Děkuju! Já ji právě včera vařila ve vodě ve slupce a pak jsem ji loupala v chirurgických rukavicích. Příště teda zkusím tu předvařenou.
Jídlo a vaření
já dělám z řepy jen boršč a tam mě moje gruzínská kamarádka naučila řepu nakrájet na nudličky a trochu osmažit a pak přidat trochu cukru a trochu octa, ona tomu zůstane taková ta nádherná tmavá barva
Já dělám polévku z řepy taky z té předvařené... Dost se tím ten proces zrychlí
.
Ta předvařená je fajn, dá se i rovnou jíst. Třeba se sýrem a polníčkem..moje oblíbená kombinace ![]()
Řepu mám nejradši syrovou, do pomazánky/salátu. Někdy zkuste, taky se dá rovnou jíst! ![]()
A pak jak píše PH, na nudličky rychle osmahlou, ale ne do polívky, ale do rýže zamíchat.
A nebo rovnou rizoto z kulaté rýže s řepou, má krásnou barvu a skvělou chuť!
Výbornej salát ze syrový řepy mají v Loving Hut, je fakt dobře ochucenej, plus sezam a semtam kousek máty. Já si snad půjdu koupit řepu ![]()
to mám taky ráda, já kupuju předvařenou řepu v lidlu, je to taková jednoduchá, rychlá a dobrá večeře
Já vždycky loupu před použitím. Ale syrovou jen když mě podaruje tchýně, jinak taky používám předvařenou :-)
Jako malá jsem ji nesnášela, ale teď ji miluju, polívku dělám s polníčkem, zapečenou na různé způsoby a pak salát s jablkem a citronem. Spoustu skvělých receptů umí můj polský švagr, vždycky se mu posmívám, že u nich nic jiného neroste
, takže s řepou umí kouzla.
A já si jí zrovna pytel koupila.![]()
Ještě nějakou salátovou inspiraci, prosím.(sezam mám)
Mně moc chutná salát z řepy, který mají ve Wine food marketu. Ale ta cena je děsná, zvlášť k jednoduchým ingrediencím. Tak jsem si jednou ofotila víčko
. Hořčice je semínko a koriandr zelený...
Mám v troubě ten chleba bez hnětení, mám ho pak nechat chldnout na mřížce nebo v tom kastrolu?
Mám velmi složitý a vymakaný recept ![]()
Nastrouhám řepu...a...přidám přiměřeně majonézy![]()
já bych ho dala na mřížku
díky, zkusím ho tam vyklepnout bez popálení, jsem ho dala "prakticky" do vysokýho kastrolu.
v Gruzii se dělá řepa s mletými vlašskými ořechy, lahůdka velká (plus česnek, zelené natě, sůl a pepř.), taky se podobný jídlo děláz fazolí nebo ze špenátu (ale jako vyloženě skvělý), nahoru se dávaj zrníčka z granátovýho jablka
to dáte, jen by se s ním nemělo moc házet nebo by vám neměl spadnout, mohl by se udajně srazit
Ořechů máme horu, a česnek můžu kdykoli, to rozhodně vyzkouším, díky!
tak to o sražení jsem právě nechtěla slyšt. No snad nebude přilepenej...
Je to tam. Celej moučnej, ale fešák ![]()

no téééda, ten je úplně nádhernej!!!!!!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY