Tady už kyne ten od cuketky ![]()
Jídlo a vaření
Potrefenáhusa vždy, keď vidím tvoje chleby, chcem sa naučiť kváskovať a piecť rovnako pekné a chrumkavé chleby. Mne sa celý proces zdá zložitý, časovo náročný, ale chápem, že pri tvojej zručnosti by si mi to vyhovorila.
přesně to si říkám taky ( a ještě u chlebů a dalšího pečiva @ounz)...
Pekla sem jen rohlíky a holt si je budu dál kupovat no:-D
Magráta já se tedy nechala zmanipulovat a začala jsem kvásek. Ale jestli zítra už konečně nenabyde na velikosti, tak ho asi zahodím.
Lamicka Vypadají krásně.
Já v pátek na večer pekla dva mazance z kila mouky, ne teda kváskový. V pátek večer se snědl jeden, včera druhej a dnes na snídani nebylo nic. Takže dnes beránek a perník a myslím, že k snídani už taky nebude ani jedno.
zcasti i ze zahradky

0zero7 prosím tě, tys tu psala o plackách z kysanýho zelí? Já to tu zkoušela hledat a nenašla (chtělo by to kromě databáze vůní i databázi receptů asi
) , jak je děláš? A pamatuju si to dobře, že se pekly na plechu? Díky..
Ehm, mé cukrářské pokusy...
udělala jsem krém na cupcaky: tvaroh+cukr moučka+vyšlehaná šlehačka. Do toho mě přijít ztužovač, koupila jsem tento https://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/zelatina/zelatinovy-ztuzovac, rozmíchala v troše vody, zamíchala do hmoty, ale jsou v tom krému kousky želatiny. Co jsem udělala blbě? ![]()
Jinak jsou takový srandovní, no

viktorka_od splavu krasna barva, u nas bude k veceri
Ounz str. 1045
Takže podávám hlášení o pečeném kůzleti. Už nevím, kdo to chtěl... Měli jsme jednu přední a jednu zadní nohu, kousek hřbetu a žeber a ještě něco, co nevím, co bylo. Naivně jsem to rozdělila na dva obědy. Včera a dnes. Přes noc naložené v šalotce, oleji, česneku a bílém víně. Je to fakt nutné, pac maso dost pachlo kozinou. Pečeně byla s citronem a rozmarýnem. Nebylo to špatné, ale příště se vrátím k jehněčímu.
tina Tyjo seš dobrá, díky :)
Zachtelo se mi ještě jednou kopřivový nádivky, takže housky podle cuketky...sou úplně skvělý a do nádivky asi nezbyde ![]()

Potrefenáhusa Ooo ![]()
Ounz Hele, ty zelňáky od 0zero7 jsem si okopírovala :-)
Zelnaky jsou raz dva, 500g kysanyho zeli, proplachla jsem, ale mozna by to jeste sneslo, asi zalezi jak mas rada kysely. 200g najemno strouhanyho syra, dve vejce, sul, pepr. Ja dala i majoranku, cesnek a cibuli, spetku psylia prasku, ale myslim, ze nemusi bejt vubec. Upict v troube nebo se da i na panvi, zkousela jsem oboji. Do trouby jsem napechovala lzici do krouzku na vajicka, ale da se i do plat krouzku kdyz utrihnes lahev od vody/oleje atd. Je to jednodussi.
asi 12 min kazda strana na, hmm, 400 F tak 190 cca celsia.
druhý pokus o kvaskovy mazanec dopadl vyborne a chutná ještě líp, jsem spokojena ![]()

a zde na řezu.. jo půlka už je pryč, a to jsme jen ochutnali
Čtyři dny doma a denně něco v troubě
(foto perníčků a mazance nemám).

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025