Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 12:52

vařila jsem podle tohoto receptu https://prima.iprima.cz/kure/hovezi-stroganoff akorát jsem nic neflambovala.-) je to strašně dobrý, ale i když jsem tam nedala vůbec žádný citron tak pro moje strávníky moc kyselý:-/ jsem to s těma kaparama přehnala. petrželka by to výrazně vylepšila, ale vzpomněla jsem si na ni, až když to bylo snězený:P (fotogenický to teda neni ani trochu, pardon)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 12:58

viktorka_od splavu Než jsem si to přečetla, tak jsem hodně přemýšlela, co to máš na talíři

U nás jsou dnes hamburgery. Vaří nebo spíš sestavuje syn

Offline Myrtila
5230 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 13:00

viktorka_od splavu Tyjo, to by podle receptu mohlo mit u nas uspech! Akorat ta deci tvrdeho me zarazila, jaky jsi tam davala?

edit: Teda spis dávala jsi ho tam, kdyz jsi neflambovala?

49141 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 13:04

Myrtila no jak píšu, žádný, neflambovala jsem:-) místo toho jsem tam na začátku při opékání masa frkla asi deci-dvě červeného vína, jelikož to se k hovězímu hodí vždycky, žejo:P no a smetanu jsem dala napůl sladkou a kysanou

49141 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 13:05

Renusatko hmm to bych si dala.-) naši hoši byli včera v práci do noci, budila jsem je až k obědu. prý mají v macdonaldu větší kšefty než když je otevřeno:-))

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 13:05

Potrefenáhusa já jsem si vědoma, že je to nesmysl, a věřím, že maso jako takový je to dobrý, ale králík, jehněčí, kůzlečí, telecí atd. prostě nedám. Ale já mám celkově celkem rezervovaný vztah k masu. 

Jednou na návštěvě u příbuzných na Ukrajině nám udělali králíka a při jídle ještě vykládali, jak odpoledne běhal po zahradě - jako abychom viděli, že je fakt čerstvý a domácí... vzhledem k tomu, že by je hrozně mrzelo a urazilo, kdybych to nejedla, tak jsem to do sebe tlačila a u každýho sousta jsem měla problém to nevyhodit ven. 

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 13:08

Ava No já králíky nejim ze stejnyho důvodu (dětský trauma, ale mne to maso navrch fakt hodně nechutna, na návštěvě to sním)

přístup k masu chápu, ale pořad si rikam, ze vona ta masozravost je hodně pokrytecka, ze lepší anonymní zataveny v igelitu, než dobře starany, který znám 

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 13:21

Potrefenáhusa Ja říkáš, to, co si vypiplu na dvorku, je milionkrát lepší, ale já bych to měla problém sníst. Přičítám to tomu, že na to nejsem zvyklá, jsem městské dítě z paneláku. 

"Tcháni" chovají mj. i ty králíky, jelikož je to zdravý a domácí maso, tak děcku bych ho chtěla dávat, ale asi mi to bude muset někdo dycky naporcovat, protože celý to prostě vypadá jak kočka

Offline Myrtila
5230 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 13:32

viktorka_od splavu Vino do toho zni dobre

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 14:12

Ava tiež to mám tak....a úplne som vždy neznášala také to, že veľkonočné prázdniny niekde na agroturistike spojené s pečením jahňaťa, ktoré tam ešte pred chvíľou behalo k obveseleniu detí

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 14:12

Ava Tchanovce popros, at ti kralika naporcuji. Ja to tak dostavam od nasich, lip se mi to vejde do hrnce, ve kterem ho pecu. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 14:36

Vcera jsem delala pizzu. Dnes cibulacku podle Chez Lucie a pro deti buchticky se sodo (z krabice).

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 16:06

viktorka_od splavu Věřím, že ten stroganoff musel být dobrý, ale na mě takhle na dálku vypadá docela mastně.

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 16:08

Fakirka já mohla mít kůzlečí domácí, ale konzervativci chtěli jehněčí. No a to měli v Globusu jen krk a ještě takový nic moc, tak máme prd.

My jsme dneska měli uzenou polívku a karbenátky s bramborem (ty máme letos ještě stále vlastní). Uzené pošupajdí do nádivky a na chleba.

Offline Malenge
4824 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 16:21

Fakirka prosím tě, dej pak vědět, jak jsi dopadla s tím kůzlečím. Já se tu někdy před pár měsíci ptala, dostala jsem totiž nohu (domácí) a nikdo mi neodpověděl. Tak jsem ji nakonec dle rad z netu prošpikovala česnekem a pekla ještě na cibuli a teda, žádný zázrak se nekonal, narozdíl od telecího nebo jehněcího mi to maso nechutnalo. A ani muž se moc netvářil, přitom je kovaný masožrout. Tak nevím, možná jsem to zkazila já úpravou, těžko říct, ale zkoušet znovu to nebudu. Každopádně přeju větší úspěch.

49141 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 16:49

brrr jo to mas pravdu, prislo tam tucnyho docela dost, urcite by se to dalo udelat lehci

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 16:53

Hodila bych vám fotku oběda - pečený kuřecí prsa (šťavnatý, ne vysušený! - na to pomáhá obalit maso slaninou + vhodnej pekáček), těstoviny a obří množství velikonoční nádivky. V tý nádivce byla všechna možná zeleň - spousta bršlice, kopřivy, divoká pažitka a popenec. Byla tak skvělá, že začala mizet hned, jak jsem ji vyndala z trouby a na fotku si bohužel nevzpomněla.

Muž slíbil, že budou zítra bramborový knedlíky se špenátem (byly před týdnem, ale já je miluju)

49141 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 17:14

ja mam proste k tuku kladny vztah:-)

Offline Miru
16609 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 17:16

viktorka_od splavu 

...jo!, miluju tvrdý máslo z lednice a přesně takhle si ho dávám na mazanec, vánočku, tmavé pečivo...

49141 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 17:22