Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 22:16
Reakce na eless:

Údajně by se obvod moc neměl změnit od stavu před těhotenstvím, spíš jsou potřeba větší košíčky. Já jsem si koupila v galanterii za pár korun prodlužovátko k podprsence, abych to zkoušení trochu zjednodušila.

V HM jsem vyzkoušela zřejmě všechny jejich střihy a některé byly celkem ucházející, ale u žádného jsem neměla pocit, že by mi fakt sedla. Dneska jsem se stavovala v Kotvě v Astratexu a tam mi padla jak ulitá jedna nevyztužená podprsenka bez kostic, minimálně na doma by asi byla fakt dobrá. S vložkama do podprsenky by se nejspíš dala nosit i ven, bez nich se dost rýsovaly bradavky i přes triko. Jen si ještě nejsem moc jistá tou velikostí košíčků a obvodu, tak hodlám ještě chvilku počkat a koupit ji co možná nejpozději.

Celkem pěkné jednoduché kojící podprsenky jsem viděla ještě v M&S a Lindexu.

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 22:40
Reakce na žluťásek:

no k podprsenkam asi takto: ona se velikost po porodu meni i behem jednoho dne, pred kojenim je to jinak nez po nem. rozdil muze byt cislo klidne. po sestinedeli se to vetsinou ustali. do te doby je to loterie tak jako tak. ja mam pocit, ze to vsechno prilis resis a vsechno hrozne brzo dopredu (a to ja jsem docela velky planovac, akorat koukam na slevy na zimni bundy pro deti na pristi rok), ale toto je proste uplne zbytecne resit ted, protoze se to dobre vyresit proste neda.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 22:44
Reakce na žluťásek:

Obvod jsem měla i po porodu stejný, ale košíčky se zvětšily o dvě čísla, fakt doporučuji počkat, na první dny vám stačí i těhotenská podprsenka, pokud není vyztužená a nemá kostice. Ty jsem nemohla ze začátku ani u kojící, oblast pod byla hodně citlivá. A na kojení je ideální kombinace volné tričko a pod něj tílko s velkým výstřihem, nejste nahá nikde a v pohodě unosite i po. Do šátku naopak jen tričko s výstřihem, to je pohoda největší, takhle jsem kojila fakt i v té tramvaji, na výletě za pochodu, dokonce i na přednášce a nebylo vidět vůbec nic. Jen si nesmíte sednout, chce to stálý pohyb

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 22:46
Reakce na continuity:

Podepisuji všechno

Offline RoSa
10170 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 22:47
Reakce na žluťásek:

Kojící podprsenky neexistují! Podprsenka nekojí! (ale to je asi spíš do jazykově puristického koutku) pardon...

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 22:54
Reakce na RoSa:

To je ale běžně používanej výraz. Když to zadáš do Googlu, vyjede ti tenhle výraz v e-shopech.

Paskvil, to ovšem je, to je pravda...

Offline RoSa
10170 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 22:56
Reakce na Hoolinkah:

automatická podprsenka... jo, jasně!

... co google najde, nemusí být v pořádku!  najde i výrazy s hrubkami... víme

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 23:05
Reakce na žluťásek:

Já jsem koukala spíš na ta trička s překříženým výstřihem a vsadkou uvnitř, ta se mi zdají docela decentní a když se mimino přicucne, tak nic moc vidět není. Na zkoušku si určitě nějaké takové pořídím, ale Sweet Potato má pravdu, že to fakt nespěchá.

Presne tento typ tričiek dokázal moje deti pri kojení rozčúliť až do neschopnosti sa najesť. Totiž ten textil okolo úst a/alebo tváre im hrozne vadil. V podstate nič z vychytávok na kojenie neposlúžilo. Škoda peňazí.

Navrch, pod to ešte podprsenka na kojenie, ktorá buď je robená tým istým štýlom a tým pádom o to viac otravného rozčuľujúceho textilu, alebo trošku praktickejšia taká, ktorá sa líši od normálnej len možnosťou odopnúť ramienko vpredu - tá nerozčuľuje dieťa, len matku, ktorá to ramienko po kojení zas musí pod oblečením nájsť.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 23:08
Reakce na RoSa:

Chtělo by to kauzu: "Koupila jsem si kojící podprsenku a ona nekojí"  (taky mě to pojmenování irituje).

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 31. ledna 2017 23:51
Reakce na slniecko:

Ta látka navíc všitá do trička rozčilovala nejen moje první dítě, ale hlavně rozčilovala mě. Měla jsem tohle "speciální" triko jen jedno a vyřadila ho hodně rychle.

žluťásek Mně se osvědčila hlavně trička z hodně elastického materiálu, kde stačilo stáhnout výstřih nebo trička, která jsou těm vašim vyhlédnutým podobná střihem, ale chybí ta vnitřní látka. Vyhrnování triček, kdy mi bylo vidět břicho, jsem nepraktikovala.  

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 01. února 2017 06:24
Reakce na continuity:

no k podprsenkam asi takto: ona se velikost po porodu meni i behem jednoho dne, pred kojenim je to jinak nez po nem. rozdil muze byt cislo klidne. po sestinedeli se to vetsinou ustali. do te doby je to loterie tak jako tak. ja mam pocit, ze to vsechno prilis resis a vsechno hrozne brzo dopredu (a to ja jsem docela velky planovac, akorat koukam na slevy na zimni bundy pro deti na pristi rok), ale toto je proste uplne zbytecne resit ted, protoze se to dobre vyresit proste neda.

Kdyz ja za to nemuzu, ze tu neco jen zminim a rozjede se dvoustrankova debata :-) koupit si jednu kojici podprsenku a triko s vystrihem jeste pred porodem mi nepripada jako moc velkej rozmar ani zbytecne reseni. Zadnou specialni tehotenskou podprsenku jsem si nekupovala, nejakou vhodnou na kojeni potrebovat budu at se mi to libi nebo ne. 

Fakt netravim cele dny jen premitanim, co miminku oblect do fusaku nebo kolik kabatu si koupit k nositku 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 01. února 2017 07:10
Reakce na nellielovett:

Diky. Ta myslenka s ozivenim cerneho outfitu se mi libi - nikdo to normalne nevidi a pak se nekde clovek zuje... super 

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 01. února 2017 07:51
Reakce na žluťásek:

Holt to jsou odjakživa témata, ke kterým má mnohá co říct.

Pořešit měsíc před porodem podprsenku, udělat si průzkum a aspoň jednu mít koupenu, mi nepřijde nijak přehnaně brzy. Teď na to máš čas i energii. Neumím si představit, že bych ji sháněla (a zkoušela!) po porodu. K těm tričkům - taky mi tam přijde příliš všelijakých překážejících látek. Ale zase - jedno tě nezruinuje, proč si nějakým hezkým neudělat radost. No a pak uvidíš, co tobě bude vyhovovat. 

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 01. února 2017 08:06
Reakce na RoSa:

automatická podprsenka... jo, jasně!

... co google najde, nemusí být v pořádku!  najde i výrazy s hrubkami... víme

Ale to já vím. Jen poukazuju na to, že to tak prezentují sami prodejci (pravda, minimálně částečně ovlivnění tím, jak to kdo do toho vyhledávače zadává). Ale je to úplně všude. I když schválně zadáš třeba "podprsenka pro kojící", stejně ti to vyprdne samý "kojící podprsenky".

Nikdo si nemyslí, že ta podprsenka sama kojí...nebo v to teda alespoň pevně doufám. Ještě jsme se s tím nesetkala.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 01. února 2017 09:15
Reakce na žluťásek:

Ja vam taky jeste "poradim" - ja mam mensi prsa a mela jsem normalni podprsenky a jen jsem ji vyhrnula a stejne tak tricka - pouze vyhrnovala.

podobne tricko s vsitou podprsenkou mam bezne na cviceni - a jednou jsem ho pri kojeni pouzila - vystrih dole, ta podprsenka nahoru. Ale ja mam mala prsa.

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 01. února 2017 09:31
Reakce na Hoolinkah:

Protože prodejci pro vše potřebují stručný, srozumitelný název. Když jsem tyto podprsenky sháněla před víc než 13 roky, ještě bývaly označované jako "mateřská podprsenka." Asi to nebylo dostatečně jednoznačné, tak se ujalo to "kojicí" což je pro kdekoho totéž co "kojící." S prvním problém nemám, je to utvořené podobně jako sedací, koupací, s druhým už ano. Jazyk ale není vždy logický, co třeba taková polévka?

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 01. února 2017 10:00
Reakce na Sweet Potato:

polévkou se polévá talíř přece :)

Offline Pavlena
6919 příspěvků moje polička 01. února 2017 10:05
Reakce na žluťásek:

Tak ještě jedna podprsenková rada: Nic nekupujte před porodem. Sama jsem nakoupila asi 2 za nemalé peníze (protože vše související s dětmi je automaticky za dvojnásobnou cenu!) a byly k ničemu, protože mi prsa narostla až po porodu a to do obřích rozměrů (mi připadalo, protože jinak mám s bídou 70 B).

Ani jedna z podprsenek nebyla k ničemu, navíc mě strašně dráždily pokožku, každý steh jsem cítila (což se samozřejmě projevilo až po porodu). Takže jsem používala pevnější mikrovláknovou "lambadu" - ta jediná vstřebala rozdíl cca 2 velkostí několikrát v průběhu dne.

Jo a nevěřte tomu, že se to někdy ustálí, u mě to trvalo asi do třetího měsíce, pak jsem se na kojení vykašlala a konečně byla spokojenou matkou s maximálně spokojeným dítětem.

Konec mého depresivního kojícího vzpomínkového okénka. :-)

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 01. února 2017 10:14
Reakce na Lilly_Ku:

Ale ve skutečnosti to spíš bylo tak, že polévkou se původně opravdu něco polévalo, třeba starý chleba, aby se dal ještě pozřít.

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 01. února 2017 10:19