Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 14:31

Chtěla jsem cestou od doktorky koupit nějaké vánoční dárky, ale nějak se to zvrtlo a nakoupila jsem samé dárky pro sebe, ups :) Ale mám super velkou radost, protože jsem v second handu ulovila úplně nové krásné šaty (možná teda spíš delší svetr) ze 100% merino vlny, za hubičku a pak ještě ve výprodeji HM svetr napůl merino a ještě jeden uměláckej, ale taky dobrej. Tak teď už klidně může mrznout až praštět, jsem vybavená.

(Dá se někde koupit nějaké maličké balení pracího prostředku na vlnu? A je lepší gel nebo prášek? Vlnu doma moc nevedeme, pár kousků co mám jsem doteď prala v ruce v jemném šamponu, ale riskla bych i vlněný program v pračce. Nechci ale obří lahev gelu, co mi bude doma stát věky. Na těch pár kousků toho zas asi tolik nespotřebuju.)

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 14:33
Reakce na Jiná Realita:

tie sú úžasné!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 14:35
Reakce na žluťásek:

ony jsou většinou na "vlnu a jemné prádlo" ne? já v tom pak peru prádlo i svetry, i když jsou akrylové.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 14:46
Reakce na paktofonika:

Pukka čaje si kupuju taky, kdysi na ně někdo upozornil ještě na MP. Asi budu muset zkusit to jablko se skořicí, to vypadá zimně lákavě

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 14:52
Reakce na žluťásek:

Na vlnu i kašmír používám takovej prací prášek, jakej zrovna máme (kupuje manžel). A úplně v pohodě. A že těch kousků mám, já vlnu nosím moc ráda.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 15:26
Reakce na Jiná Realita:

ony jsou většinou na "vlnu a jemné prádlo" ne? já v tom pak peru prádlo i svetry, i když jsou akrylové.

+ Jehelníček No, popravdě, jeden svetr a jednu sukni jsem pár měsíců prala se vším ostatním prádlem normálně na 40° s klasickým pracím prostředkem, než jsem si na cedulce všimla, že je to kašmír a vlna Byly ze sekáče a ještě jsem tou dobou nebyla zblblá MP a kvalitními materiály, tak mě ani nenapadlo zkoumat, co je to za látku a jak se k ní chovat.

Používám různé ekologické šetrné prací prostředky, takže by i ta vlna mohla v nich normálně přežít, jo? Na tom na jemné prádlo není vlna vysloveně napsaná, teda.

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 15:38
Reakce na žluťásek:

vlněným věcem vadí i střídání teplot a mechanický tření, já bych to s normálním prádlem neprala. Třeba frosch má docela malý balení prostředku na jemný prádlo a vlnu, nebo ecover taky, jestli to maj teda bejt ekologický prostředky.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 15:44
Reakce na Potrefenáhusa:

Myslela jsem extra várku programu na vlnu a k tomu ten prostředek na jemné prádlo. Ale jestli má Frosch jemné prádlo a vlnu v malém balení, tak to vyzkouším. Ecover se mi zdá, že pere nějak divně, jako by se to jen ráchalo ve vodě.

Děkuju za tipy, už končím. Položila jsem ten dotaz v nevhodném vlákně, tak tu s ním nechci moc dlouho otravovat.

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 15:50
Reakce na žluťásek:

Frosch to má v takovým tom šroubovacím pytlíku, já to mám taky na rok, ale mně to nevadí, přijde mi, že je to potřeba. Na 30 praní to je.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 16:21
Reakce na žluťásek:

Jak jako zblblá kvalitními materiály? Snad obohacená, ne? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 20:59
Reakce na Vilemina:

Ja ich mám tiež rada. Čaj Yogi som kúpila prvýkrát tak som zvedavá. Ešte mám rada čaje Dogadan a Alattar. U nás sa ale nedajú zohnať  tak si ich šetrím 

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 05. prosince 2016 21:12

vlna a obecne zivocisna vlakna by se nemely prat v enzymaticky pracich prostredcich, protoze poskozuji vlakno. stejne jako vy mate vysusene ruce, kdyz v tom perete v ruce. 

lepsi jsou ty specl a ty se muzou pouzivat na cokoliv (jde jenom o to, jak dobre to pere). takze s tlustym svetrem se pro jednou nic nestane, ale dlouhodobe mu to nesvedci. mam nekolik kasmirovych, normalne to peru v pracce v programu na vlnu a az na pak zmolku, ktere jdou z prirodnich veci snadno vycesat, jsou porad hezke. ale v persilu by se to vlakno zaclo rychleji rozpadat. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 13:11

koupila jsem si dneska v sekaci kabat ze smesovky vlny, moheru a hedvabi. premejslela jsem tam i nad ruzovejma satama se zviratkama, nakonec jsem je tam nechala. vzpomnela jsem si u nich ale na Jiná Realita ktere by se urcite hodily k jejimu stylu:)

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 14:17

Cez víkend som išla kupovať darčeky a kúpila som si veci pre seba...

Top na vianočný večierok, basic top do práce a infantilné pyžamo s tučniakmi.

Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 16:55
Reakce na razorblade:

ten kabat je super!

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 17:18
Reakce na carries:

Oba topy 

Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 07. prosince 2016 09:15

vcera - na doporuceni zubare elektricky zubni kartacek. dycky jsem ho povazovala za nesmyslnou rozmarilost, ale  po posledni kontrole mi ho poradila zubarka a ted mam pocit, ze fakt vycisti lip (nebo mam obzvlast gramlavy ruce).

Offline LennH
158 příspěvků moje polička 07. prosince 2016 10:22
Reakce na Lilly_Ku:

Haha, ja mam elektricky kartacek asi pet let uz, ale kdyz jsem se jen zminila sve zubarce, tak mne strasne vynadala, ze je to skodlive, ze to mam zahodit a cistit si zuby poradne. :D

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 07. prosince 2016 10:56
Reakce na Candance:

Vďaka

Offline Janulik03
20228 příspěvků moje polička 07. prosince 2016 11:15
Reakce na Lilly_Ku:

Ja som ho kupila cca pred tromi mesiacmi, taký čo sa točí, nie len vibruje. A som veľmi spokojná. Fakt sa mi zdá, že čistí lepšie.