Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. října 2020 17:12

continuity Já normálně vařím pro sebe pořád, musela bych se jinak stravovvat po restauracích a to bych nedala. Naopak to mám ráda, že si během pár minut udělám na co mám chuť. Žádný dlouhý vyvařování a jak píše Malenge lepší než přemýšlet co mi všichni budou jíst a patlat se s omáčkama.

Bohužel já už asi nikdy jen pro sebe vařit nebudu . Manžel pořád na HO a kluci se tady do teď střidali s rýmičkama a od teď už zase zavřená škola. 

Offline Kokoska
35164 příspěvků moje polička 03. října 2020 18:25

Karja plnene papriky, ty mi chutnaji druhy den vic nez cerstve.

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 03. října 2020 18:54

Renusatko kdyz mě ty minutkove jídla a všelijaké míchané studene salaty moc nechutnají. Mě třeba úplně dobře nedělá ani syrova zelenina.

Dala bych si třeba dynovou polévku, ale to fakt není jídlo za par minut. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:17

continuity No tak to já žádný studený saláty a syrovou zeleninu k obědu nemám. Maximálně ještě jako přílohu k celýmu obědu. Ale nedělám žádný omáčky, spíš maso na různé způsoby a příloha je hotová hned. Nebo něco zapeču, tam beru připravu 10 minut a pak se to peče samo. Když salát, tak spíš teplý. Prostě na jídlo pro sebe mi 10-15 minut stačí. 

A tak i tu dýňovou polévku mám za chvíli. Já se zase s tím jídlem pro sebe moc nepářu.

Offline viktorka_od splavu
49464 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:20

continuity dynova polivka je zrovna suprrychly jidlo. ja delam teda jen hokaido pac se nemusi loupat:-) jeden den upecu rozctvrcenou v troube (sul, oliv. olej, cely cesnek), druhy den zpracuju - polivka, rizoto, pomazanka atd

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:25

tina No, mne treba hodne ohrivanejch jidel nejede a jakoby 2,5 dne, to uz dle myho fakt zvladaj jen ty ceske klasiky a omacky;-)

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:29

viktorka_od splavu jídlo, které vyrábím dva dny nemuže být superrychlé

No to je jedno, to je taková diskuze asi nepřenositelná. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:30

Karja ja ako vegetarián mám teda veľký problém, čo si navariť dopredu okrem polievok. Na druhý deň zvládnem zapekané cestoviny a také to klasické rizoto, inak mi nenapadá nič.

Offline Tak Betty
6202 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:30

Kokoska plněné papriky jsem dělala dnes, taky na zítra.

49464 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:30

Karja jj mne taky ne, ale ty gulase, perkelty.. proste duseny maso v nejake omacce, to muzu jist klidne dyl.sekanou tedy taky, ale tu mam druhy den rada s chlebem a horcici:-)

jinak koukam ze uz sis vsimla vyhod spolecneho stolovani - u nas neni mozne, aby si nekdo rekl ze obed nebude, ze si da neco jineho. kdyz uvarim a reknu at si kazdy vezme az bude chtit, tak pulku jidla vyhodim a pul spajzu mi chybi

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:33

continuity No, ja delam dynovou polevku ze syrove dyne. Nejtezsi je na tom oloupat a nakrajet dyni, to delam den predem:-D. Davam dyni s cervenou cockou. Ale chapu, ani to neni super rychle. V tom pripade bych doporucila pohanku s vajickem:-D

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:34

Karja

Taky to tak mám, ohřívám akorat polévky a různé guláše, ještě luštěninové polévky mi chutnají i ohrejvane, zelňačka je výslovně lepší druhý den. 

Offline continuity
43633 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:35

Karja není to rychlé a blbě se toho dělá jedna-dve porce. 

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:36

viktorka_od splavu No vis co, sambo ma takovy ,,nalady,,. Proste jemu neco chutna neco nechutna ale neni v tom vubec system. Proste neji treba stehenni rizky (to me ted napadlo, premyslim, do.ceho to zakamuflovat aby to nepoznal). Maly deti nepocitam, ty maji proste takove manyry;-)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:37
Reakce na andulka01:

continuity Nám teda druhý den chutnají vic.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:37

continuity Ono jde vždycky o to, jak co děláš. A je to jak vše, pokud to člověka nebaví a nechce najde spoustu výmluv. Stejně jako já pro to vaření denně pro všechny. 

Dýňovou klasiku dělám jako viktorka_od splavu

Raděj mám na kari. Jen cibuli a česnek na olivový olej, přidat dýni, kousek brambory, kari a zalít kokosovým mlékem. 10 minut, mixnu, hodím krevety, suchar a hotovo. 

49464 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:43

Karja jo, jasne, akorat proste to mam takto nastavene z rodiny, ze se staram o stravu a zaroven ale rozhoduju co a kdy se bude jist. remcaly zhloubi duse nesnasim a u dospelych je to fakt nedustojne. jako respektuju ze nekdo neji houby, jatra.. to mu nebudu nutit, klidne udelam i nejake varianty. ale pokud je spolecne jidlo, ji se co je na stole. je to jednou max 2x za den, takze to nikoho neomezuje

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 03. října 2020 19:44

viktorka_od splavu Jo, ja ty vybiravce taky nemam rada. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. října 2020 11:47

Dnes je den skoricovych rolek! Jeste stihate:)

49464 příspěvků moje polička 04. října 2020 12:07
Reakce na continuity:

viktorka_od splavu jídlo, které vyrábím dva dny nemuže být superrychlé

No to je jedno, to je taková diskuze asi nepřenositelná. 

​nojo, ale já to jeden den strčím do trouby (max 10 minut práce) a pak z toho udělám dvě-tři jídla další dva-tři dny. prostě si jen připravím surovinu předem, obvykle během přípravy večeře, a pak ji využiju k tomu, abych vytvořila to superrychlé jídlo:P

jinak 1. díky za inspiraci @gatita a zároveň inspirace pro Karja - dělám si náskok na týden, který budu muset trávit v práci a doma zatím strávníci poptávající obědy (pardon, otočit to nejde:-( to první je perkelt z krutího stehenního masa, co jsem původně koupila pro kočky, ale bylo tak pěkný, že z něj bude oběd pro děti