Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline andulka01
12771 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:01

Potrefenáhusa Mě právě baví hodně. Dovedu si hodně odpustit, ale čerstvý sezónní věci vypouštět nechci. V módu ultrašetřivém jsem jela posledních pár měsíců, rýže, čočka, cizrna, těstoviny - jasně, ale neodpustím si kvalitní olivový olej, dobré máslo, čerstvou lokální zeleninu a bylinky, vejce z volného chovu, smetanu a jogurty od farmáře. Dost jsem vypustila maso. Všechny ty dražší položky v omezeném množství, chce to promyšlenější plánování a spotřebu.

A samozřejmě koníčky... ty mají taky dost vysokou prioritu.

Offline 999
19634 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:01

Zarinya Díky :-). To je právě šikovnost té moji kadernice, ze je přesně schopna respektovat vlasy. Prostě koukne, šáhne, řekne, ze klasické mikado pro mě není, pak dlouho střihá na mokro, pak mi to vyfouka do rovna a prestriha to nasucho. A já si fakt jen umeju vlasy a jdu. Když vím, ze pojedu na schůzku dál, klidně muzu vlezt do auta s mokrou hlavou a když vystupuju, ani to nemusím kontrolovat v zrcátku :-). Proto jí tam ty prachy nosím :-).

Offline Aranel
6501 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:02

999 to je dobrá otázka. Asi káva a masáže. Napadla mě ještě jóga, ale tak to se dá, když přijde tvrdý na tvrdý, cvičit i samo domo. Masáže tak úplně ne

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:04

Teda ten svuj predchozi prispevek jsem dobre pomotala. Uz jsem to editovala. 

Offline andulka01
12771 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:05

Potrefenáhusa Jako vsazování rukávů a crcání s límečkem je vopruz, ale zas tak černě bych to neviděla, zbytek je ultrajednoduchej. Přiznávám, že pečlivostí neoplývám, ale když část (stehování) zadám mamince  třeba to klapne.

Offline Potrefenáhusa
38557 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:10

andulka01 tak ty o tom takhle mluvíš s takovým zaujetím, ale já narovinu přiznávám, že třeba u másla rozdíl prostě nepoznám, jestli je to madeta nebo někde zabalený do listu křenu, pro mě je to prostě máslo. Aktuálně máme vejce od souseda a bylinky na zahradě a jako zase - ty vejce kupuju hlavně kvůli těm slepicím (já se teda těch klecových velkochovů fakt štítim a nechci to podporovat - takže klasický vejce kupuju jenom z největší a naprostý nouze) - ale že bych poznala chuťově rozdíl, to fakt nepoznám (musim teda akorát doufat, že nějaký zdravotní benefity to má).  

Ale jak teď nebydlim v Praze (mě třeba farmářský trhy šíleně kvůli těm lidem otravujou), tak kolem nás je spousta pěstitelů a prodejců ovoce zeleniny, tak to kupujem tam (akorát zas člověk furt jezdí autem a u toho teda ekobio dostává dost na pr*el) - ale jako fakt je to spíš z nějaký filozofie, než že bych poznala rozdíl oproti cibuli z Lidlu

Offline 999
19634 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:11

Aranel Kam na ně chodíš? Dobrý tip na masáže se vždycky hodí :-).

Offline viktorka_od splavu
49133 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:13

999 ja uz mam vyzkouseno ze se jen tezko dokazu vzdat auta, tzn vlastniho pohodli. jo a sprchy 2x denne a denne vypranyho obleceni, takze na vode taky neusetrim:P

ostatni ozelim kdyz to jinak nejde. spatny jidlo sice nesnim, ale i cocka jak pise Husa muze byt fajn:-) ted jsme treba na dovolene projedli pul me vyplaty, uzila jsem si to naramne, ale nevadilo by mi ani tyden jist chleba s maslem a varit si na pokoji caj.

a culik to jisti

Offline Potrefenáhusa
38557 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:13

Aranel hehe a já tu teoreticky plácám o rejži a cibuli a předevčírem jsem nechala v jedný kavárně pětikilo za ručně pražený (a nevimcovšechnodalšího) kafe a dvě malý čokolády z malý slovenský čokoládovny.... 

tak jako na kafe ale ať mi nikdo nešahá, jihlavanku z coopu fakt nezvládám ani v případě největší nouze

49133 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:14

Potrefenáhusa ja to teda na chuti poznam (u cibule teda nevim, ale maslo, vejce.. stoprocentne), ale dokazu to proste ozelet

a to kafe bych spis nepila zadny, sice tezko ale pigi caj mi neva:-)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:17

Potrefenáhusa Mám to stejně, farmářský trhy mě nebaví a rozdíl chuťově nepoznám. Musim říct, že třeba ovoci a zelenině z farmářskejch trhů se vyhejbam, pokud o původu nevim víc, co já vim kde to rostlo. Čerstvý mlíko dtto, bojim se kontaminace a převařovat to nehodlam. Prostě nejradši Delmart a hotovo - konec reklamního okénka

20970 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:18

viktorka_od splavu fakt nevěřim, nemám nijak vytříbenou chuť, ale nevěřim, že poznáš rozdíl mezi supermarket a farmář produktama, nebavim se o těch úplně low sračkách s prominutím samozřejmě

Offline Lama_z_Lana
6724 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:19

Mě teda jídlo taky dvakrát nebere. Ale asi je to daný tím, že mě to totálně nebaví vařit. Páč vochutnávat, to já zas ráda. 

Offline Potrefenáhusa
38557 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:20

viktorka_od splavu akorát u těch vajec fakt nevim, nakolik je to tvá víra tě uzdraví, se bojim, že i ty "domácí" se daj pěstovat různě - jako od souseda nejlepší, když člověk ví, jakým způsobem je chová a jak je krmí

Offline Potrefenáhusa
38557 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:25

Lama_z_Lana já vařim ráda, ale pohybuju se v takových základních mantinelech a vim, že ze mě výborná kuchařka nikdy nebude - to třeba byla maminka jednoho mýho ex, ale tam fakt to jídlo bylo hobby úplně maximální, nonstop tam jela tv paprika a u oběda se dvě hodiny vyprávělo, jak je ta kůrka dobře propečená a jak se to stehýnko špikovalo a zelenina nebo nevim co marinovala a všelijaký tyhlencty různý fičury a já vždycky myslela, že nudou spadnu pod stůl. Ale jako vařila fakt naprosto fantasticky a měla i takový různý inovace, který dopadly vždycky skvěle. 

49133 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:27

Potrefenáhusa ja pisu o chuti. Mutziputzi rozdil mezi supermarket a domacim vajickem pozna snad kazdej. jinak tu chut ma spousta lidi otupenou, ja teda i kdyz jsem hulila jak sadrovej jezek tak cich a chut jsou my nejcitlivejsi smysly:-) a to jsou zrovna zde na webu daleko daleko citlivejsi osoby...

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:27

999 tyjo to je zapeklitá otázka! mám pocit, že tak nějak potřebuju furt všechno a nic (kdybych si teď přestala kupovat cokoliv z oblečení, bot atd., tak vyžiju nejmíň do důchodu). to, za co jsem ochotná pustit větší chlup, ovlivňuje můj aktuální finanční optimismus/pesimismus, ale hlavně teda nějaká úvaha, jestli "to za to stojí". možná s výjimkou bot, které nikdy nekupuju úplně levné, ale ani úplně drahé, prostě střed.

ale třeba stříhám (a barvím) se už několik let sama, to už se mi fakt nechtělo na to myslet, jezdit kvůli tomu do města, řešit kolize v diáři, vysvětlovat, jak to přesně chci, poslouchat ty řeči, čekat s neuspokojivým účesem, až nadejde termín, navrch jsem ...peníze byly to nejmenší, ale když jsem zjistila, kolik negativ to pro mě má a ještě za to platím :)))

20970 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:28

viktorka_od splavu každej fakt ne a domnívám se spíš že málokdo

49133 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:29

Lama_z_Lana jeezus tak varit absolutne, Potrefenáhusa  des, brrr, me teda ani nebavi nekde shanet ty suprcupr suroviny. ideal kdyz mi to nekdo naserviruje:-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. dubna 2019 11:32
Reakce na Sweet Potato:

​Tak tohle už fakt není ledvinKa

​jo, to je batoh na blbym popruhu