711990 díky, to s olejem na konec by mě asi nenapadlo!
Jídlo a vaření
Ava pomuze to vypracovani lepku v teste. Ale ted teda si nepamatuju, ty hnetes rucne?
Ražniči. Lidl včera vybrakovany, tak k dispozici jen paprikova klobása, proto je to tak červené. A pálí to.
ale muž bude nadšený, on pálivé rád, no.

711990 jo. Maximálně tu mám domácí pekárnu, ale ty malý pacicky stojí celkem za prd.
tv hmm, to jsem taky sto let nedělala. Jeste možná zivanskou.
tv jee to jsme neměli asi sto let! díky za připomenutí:-)
tv my meli raznici vcera u nasich, dela se celkem casto
tv A co tam všechno je? Kromě té pálivé klobásy. Vypadá to velmi jedle ![]()
Rebarborovojahodovy s tvarohem a mandlema. ![]()

Zarinya krásný! ![]()
...mňááám!![]()
Zarinya ježíííš, to mi nedělej!!! Krásnej!!!
@Ava hmmm tak to moc neporadim, ja nechavam testo hnetat v robotu treba 20min...
Zarinya ten vypadá úžasně. Drobenka z hladké se mi taky nikdy nepovedla, nahradit mandlema je výborný nápad. Už taky vyhlížím rebarboru.
Ounz 711990 Potrefenáhusa můžu mít dotaz ohledně kvásku? Já jsem se do toho výborně zamotala, že už nevím co a jak. Kolik přidáváte mouky a vody a kolikrát na oživení kvásku z lednice před pečením? Já mám nějakou kuchařku o chlebu, kde přidávají 2x cca 100gr, ale pak do receptu přidávají třeba jen 20-40 gr kvásku, jako nejsem šetřivá, ale nechce se mi vylévat tolik kvásku do výlevky. A nepotřebuji péct ani 10 bochníků ani něco dalšího. Budu si muset koupit nějakou jinou kuchařku ![]()
MaeGandal přidávám jen jednou, většinou ke stávajícímu z lednice (o objemu něco přes polívkovou lžíci) cca 150 g vody (tý i víc podle toho, jak mouka saje, řídím se konzistencí) a 150 g žitný mouky, po cca 12 hodinách kvašení z toho odebírám něco přes polívkovou lžíci a strkám do lednice, ze zbytku peču
Zarinya krásnej koláč
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025