Dnes nedělní oběd, omáčka syrová.

Dnes nedělní oběd, omáčka syrová.

Potrefenáhusa no jo,cvik je důležitej! budu muset dělat simit častěji :)
Ounz Jojo, když jsem doma komentovala vzhled svých simitů, můj muž říkal, ze kdybych je dělala 10 let denně, vypadaly by profi jako v Istanbulu ;)
příště je víc roztáhnu, ale hlavně, ze chuť je autentická
Slíbila jsem Potrefenáhusa recenzi na Sürstromming. Měli jsme instrukce ze Švédska - manitulace s konzervou venku a v igelitových rukavicích, ryby se nedotýkat rukama.. po otevření konzervy utekl brutální zápach, který se z konzervy linul celou dobu, takže bylo chytré dát jídelní stůl daleko od stolu, kde se to servírovalo. ![]()
Nastudovali jsme na youtube s čím se to jí a snažili se co nejvíc přiblížit. Mamka upekla lokše, na to přišlo solené máslo, brambor ve slupce, kvašená ryba (odsranila se kůže a kostra, byla to celkem piplačka), kys.okurka a cibule. Jakmile je to na talíři, tak už to nepáchne. Mně s taťkou to docela chutnalo, máme rádi všechny ryby a mořské živočichy, ale jednou stačilo, hlavně kvůli té obtížné manipulaci a brutálnímu smrádku z konzervy.

Lamicka Vypadá to krasne, to za tou časovanou bombou! Jste moc stateční! ![]()
Lamicka tyjo, to zní jako challenge :) A k čemu bys to přirovnala, jestli se to teda aspoň vzdáleně k něčemu přirovnat dá? Takhle naservírované to vypadá docela hezky a zajímavě.
Potrefenáhusa To za časovanou bombou bylo výborné. ![]()
bram Zajimava zkusenost. Smradek bych prirovnala k zkazene rozkladajici se rybe (omlouvam se citlivym osobam) a linulo se to z konzervy hodne daleko, chut neco jako extremne presoleny slanecek, konzistence jako matjesy. V lete jsme od segry dostali i jine potraviny, vcetne ruznych druhu past z ryb a vsechno ty chute byly hodne intezivni. Tohle privezla spis jako vtipek, ale muj tatka ochutna vsechno, tak jsme do toho sli.![]()
Já jsem v jídle stará konzerva, más můj obdiv.
Jdu pozdě, ale musím. Muž (peče fakt výborně) před několika týdny pekl bábovku savoy a dopadlo to úplně stejně - špejle vyšla suchá, ale prostředek se nedopekl a vyteklo to ven.
Tak fajn, návštěvu jsme nečekali, bábovka se dopekla, a stejně záleží hlavně na chuti. No, vůbec nám to nechutnalo, taková sladká dusivka... Budu si muset dát někdy originál, abych porovnala, jak to má chutnat. Ale za mě zklamání - investice surovin a času se vůbec nevyplatila. Před týdnem jsem pekla rychlokoláč s rebarborou a jahodama, příprava mi trvala cca 20 min. včetně loupání a krájení rebarbory a bylo to výborný.
Len já to mám podobně, vůbec nechápu jak může bych buchta, ve které je kostka masla a pět vajec dusivka a ono to je u těch babovek problém dost často.
To radši udělám pernik s jabkama nebo tvarohovou ovocnou buchtu, to se dá jíst i několik dní.
Přesně, a navíc je to hotový za chvilku. Někdy si ale zopakuju citronovou bábovku s tvarohem, ta byla úžasně nadýchaná a chutná, ani mi nevadilo, že se mi kus utrhl.
Teď mi vlastně došlo, že jsou v lednici věnečky z odpalovanýho těsta, jdu si dát vzorek. Beztak se po koroně už nevejdu do kalhot.
Včera jehněčí kotletky. Super, ale těším se na trošku starší ovčí, mam ráda výraznější skopovou chuť.

andulka01 to je super![]()
Len já to mám podobně, vůbec nechápu jak může bych buchta, ve které je kostka masla a pět vajec dusivka a ono to je u těch babovek problém dost často.
To radši udělám pernik s jabkama nebo tvarohovou ovocnou buchtu, to se dá jíst i několik dní.
proto ja radsi pridavam do testa olej a ne maslo.
Zarinya Peču skoro výhradně s máslem a buchtu dusivku jsem jeste nezaznamenala. Ale teda Savoy me ani moc neláká, radsi udelam trenou tvarohovou, ta je supermokra ![]()
A děkuji ![]()
Len Mne bábovka Savoy pripadala práveže veľmi veľmi šťavnatá, ešte som takú vláčnu, dobrú bábovku nejedla.
andulka01 tak tvaroh to omokri dost.Ja rada pecu na jistotu a vlastne babovky nepecu skoro vubec.:-)
Jak říkám, musím zkusit originál, ale doma ji péct rozhodně nebudu.![]()
andulka01 tvarohova babovka je vlacna dost, ještě ta cuketova je super. Ale ta trena klasika je dobrá pár hodin. Ale já 2x nemusím ani klasickou bublaninu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.