Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Gatita
8744 příspěvků moje polička 25. října 2023 22:25

Jos tak kdyby ses zde o sve nakupy podelila, budu rada, taky chci budovat satnik. Na ty svetry neni marny ten Van Graaf jak psala marieu, mam uz dýl dva vlnene svetry v super kvalite a staly ve slevach pod litr (neni to kasmir, jen vlna). Naopak treba Gant me zklamal, jeden svetr se straslive vytahnul (rukavy maji ted asi 2m), druhy vlneny hrozne zmolkuje a jeste jsem tedy tomu dala sanci do tretice (merino), tak uvidime. Pak mam jeden ze zalanda (just cashmere) a neprisel mi spatny, sice ne nijak hutny, ale ani pruhledny, ale do roka v nem byla dira. The best vlneny svetr mi koupila mama ve ctvrtaku na VS v Benettonu, nosim ho doted a je jak novy. Jenze jsem se opakovane snazila koupit tam ten samy a uz to nebylo ono. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. října 2023 22:42

Gatita Dam vedet, svetr prijde cca pozitri. Taky mam par svetru z Gantu. Kupuju asi deset let opakovane stejny typ, copankovy vlneny. Ve sleve do 2500 a vydrzi mi hezky tak dva roky. Mam jeste skvely sedy merino rolak ale nahradnik uz nestal za nic, byl tenci a celkove ne tak pekny. Z Gantu mam rada saly. Jinak vetsinou mam veci z Lindexu, Reserved atd. Zatim bych chtela spis doplnky max svetry. Kdysi jsem byla stihla, pak hodne nabrala, ted zase shodila ale ne uplne. Auz necekam, ze budu mit zase jako ve dvacwti...Takze prvni vlastovka byla cerna mensi Furla kabelka, pak parka Didrickson spis outdoor a  podzimni boty. Urcite potrebuju dziny, tmave kalhoty, neutralni svetry, halenku/kosili a sako. Jeste jsem se teda hecla a dvakrat nakoupila ve spravne podprsence a to taky moc doporucuju. 

Offline Gatita
8744 příspěvků moje polička 25. října 2023 23:12

Jos dekuju, spravnou podprsenku jsem absolvovala uz loni:)  Ja uz jsem ten satnik celkem zasanovala, v podstate mi chybi akorat nejaky prechodovy kabat na ted, idealne trench, nebo nejaka lepsi parka. 

Offline marieu
5189 příspěvků moje polička 30. října 2023 16:07

Gatita Jos myslím, že i ve Van Graaf to bude s kvalitou toho kašmíru střídavě oblačno- měla jsem jeden černý z té jemnější přízně a po dvou letech se na něm začly objevovat dírky jak po molech. To stejné mi udělal obdobný z M&S- jedná se o vlnu v nižší kvalitě- z příliš kratkých vláken... Zatím nejlepší zkušenost jsem měla se značkou Eric Bompard. Nakupovala jsem několikrát, vždy ve slevě, ale v posledních cca 3 letech zdražili dost výrazně. Jako ostatně všude.

Offline RoSa
10253 příspěvků moje polička 30. října 2023 16:58

Nechtěl byste někdo bílý kožený Supergy č.39 na platformě? Než je pošlu zpátky...

Jsou krásný, super cena (stály jen 1120,-), ale na obr. byly placatý a dorazily s platformou - prostě poslali jinej model a nejsem na něj "vnitřně nastavená"

v případě zájmu vyfotím, ale jsou to asi tyhle:

Online Pinot Noir
30175 příspěvků moje polička 30. října 2023 18:27

RoSa to je kůže? Já bych se jich ujala, jestli je to standardní velikost 39.

Offline stes
9494 příspěvků moje polička 30. října 2023 18:30

RoSa Pinot Noir ty jsou krásný

Offline Gatita
8744 příspěvků moje polička 30. října 2023 18:40

marieu a myslis, ze to nebylo od mola? Ja v tom mem kasmirovem takovou diru nasla. V nicem jinem diry nemam a nic jsem tu poletovat nevidela. Ten svetr minimalne jednou za mesic obliknu. Ale jsem z toho ve stresu, prerovnala jsem skrine, doplnila levanduli, ale i tak uz se mi v noci zdalo, ze jsem vytahla ze skrine svuj nej kabat plny der

Offline RoSa
10253 příspěvků moje polička 30. října 2023 18:40

Pinot Noir ano, je to kůže... kupuju boty někdy 39 někdy 40 (Vagabond mám vždycky 39), a tyhle nejsou uplně těsný "naknop", řekla bych tak plus 1/3 čísla, píšou, že je trošku větší... musí se to přitáhnout tkaničkama...

edit (to není pro Tebe, pinotko, ale tak obecně!!!): jo a teda chtěla bych zmínit, že pokud si je někdo vezme, tak už je zpátky nevezmu a žijou si vlastním životem... to mě jen napadlo, protože jsem si vzpomněla, jak tady kdysi barbucha prodala dost výhodně nějaký kalhoty a pak se jedna-nebudu-jmenovat snažila jí je po čase přes dvě kolena prodat zpátky (jakože je koupila tady od někoho, neseděj jí a od barb. chce vrátit peníze) ... docela jsme čuměly, co jsou lidi schopný vymyslet...

Offline Kokoska
35277 příspěvků moje polička 30. října 2023 19:00

Gatita presne to se mi stalo! V jednom jedinem svetru dira. Ale je to na dolnim lemu, tak jsem si rikala, ze jsem  mozna o neco zatrhla.

Online Pinot Noir
30175 příspěvků moje polička 30. října 2023 19:08

RoSa tak jo, beru je. Domluvíme se v SZ?

Offline marieu
5189 příspěvků moje polička 30. října 2023 19:09

Gatita nikdy jsem neměla šatní moly a tohle byly jediné "postižené" svetry. Ostatní kašmír a vlna a cokoliv jiného bylo nedotčené.

Offline RoSa
10253 příspěvků moje polička 30. října 2023 19:10

Pinot Noir OK... jo a teď jsem je pro jistotu zkusila obě, a připadaj mi, že seděj normálně, jen jak jsou to platformy a neprohnou se tak jak obyč tenisky, tak se musej utáhnout, aby pata nevyjížděla - velký nejsou

Offline Kokoska
35277 příspěvků moje polička 30. října 2023 19:44

marieu svetry maji krasny, ale drahy. Mam nejake kasmirove z COS, cenove tak za polovinu a kvalita neni spatna. Krome jednoho hodne tenkeho, ten dost zmolkuje. Ale je tak lehoucky a teply, ze si ho nechavam a vozim jako sichr na dovolene, uz me parkrat zachranil. 

Online continuity
43923 příspěvků moje polička 30. října 2023 19:46

Kokoska tyzmolky jdou z kašmíru doc la dobře odstranit but hřebínkem hebo takovým kamenem, vypada to jako pemza. 

Offline Kokoska
35277 příspěvků moje polička 30. října 2023 19:49

continuity jdou a delam to

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. října 2023 20:05

marieu Chapu. Je to dost o stesti. Navic planuju brat opravdu jen veci, kde narazim na nejakou slevu, protoze treba pet tisic za svetr vazne nedam. Jak se znam, strcila bych ho do skrine a litovala a litovala...az by ho ti moli jednou vazne sezrali . Timhle ostatne trpim dodnes a snazim se to marne zlepsit. Ze kousky, co byly drazsi a slusi mi si setrim...a pak vyjdou z mody, ja ztloustnu apod. 

Offline marieu
5189 příspěvků moje polička 30. října 2023 20:19

Kokoska drahý objektivně jsou, kupovala jsem vždycky se slevou 40-50%, naposledy tak před 3 lety. Teď se ty ceny úplně utrhly. Vloni jsem kupovala rolák u COS a ten se mi líbí moc.

Jos já ti velmi rozumím. Tohle mám před různými nákupy- něco se mi hrozně líbí, vím, že by mi to sedělo, slušelo, nosila bych to, ale čekám pak na slevu tak dlouho, až daný kus není k dispozici. Já jsem po dětech kompletně změnila šatník- už jsem to tu psala, postupně jsem nakoupila kusy jako péřový kabát- vlněný kabát- kožený křivák. Letní šaty, které jsem nikdy nenosila a podobně. Ze začátku mě zaujaly ty "capsule wardrobes", ale pak mi to zas přišlo nudný a nezajímavý. Teď bych řekla, že už jsem z většiny vybanená, tak doufám, že mi ty kousky opravdu vydrží. Svetr za 5tis. jsem si kdysi u Bomparda objednala- za atestaci. Tenkrát nám avizovali, že dostaneme i odměny, které u nás donedávna vůbec nebyly běžné. Nakonec jsem já jako jediná žádnou odměnu nedostala i přes úspěšně složenou zkoušku!  Nicméně svetr mám bez vady doteď- příští rok to bude 10let.

Offline barbucha blogger
36277 příspěvků moje polička 30. října 2023 20:52
Reakce na RoSa:

Pinot Noir ano, je to kůže... kupuju boty někdy 39 někdy 40 (Vagabond mám vždycky 39), a tyhle nejsou uplně těsný "naknop", řekla bych tak plus 1/3 čísla, píšou, že je trošku větší... musí se to přitáhnout tkaničkama...

edit (to není pro Tebe, pinotko, ale tak obecně!!!): jo a teda chtěla bych zmínit, že pokud si je někdo vezme, ta už je zpátky nevezmu a žijou si vlastním životem... to mě jen napadlo, protože jsem si vzpomněla, jak tady kdysi barbucha prodala dost výhodně nějaký kalhoty a pak se jedna-nebudu-jmenovat snažila jí je po čase přes dvě kolena prodat zpátky (jakože je koupila tady od někoho, neseděj jí a od barb. chce vrátit peníze) ... docela jsme čuměly, co jsou lidi schopný vymyslet...

​Jo to je  fakt, docela  mě to tehdy  překvapilo... ale vzhledem k tomu že se tu dotyčná už nějakou  dobu nevyskytuje resp. nepřispívá,  byla bych v klidu

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. října 2023 20:55

barbucha Fakt? To se stalo???