Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline 0zero7
11975 příspěvků moje polička 30. května 2024 18:23

Mrakoplas dekuji! Pracuju pro vladu Britske Kolumbie, benefity maj super, byvalej zamestnavatel by hradil neco pres polovinu. Stoji tady asi 7500-8k coz bude asi podobny jak v EU. 

Prosimte, nemas zkusenost s brckem? Dr rikal, ze nekteri pacienti piji kafe brckem, a nesundavaji je. Tak nevim jestli to zkusit nebo se na to vykaslat. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. května 2024 18:41

0zero7 nemam, ja si ho davam dole a po kave len vyplachnem usta vodou a dam naspat. Ked tak to vyskusaj posledny den jednej konkretnej dlahy ak sa bojis zafarbenia. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. května 2024 18:43

0zero7 Tohle fakt zavidim taky, takove benefity. O tom se nam tady muze vazne jen zdat. Tady ty rovnatka stoji taky palku. Muz ted bude mit klasicke, protoze po vytrzeni dvou stolicek se mu ten horni oblouk uplne rozjel. Ty tve by ten tah asi nemely dostatecny, nevim. Kazdopadne takovy benefit ve firme nema, a to ma proti me jako statnimu zamestnanci uplne jine podminky. My mame presne zavodni stravovani a par stovek na nejake debilni benefitni karte .

V pristim zivote chci byt anesteziolog u vas

Offline continuity
43903 příspěvků moje polička 30. května 2024 18:54

Josprosím,které dvě stoličky? Sedmicku nemám už dlouho a v pohodě, teď jsem přišla o šestku a na konzultaci mi řekli,že vhodnost reseni na pořadí:

1. doplnit kost + implantáty - cca dva roky usili a 100 litrů, stejně se to dá začít řešit nejdřív já podzim.

2. nechat být

3. mustek úplně nejblbější řešení. Prý by se by se 4 s osmičkou prý vůbec spojovat neměla, navíc oba zuby zdravé. 

Tak se nějak rozmyslím, co s tím. Tvrdil, že v má situaci nejdou ty chybějící zuby takový prupal. Teď jsi mě s tím svým mužem dost zneistila. 

Offline continuity
43903 příspěvků moje polička 30. května 2024 18:56

0zero7 v ČR stojí cca 4 tisíc euro, na Slovensku 7. Alespon doufám, že ortodontistka nekecala. 7 pro dvě děti je 14 a s tím fakt nepočítám.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. května 2024 19:04

continuity

Myslim ze sestka a sedmicka, kazda na jedne strane. Ma tam implantaty, ale to docela trvalo a proste ma ty horni jednicky desne rozjete. Uprimne muze si za to sam, jsem stekala ale porad mel dost casu. Obcas mel radsi jednani ve firme a zubare zrusil....No tak ted to bude mit v cene maleho auta, kdyz se to ve vysledku secte. On se za to stydi, takze z nej vsechno pacim. Jsem na nej nastvana, denne nadavam na lidi s desnym chrupem. Protoze jim do te pusy lezu, tak to vidim. Sama mam zuby nic moc, ale aspon vypadaji normalne. Je to urcita vizitka. 

Offline continuity
43903 příspěvků moje polička 30. května 2024 19:22

Josno u mně ty implantáty budou trvat minimálně rok a půl, rok potřebuje ta kostni náhrada, aby se tam vhojila a něco se s tím dělat dá nejdřív na podzim. 

No, jsem zvědavá, ještě zajdu určitě nekam jinam, ale prvně potřebuji, aby se díra nějak zacelila, teď na tom rtg není kost vůbec žádná. 

Offline viktorka_od splavu
49502 příspěvků moje polička 30. května 2024 19:24

continuity Když jsi tam necháš ďouru tak prý hrozí že vylezou ty protilehlý zuby s čelisti

Offline continuity
43903 příspěvků moje polička 30. května 2024 19:25

viktorka_od splavu no to mi právě říkal, že spodní nahoru nevylezou, že to je problém, když chybí spodní. 

Offline viktorka_od splavu
49502 příspěvků moje polička 30. května 2024 19:33

continuity Tak to je dobrý. Ale musí to být strašná lochna:-( mně chyběla spodní šestka a to se fakt nedalo. naštěstí kosti jsem měla dost, tak to šlo celkem hladce. Teď se jen modlím ať mi vydrží co nejdýl

Offline 0zero7
11975 příspěvků moje polička 30. května 2024 19:34

Mrakoplas zabarveni ani ne, spis pocit ze by to jako melo byt cisty, vcera jsem to udelala jak ty, tak uvidime, zkusim koupit brcko :) diky

Jos ja uz si prave zdravotni benefity v CZ moc nepamatuju, ale stomatologie to jsem myslim mela nic moc. Tak drzim manzelovy palce. A doktoru je tady malo! Potrebujem!

continuity to je husty, to slovensko! Ja jsem videla v CZ cenu nejak okolo 4500 EU, to by odpovidalo asi nejak. Platim $7k, zamestnavatel 5 a zaplatila jsem zbytek najednou tak mi to slevnili na 1700, to bylo fajn. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 30. května 2024 19:37

continuity no to vylezou... teda aspon me, zpozdila se mi korunka o 14 dnu a musela mi ji pak zbrusovat, pac ten spodni protilehlej zub povylezl

Offline continuity
43903 příspěvků moje polička 30. května 2024 19:38

viktorka_od splavujá mám naštěstí osmičku, tak se ty zuby mají o co opřít. Sedmicku nemám už dlouho,nikdo to tehdy neřešil a nedělalo mi to problém vůbec žádný. Toto mi trochu vadí, ale zvyknu si, jen se mi nesmí ty zuby rozjet.

Řešit to budu, jen fakt nevím, jestli to zvládnu letos, to doplnení kosti je prý cca jako vyndávání nevyrostlych.zubu, otoky a modřiny, do práce se s tím moc nedá. No uvidíme. 

Offline continuity
43903 příspěvků moje polička 30. května 2024 19:38

moora no jak to vidím, jdu se objednat ještě jinam. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 30. května 2024 20:16

Muslik mě poslali 15%, ale nevím jestli to není navazany na moje přihlášení. Nevyuziju ho, zkus 15NEXT, ale dnes končí platnost. 

Jinak HELLOCOS10 funguje, ale nesmíš být přihlášena a myslím, že tam musíš zadat nějaký mail.

Offline continuity
43903 příspěvků moje polička 30. května 2024 22:14

0zero7 no ségra je z Bratislavy, asi by se jí vyplatilo sehnat ortodontistu někde ve Znojmu. Děti má dvě, to je taky už pak docela rozdíl. Ono by to možná stalo za optání I někde v Rakousku, protože licenci má jedna USA firma, ty další náklady na rtg a snímkování už jsou jen zlomek, takže ten téměř dvounasobek nedává vůbec smysl. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. května 2024 22:17

continuity preto chodim do Breclavi. Jedine minus (zatial) su hrozne dlhe terminy, ale to je mozno vsade.

Offline continuity
43903 příspěvků moje polička 30. května 2024 22:20

Mrakoplas to je všude, já to s dětma řeším od srpna a za 14 dní budu mít návrh léčby (je pravda, že jsme to museli jednou posunout my, protože termin domluvený v září kolidoval s lyžařským výcvikem). A dřív než v září se určitě nezačne. 

A to je ještě pořád dobrý, protože nás vzala první doktorka v řadě. (Sdílela kdysi ambulanci s naší dentální hygienistkou.)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. května 2024 22:25

continuity inak tam ma to stalo 4500 a to mam fakt velku vadu, najprv som musela nosit fixny strojcek (ale len na zadne zuby, nechcela som na cele) vratane drotu na obluku (to bolo fuj) a teraz mam uz druhu sadu invisalignu. Mam to celkovo tak na tri roky. Do konca tohto roka by som mala mat hotovo. Potom este dostavat obitu jednotku a vybielit a mozno sa zacnem aj usmievat :D

Offline slniecko admin
19714 příspěvků moje polička 31. května 2024 01:55

continuity nás to v BA stálo 5 a to sme brali pre istotu takého "luxusnejšieho" ortodontistu kvôli referenciám. Je teda fakt, že tak 3 roky dozadu.