problem, ze stal par Kc (zrovna Jinx to nepotrebuje a nekupuje), problem je, ze tech svetru je nekolik tisic(?) a kdyz se jich vypara pulka.....

jasne je to na kazdem osobne....

a tim nenamitam nic proti tomu, ze si ho @jinx koupila, jde mi jen o to, ze ten svetr byl na nic

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 08:59
Reakce na Candance:

paktofonika ale tady nejde jen o to, zda to vezmou zpatky ale i o ten odpad.

ja se priznam, ze v posledni dobe do obchodu nechodim, mam co nosit a je mi fakt zle z tech hader a vseho mozneho (a nemyslim jen to nejlevnejsi obleceni)... I COS produkuju spoustu hader x krat rocne a zase takova kvalita to neni

je mi zle, kdyz jdu do pekarny a lidi si bali po kusu kolace do sacku, asi by se jim pokousaly dohromady...

ja pritom nejsem extra ekolog, tj. snazim se ale nehrotim to

​Ja som nespadla včera z višne, dobre viem ako to je. No hádam môžem zmieniť tú výhodu, že to @jinx môže vrátiť nie? 

Pre mňa je oblečenie COS celkom kvalitné, drahšie si dovoliť nemôžem a ako som včera písala, ak by som si mala vybrať či si kúpim šaty v Reserved kde je to handra ktorá vydrží pár týždňov/mesiacov alebo doplatiť pár € tak rozhodne volím COS, prípadne volím slow obchody.

Riešenie nieje len si nič nekupovať, chce to aktívne riešenia pre ľudí ktorí toto oblečenie produkujú. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:03

Candance Ešte dodám(aby to tu na mňa niekto nevytiahol), že aj ja si kupujem oblečenie v reťazcoch, aj v tej Zare ale snažím sa vybrať aspoň to, čo vyzerá že chvíľu vydrží a asi sa mi to vo väčšine prípadov darí keďže sa u mňa oblečenie až tak netočí. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:04

paktofonika ano, ja taky neutocila na tebe, jen jsem napsala svuj nazor na toto obleceni

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:06

paktofonika o tom, kdo si kupuje obleceni v Zare rec nebyla, slo o neco jineho

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:11

Candance Necítím, cos napsala, jako kázání a myslím, že máš pravdu, i když nejsem asketa a nakupuju dost. Nad těmi eshopy už jsem párkrát přemýšlela, hromady zboží putují tam a zpátky, no co, poštovné zdarma, nebo do výdejen, tam to vybalí, zákaznice zkusí, nekoupí, oni to tnovu zabalí do dalšího igelitu. Ne, nebudu kvůli tomu běhat nahá po ulicích s transparentem, ale myslím, že neuškodí si to uvědomit.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:16

Sweet Potato dekuji ti nacelniku, presne takto jsem to myslela...

ja si taky kupuju obleceni, jen u toho v posledni dobe premyslim, zda to opravdu potrebuju...

paktofonika a ja bych to napsala, i kdyby ten rozparany svetr byl z COS, Massima nebo KiK

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:17

Candance Súhlasím s tebou, že fast fashion je problém, len to riešenie nieje úplne také jednoduché. Dobrá kniha o tejto problematike je Życie na miarę. Odzieżowe niewolnictwo., ale aj Amazon je plný kníh o problematike fast fashion. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:37

Candance Faktem je, že se to vracení, dvojí cesta, dvojí balení, zbytečný náklady, a že tady se teda praktikuje zběsile, je hrozný, to už jsem si kolikrát říkala, když to tady čtu, že to má někdo jako sport

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:41

Mutziputzi tak jaky ad absurdum?

edit: to si musim ulozit - Mutzi se mnou malinko souhlasi 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:53

Candance ja tady s nekym souznim denodenne

Tak máš samozřejmě pravdu, nejdřív mi přišlo, že brečíš dobře, ale na špatnym hrobě, no ale pak se mi pár místních nákupčích vybavilo a máš pravdu předsedo. Není to teda rozhodně případ Jinx, jejíž koment tvému vyjádření předcházel...a tak snad už se chápeme

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:58

Mutziputzi jedna moje kamaradka má mírnou závislost na nakupování na aliexpresu, kupuje fakt kvanta strasnych hovadin za par supu, typu houbicky na nádobí, hnusny jeleni loje apod., však to skoro nic nestojí a postovny zdarma...kolik takových hovadin takhle zbuhdarma putuje po světě?

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 10:35

Candance s myslenkou lze rozhodne souhlasit, zpusob vyjadreni za me ponekud prepjaty, ale na to, co je problem se urcite shodneme....

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 11:05
Reakce na Mutziputzi:

moonlight Ja mama Cormorana jako Gerarda Butlera, na tohle nemuzu koukat, takovyho ho nechci!

​Já jsem měla s představitelem Cormorana taky problém, kor když vypadá stejně jako jeden můj kolega, ale nakonec nebyl tak velký problém s zvyknout. Spíš mi vadí horní ret hlavní hrdinky

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 11:26
Reakce na stes:

Mutziputzi No jo, ale to se říká furt, ne? Já to teda říkám...jak jinak?   Ale když má někdo džísku s džínsama jako komplítek, tak je super outfitek

​my doma rikame “riflovka” :D

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 11:27

nolita ja za to, ze mi z toho je uzko nemuzu 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 11:29

Candance to přece neříkám, že ti z toho nemá být úzko, jen se neztotožnuju s tím, jak to podáváš, nic víc nic míń 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 11:38

Ta svetr pohltila zara do svych hlubin, penize mi vratili, resp. pripisi na ucet. 

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 12:27

Candance ono, zas....tovar dovezú do obchodov....ja sadnem do auta, prejdem najbližší nákupák, nakúpim/nenakúpim - lebo nedostanem na svoju veľkosť (takže pôjdem znova do ďalších nákupákov)...sadnem do auta, idem domov....versus....nájdem si na nete, čo potrebujem, kuriér sadne do auta (lebo väčšina je v rôznych medziskladoch) dovezie mi to ku mne (+ k ďalším ďalšie), niečo z toho možno vrátim/možno nie, zase odvezie.

Si si úplne istá, že je jasné, čo je väčšia záťaž? Ja nie.

Nákupy z aliexpresu nekomentujem, nepodporujem z iných dôvodov (nie nechcem o tom teraz zakladať flame).

Handry na jedno použitie mi lezú na nervy tiež, ale...ako často nemám inú možnosť....minule tu Viktorka zháňala biele tričko....no, sa mi zdalo, že má asi vysoké nároky, alebo mimoriadnu smolu. Potom som sa vybrala do najbližšieho obchodného centra .

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 12:28
Reakce na Potrefenáhusa:

Mutziputzi jedna moje kamaradka má mírnou závislost na nakupování na aliexpresu, kupuje fakt kvanta strasnych hovadin za par supu, typu houbicky na nádobí, hnusny jeleni loje apod., však to skoro nic nestojí a postovny zdarma...kolik takových hovadin takhle zbuhdarma putuje po světě?

​Takhle nakupuje můj kolega... všechno. Jednou mi hrdě ukazoval bundu pro manželku - taková hrůza se hned tak nevidí, a ten smrad jsem větrala tejden.

Mě jen udivuje, jak to, že se z toho neplatí clo. To by mohlo výrazně pomoct  To je jako důsledek našich nadstandardních vztahů nebo co?