Dík
Dmu se pýchou! Akorát se mi zdá nějakej lehoučkej, snad nebude dutej ![]()
Jídlo a vaření
Krásnej!
Krasavec!! Dutý určitě nebude, jen plný krásných pravidelných bublin. ![]()
Přesně, je to výborný (a dokonce i zdravý) a v Lidlu kupuju taky..
Krásnej chleba ![]()
Já dělám salát podle babičky mý nejlepší kamarádky: nastrouhat vařenou řepu (najemno ale ne na úplný bláto) a k tomu strouhaný křen - hodně, já na tři řepy dám tak 50-70g křenu, kupuju v bille zimmermann, je lepší než efko. V receptu se píše 100g ale to by mi asi upad nos. No a pak osolit, a zálivka z octa a cukru - já to tám nafrcam rovnou, vodu přidám jen trochu a když musím. Lžíci oleje. Tohle promíchám a napěchuju do zavařovací sklenice, v lednici nechám uležet do druhýho dne a pak už postupně jím, vydržel BY dlouho (kdyby vydržel) teď jsem se sama navnadila asi půjdu strouhat ![]()
Fešák to je, jste lapena
?
Moc děkuji za pochvaly! Ještě jsem ho nenakrojila, večer bude k polévce., ale tuším, že bude dobrej.
Já dělám salát podle babičky mý nejlepší kamarádky: nastrouhat vařenou řepu (najemno ale ne na úplný bláto) a k tomu strouhaný křen - hodně, já na tři řepy dám tak 50-70g křenu, kupuju v bille zimmermann, je lepší než efko. V receptu se píše 100g ale to by mi asi upad nos. No a pak osolit, a zálivka z octa a cukru - já to tám nafrcam rovnou, vodu přidám jen trochu a když musím. Lžíci oleje. Tohle promíchám a napěchuju do zavařovací sklenice, v lednici nechám uležet do druhýho dne a pak už postupně jím, vydržel BY dlouho (kdyby vydržel) teď jsem se sama navnadila asi půjdu strouhat ![]()
Dělám podobně pomazánku, dám tam suroviny jako Vy do salátu a pak ji ještě zjemním Lučinou, nebo jiným čerstvým sýrem. Všechno teda dávám od oka. Pro obzvlášt odolné jedince se dá přidat ještě prolisovaný česnek.
v Gurmetu je ted salat repa, uzena makrela, kren, zakysana smetana, chystam se vyzkouset na manzelovi, ma zatim predsudky vuci repe na zaklad tech zavarovanych kostek z detstvi
Asi jsem jedna z mála, ale zavařená červená řepa mi chutnala vždycky, i v dětství i teď
ale teda je to jiná chuť, než ta vařená, tak to mánželovi chutnat bude, jestli není zatíženej na barvy. Taky se dá dát do takových těch ruských salátů, je tam zelenina, ryba, majonéza, řepa..vrství se to.
Herdek, už slintám! Musím koupit ten křen. Jinak kostičková řepa "à la školní jídelna" mi taky vždy chutnala a chutná. Jen jsem nechápala, jak někdo může dopíjet ten nálev.
Zatím jsem chuť na řepu ukojila aspoň džusem. Naházela jsem tam kde co, jablko, mrkev, mandarinky, kus petržele, ale stejně je výsledek převážně řepový.
já jsem měla řepu taky vždycky ráda, akorát mi pár let trvalo, než jsem zjistila, že mi řepa přijde hnusná ne proto, že řepa, ale proto, že anýz nebo fenykl, takže mi pak babička dělala pár sklenic zvlášť bez fenyklu a byla jsem ji schopná sníst na posezení.
Tyjo nálev taky nedám. Když se dostanu do lidlu kupuju řepu zavařenou tam, maj plátky a moc dobrá je. No a salát už mám v lednici ![]()
Haha můj nejoblíbenější bylinnej čaj je fenykl, anýz, kmín..to jsem teda ani nevěděla, že se to do řepy přidává, tak zase jsem se tu poučila..
čaj mi ani nevadí, ale ty zrníčka, brrr, nemám to ráda ani ve chlebu
Tak ještě naposled zaoxiduju s chlebem a přísahám, že už nebudu otravovat. Ale nakrojila jsem, vypadá dobře a chutná bezvadně!

Do chleba to taky nedávám, jen kmín..to mi tam teda taky nesedí..
Otravujte (aspoň nebudu samam muhehe) pěknej..
opravdu krasny chleb.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY