Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 31. března 2021 10:15

jinx nemas doma ani jednu sentimentalni vazicku po prababicce? :) (mne se tvuj byt libi, ale ja sama bych to nedokazala, protoze jsem proste dusi vetesnik a ty stary nemoderni obrazy, skrinky a porcelan po pribuznych mam moc rada a jsem zvykla s tim zit)

Offline černá káva
2134 příspěvků moje polička 31. března 2021 11:01

razorblade Tak to jsme dvě.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 31. března 2021 11:36

razorblade mam po babicce sklenice :) ja nejsem vetesnik vubec a nikdy jsem nebyla, jedine, co uchovavam jsou vzpominky. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 31. března 2021 12:11

razorblade mám to stejně, snažím se to nepřehánět. Uchovám si vzpomínky a pak věci po všech babičkách. Některé z nich používám, některé mám na očích tak, aby mi připomínaly odkud jsem-dva modré majolikové talíře v kuchyni na zdi, protože slovenský praděda- stavitel kupoval umění. Art deco srdíčko - vázička na zeď, která visela u české babičky na verandě na zdi, bývaly v ní aplégry voděnky- každý den jsem jí viděla při přezouvání aspoň 10x. Na stůl si dávám tenkým proutím opletenou láhev- bude mít tak 120let, slovenské prababičky v ní mívaly ocet- ve stavení, kde si ještě moje máma pamatuje hliněnou podlahu v kuchyni, co navazovala na hospodářský dvůr. Tu používám jako vázu třeba na 3 frézie nebo kvetoucí větev.. kávu piju v dubovém křesílku s polstrovaným podsedákem, 40.roky, děda ho měl k psacímu stolu, kde překládal. To křeslo a ťukání psacího stroje provázelo celý mý dětství. Všechny tyhle věci přežily spoustu dětí, moje záchvaty minimalismu, mariekondismu, redukce "krámů" v příliš malém bytě, stěhování atd..., prostě je potřebuju.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 31. března 2021 12:29

jinx tak aspon ze ty sklenice! :D

marieu ja letos, kdyz se vystehovaval babicky byt, poprve litovala, ze nemam barak. Protoze na sbernym dvore skoncila velka cast nabytku, kterej babicce a dedovi tesne po valce vyrobil jako svatebni dar pradeda. Zachranila jsem z toho jen jednu skrin a dve stolicky, vic se mi do bytu neveslo. Valendu a kredenc se sklem tvarovanym do oblouku jsem malem obrecela. Vetsinu veci, co po babickach mam, se ale snazim pouzivat. Ale nechala jsem si toho tolik, ze bych klidne mohla vydat kucharku ve stylu Herbare a nemusela bych si zadny nadobi pujcovat. :D

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 31. března 2021 12:32

jinx mam to stejne jako ty a miluju vyhazovani a trideni:D doma se snazim fakt nenechavat ani ň navic. Cestnou vyjimku maj porcelanovy srnky, ale ty jsou za oknem a  nejsou moje.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 31. března 2021 12:52

razorblade kredenc je taky kapitola sama pro sebe. Ten babiččin otec krásně zrenovoval, jako malá jsem ho dokolečka prolejzala a přehrabávala všechny šuplíčky do posledního upáranýho knoflíku. Bohužel zůstal zamčený v chátrající vile, o kterou se strýc nestará... Jestli byl váš nábytek masivní, tak je to opravdu škoda. Ačkoliv mně se starý nábytek líbí spíš jako soliter. Asi bych už nechtěla komplet vybavení.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 31. března 2021 13:11

711990 ale ty jsou zrovna dobre! Nekde jsem je tady na foru zahlidla a jsou vtipne, ty bych brala taky:)) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. března 2021 13:18

jinx máš to doma moc pekne vrátane mačiek :)

Offline černá káva
2134 příspěvků moje polička 31. března 2021 14:17

marieu To je moc pěkné. Ja mám vlastně jen par hliňáků a sklenicek a hrnecků, ale potřebuju je mit kolem sebe a několikrát denně kolem nich přejít. Některé také používám. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 31. března 2021 14:43

jinx myslim si, ze srnky od DUX nabizela Karja ! :D

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 31. března 2021 14:46

černá káva no jo, a přitom všem se mi opravdu líbí interiéry, jako třeba ten, co vždycky vykukuje za jinx  (minus kočky- jsem pejskařka, sorry)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 31. března 2021 14:46

razorblade no kde jsem byla! :))

Mrakoplas dekuji! 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 31. března 2021 14:59

jinx ty Prada brýle jsou boží! Škoda, že máš velkou hlavu a já brýle nenosím:D

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 31. března 2021 15:03

nellielovett  lol 

Offline Proč ne Eva
408 příspěvků moje polička 31. března 2021 16:14

Taky jsem si nedávno koupila brýle. Taková ta pětiminutová koupě. Padly mi do oka, cítila jsem se v nich fajn, tak jsem neplánovaně zakoupila

jinx Prady jsou boží, já mám obličej malý, tak bych se třeba vešla. Ale i ty co jsi zakoupila vypadají dobře. Jen ty první jsou originál.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 31. března 2021 18:04

razorblade No mám je a nabízela jsem je tobě! Koronac návštěvu zhatil, ale já si je asi nechám:-D my budeme mít velkej obývák a nemáme žádný věci, ještě budu ráda za srnky, dostanou i svůj podstavec:-D. Tak promiň, jestli ses na ně těšila, ale určitě ses zabydlela i bez nich:-)

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 31. března 2021 18:52

Karja to jsem rada! Jako my jsme z bytu po babicce vyhodili jelena a i srnky, ktery mela na skrini. Mne uz by se to neveslo a myslim, ze uz i nasi by minpak vycitali, ze je to too much! Skoda... kdybych vedela, ze je jinx takova labuznice

po babicce jsem si od DUX nechala aspon zavesnyho racka na zdi (ted si uplne predstavuju, jak si predstavujete muj byt silene)

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 31. března 2021 19:17

razorblade Karja my sme pri vypratavani nasli obraz z chemlonu ktory savypichoval na sposob koberca do latky. Tak je to cernosko ako nessie kavu, a baletka. Potom take z plastovych granuli ktore sa rozlozili napodlozku podla farby a vytvorili obraz a to sa zapieklo v rure. No same extrakusky. Chyba zaves z ceciek plastovych

a muz si to vsetko nechal a “vyzdobil” si tym kuticu v pivnici. A vlastne bysom tam mala zbehnut a pozriet ake skvosty este najdem. 

Gobelin sa vravelo tomu chemlonovemu obrazu

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 31. března 2021 19:39

Janulik03 My jsme nějaké obrazy darovali na obecní úřad. Teď mě to docela štve, fakt budeme mít dost místa v chodbě a v obýváku. Byly to malované obrázky, krajiny nebo kytice od někoho mistniho, ale zkrátka malba a s tím domem babičky to mám spojené. Ale táta mi schoval šicí stroj a stoličku k němu, ta stolička je pěkná sice není z kvalitního dreva, ale vzhledove to má potenciál stát se pěkným kouskem. Stolek od singerstroj je sice už docela kýč, ale věřím, že do nějakého koutu by se mi hodil. V nějakém pořadu jsem ho viděla celý na černo a vypadalo to dobre. Hlavně z toho stroje a z té stoličky jde hrozná energie, to úplně člověk až cítí!