continuity Já si myslím, že tady je to jen malou mísou, měla jsem to rozdělit do dvou. Já peču kynuté těsto dost, ne teda chleba, to neumím vůbec, ale sladké často. Zatím bez problémů.
Jídlo a vaření
Renusatko to se mi taky občas stává, hlavně když peču z půl kila ![]()
Biely kvet pažitka je staršia, preto je taká hrubá, prvý rok bola tenučká.
milacka Veď aj my máme staršiu, ale u nás rastie všetko oneskorene. Zima, no.
711990 Potrefenáhusa měla jsem v hlavě uloženo, že Cuketka má nějaký vyhlášený - díky za odkaz. Dělala jste je některá bez kamene?
Ava já normálně na plechu, v pohodě.
usilovně jsem teda zapařovala a povedlo se mi polít skleněná dvířka trouby, ale nic se naštěstí nestalo:P
Ava ne, kvuli nim jsem kamen porizovala. Ale urcite to pujde i bez:)
Housky podle Ivety Fabešové, jsou výborné a jednoduché.

Alena_In Jsou krásné. Takové pekla moje babička, recept nemáme, ale už se nám takové, jak její, nikdy nepovedly.
U nás asi mazance dopadly dobře, protože jeden už je pryč
. A to jsem pekla z kila mouky.
Renusatko u nás je taky jeden pryč, ale poloviční. no ale noc je ještě mladá;-) (hubeňour provozuje noční svačinky)
Renusatko ty jo, já pekla ty Jidáše z půl kila a většina mi tady zbyla. Něco se sni ke snídani a zbytek se bojím, že v neděli vyhodím.
viktorka_od splavu continuity Mám jen strach, že to snědli snad ještě teplý, než jsem se vrátila.
Renusatko tak co se u nás snědlo, se snědlo ještě teplý.
continuity tak z nich udelej zemlovku? Nebo french toast
ještě to chvíli kyne. Z poslední půlky kostičky droždí chci zkusit mazanec, asi ten dle Cuketky. Ještě jsem ho nikdy nedělala.
continuity To sladký malý kynuty z kvasnic už nebejva k jídlu druhej den, třetí už fakt na vyhození, já jsem chtěla původně ty ptáčky zapichat na spejli do oseni, ale nemám to oseni :-)), tak mi toho taky dost zbylo
Vilemina Florentyna v kucharce pro dceru má fajn těsto
no a nebo kvaskovej od maskrtnice, ten je nej!
Potrefenáhusa no jo, ale kvasek, ten nemám! A furt jsem k němu nedospěla, mi to připadá, že je to strašně logisticky náročný (chleba myslím). Ale dala jsem si závazek, že než mi bude šedesát, tak to dám![]()
Vilemina Aha, já myslela, ze mas!
logisticky jak kdy, s lednici/sklepem se to dá
(Během pracovního tejdne rano rozkvasit, večer zadelat, strčit do chladu a druhej den odpoledne/večer upéct)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025

ještě to chvíli kyne. Z poslední půlky kostičky droždí chci zkusit mazanec, asi ten dle Cuketky. Ještě jsem ho nikdy nedělala.