tv kulajda ![]()
Jídlo a vaření
tv Košíčky s hříbkovou náplní, krémové hříbkové těstoviny, hovězí bourguignon na hříbkách, krémová hříbková plévka, stroganoff s hříbky...
andulka01 díly, rizoto se mi zamlouvá!![]()
andulka01 super, díky, zásob dost, zkusím i nějaké maso na hribkach. Furt mi to přepisuje telefon na " na hrobkach".![]()
tv Mě zas psaní "hříbkové" úplně rozložilo význam toho slova :-) Zásoba hříbků je teda sen... miluju houbičky na jakýkoliv způsob, strašně se těším na sezónu lišek a moc doufám, že letos někde koupím i trochu smržů.
andulka01 já jsem vášnivá houbařka, v sezoně zásobují široké okolí. Jenže mám dvě malé děti, tam ty hřiby ještě moc nelze, navíc by to nejedli, protože je to podezřelé. Lišky jsem nenašla, ani nepamatuju.
Díky za tip na tu musaku, já uz zapomněla jak je to strašně dobré ![]()
Sambo mi tu nechal 400 gr rozkvasu, že mám udělat chleba, ale téměř žádnou chlebovou mouku. Takže improvizační hokus-pokus. A víte, jak já se s tím pečením chleba dycky trápím, i když mám recept. Miláček prostě!
robila som ten cuketkove pain l´ancienne, ale bagety mi nevybehli. Zostali také placky. Kde som urobila chybu? Išla som presne podľa postupu, akurát že som nemala kameň na pečenie, tak som použila plech. No ale to že sa mi úplne nepodarili, mi nezabránilo v tom, aby som dve hneď zjedla. Aj tak sú moc dobré
Ava Dej tam normální hladkou, ne?
betsey Možná starý droždí?
Potrefenáhusa No, tu jsem sice taky neměla, ale vypůjčila jsem si od našich. Něco pšeničného bílého se nabízelo, ale ten rozkvas byl žitnej... Tak jsem udělala mix asi ze tří druhů mouky a přidala do toho uvařenou bramboru. Uvidíme ![]()
Ava No rozkvas na chleba je normální, ze je zitnej, ne? jakej chleba jsi pekla? Vono to ledabyly vymeňování mouky většinou bohužel zas k úplně dobrým výsledkům nevede
Dnes som piekla v inteligentnej rúre, šup chlebík do nevyhriatej rúry a spustiť príslušný program. Nechápala som, ale vytiahla som krásne prepečený chlieb s vlašskými orechmi. Ja chcem takú rúru....
Potrefenáhusa Já vím!! Ale když jsem hledala nějaký recept, kde by se používala obyč pšeničná hladká, tak tam byl i pšeničnej rozkvas. A ten už jsem měla hotovej žitnej.
Sambo dělává 200 žitná chlebová+200 voda na rozkvas, na těsto k tomu 400 pšeničná chlebová. Já jsem použila na těch 400 gr směs žitné chlebové+celozrn pšenice + hladké pšenice.
Ava A podaril sa? Ja si z rozkvasu odoberiem lyžicu do pohára a stále mám čerstvý kvások na ďalší chlieb.
Ava muj recept je jenom zitnej rozkvas a bila psenicna mouka ![]()
Testovanim jsem zjistila, ze max polovinu ji muzu nahradit za celozrnnou
baltik příště budu vědět, díky ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025