To by už stálo za vzpouru ze strany toho teenagera.
Co jste si dnes koupili/y?
To jo, ale proč si chvíli neužít blažené nevědomosti a chystání krásných možná zbytečností, pokud to rodinný rozpočet unese. Mně osobně třeba tenkrát jisté až hromadění věcí na dlouho dopředu pomohlo překonávat paniku "ježíšmajrá já to nikdy nezvládnu, já nikdy neporodím, a jestli, tak mně to dítě seberou." Podruhé už jsem byla v tomto směru celkem v klidu, vlastně vše potřebné měla, ale zase mi dělalo radost přikoupit tu kus těhotenského oblečení, tu výbavičky.
Mně maminka dala ve 4. třídě dětskou osušku tetra do bazénu a sauny v dobrém úmyslu, že skvěle saje. Na ten výsměch, že se utírám do plínky nezapomenu dodnes
.
aha to me nenapadlo. ja byla poprvy decko a nejak me to nenapadlo se stresovat a podruhy uz pohoda:-)
edit: navic kdyz si vezmu ze z toho mala co jsem mela poprve jsem usoudila ze minimalne pulku veci jsem vubec nepotrebovala - a neslo o penize, proste zasypavat se zbytecnostma me spis stresuje. ale to je asi taky individualni. btw se chystam co nejdriv na uklid dle konmari takze tak:-)
Zlaté látkové pleny! V čem bych dnes jinak dělala labneh..? Čímžto hluboce děkuji své známé, která mě před časem jednou podarovala. . ![]()
taky jsem litovala kdyz mi dosly:-( dopouzivala jsem vsechny do roztrhani:-)
Šiš aby to teď nevypadalo, že považuju Žluťáska za panikářku!![]()
Ale příliš často někde čtu nebo slyším takové ty rady, že těhotenské oblečení se na pár měsíců nevyplatí, po porodu ti bude stejně všechno malé a fuk, dítě ze všeho hned rychle vyroste...a pak to končí manželovým trikem a tepláky.
Těšit se na čisté, klidné a usměvavé děťátko, které v noci krásně spí, neblinká a netrpí na koliky, to se mi zdá jako úplně přirozená reakce. Kdybych si dopředu představovala, že mi dítě probrečí celé dny i noci, bude mít reflux a já nebudu mít celej den čas ani si dojít na záchod, natož se převlíknout z pyžama, dost pravděpodobně bych si těhotenství spíš rozmyslela ![]()
Denně tu přibývají desítky nových svetrů, kabátů a bot, popravdě, fakt je všechny nutně potřebují? Nejspíš jim na ně teda nikdo nezvrací, ale jistě by si každá z nás vystačila i s jednou bundou a dvěma svetry, když už na to přijde. Já fakt netrpím potřebou hromadění nového oblečení, nakupování a zkoušení mě spíš otravuje a za celé těhotenství jsem si z nutnosti pořídila pouze jedny kalhoty s nápletem + kabát, do kterého se vejdu i teď v 9. měsíci a pro radost jedno tričko, protože se mi fakt líbilo.
A nechápu, proč se tady obhajuju
Pořídit si něco dopředu pořád považuju za dost rozumné řešení. Sice už se sotva kulím, ale pořád je to jednodušší, dokud je dítě uvnitř a všechny svoje potřeby si tam řeší samo.
Já vůbec nepanikařím, naopak si připadám dost v pohodě, na to, že vlastně doma nemáme skoro nic nachystané a místo plných poliček v koupelně mám jen seznam, co koupit v DM
Chtěla jsem si sbalit tašku do porodnice, ale zjistila jsem, že žádnou vhodnou doma nemáme. Na dovolené jezdíme výhradně s krosnou, ta se asi moc nehodí ![]()
Pokud máte běžnou velikost, tak podprsenku na kojení seženete skoro kdekoliv, já ale běžnou velikost bohužel nemám a asi tak měsíc po porodu jsem chodila prostě bez, bylo to loni v sprnu - září, protože jsem nic na bradavkách nesnesla. Dodnes se utěšuju tím, že to snad nebylo pod volnými vzorovanými tričky moc vidět
.
chocho tak to zas nee:-) tehotensky jsem si kdysi i neco sila:-) a na predporodni kontrole me tehdy manzel upozornoval ze z cele cekarny jen ja mam podpatky:-) problem byl akorat ze jsem pak mela jen veci predtehotensky, a na pisku jsem se v kancelarskych hadrech vyjimala divne. takze az pak jsem nakupovala nejaky casual veci:P
Těšit se na čisté, klidné a usměvavé děťátko, které v noci krásně spí, neblinká a netrpí na koliky, to se mi zdá jako úplně přirozená reakce.
A já takové dítě mám, už druhé, takže to není utopie ![]()
Cože jsi to v té pleně dělala? A slušela ti?![]()
tak jeste specialni tasku jo? rozmarilost nonplusultra;-))))
Ne, pojedu s igelitkou, abych Parfumanii udělala radost ![]()
Těšit se na čisté, klidné a usměvavé děťátko, které v noci krásně spí, neblinká a netrpí na koliky, to se mi zdá jako úplně přirozená reakce.
A já takové dítě mám, už druhé, takže to není utopie ![]()
My jich máme několik takových v rodině, takže očekávám podobný přírůstek a běda, jestli se moje představy nenaplní :-)
Nic takového! Složíme se ti na značkovou papírovou tašku, prý se dají na Votoči výhodně sehnat!![]()
To musel být mimořádně estetický zážitek.
To jsou podle mě i ty vložky do podprsenky. Objevila jsem jedny, které se nerýsovaly pod oblečením, ale stály asi 300,- za krabici (myslím 10ks). Jo a byly jednorázové, nikoliv prací! Podotýkám, že mé krátké kojné období připadlo na velmi teplé léto a díky hormonálnímu kolotoči jsem se potila jako vrata od chlíva, takže 2 vrstvy oblečení nepřipadaly v úvahu.
No on celý porod a spojené věci jsou docela školení v non-sebeúctě.
Toto máme v práci. ![]()
Moji chlapi teraz odhrnali sneh týmto, ale tá frezka by sa hodila.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.