711990 Hm, tak rolky jsem teď dělala dva víkendy po sobě, takže dneska už ne. I když pokaždé zmizí rychlosti blesku, to je fakt. Dělávám ty z Tvého odkazu nebo teď ze Švédské kuchařky
Jídlo a vaření
brrr taky jsem delala minulej tejden, ale kdyz musis, tak musis:)
711990 Já pro jistotu ani nekoupila droždí :-)
brrr tak to jsi oficialne omluvena!
Nevím, kdo sem dával ten švetkový závin s mákem z listového těsta, ale moc dobrý. A hlavně samé suroviny, které manžel zbožňuje, takže s vidinou mlsání ho dokonce s pomocí dětí upekl sám, než jsem se vrátila z návštěvy rodičů. Jedna nohavice zmizela nějak záhadně, nikdo se k tomu nehlásí a kocour v tom bude nevinně ![]()
Ounz Díky, těsto nebylo řídké, příště se zaměřím na vymazání toho prostředku. A nemáš doporučení ohledně doby, po jaké to vyklopit? Četla jsem min. 10 minut počkat. No rozhodne to nevzdam, babovka (maková) byla moc dobra i rozlomena na dva kusy a forma je nádherná :)
Tulipe já to klopim vždycky skoro hned. Když mi to dřív nešlo, tak odstátí mi nikdy moc nepomohlo.
Tulipe Edit a jestli je to ta maková podle apetitu, ta mi přijde opravdu křehká, tam asi stačí málo. Ale naštve to, to teda jo
Včera, lososový prsty, bramborový lupení a salát z čerstvé červené řepy.

andulka01 tak to bych si dala hned ![]()
Prosim dcera chce upect pizza sneky. Nemate recept na testo? Ne z listkoveho
Candance Možná by šlo tvarohové, co z něj dělám slané tyčinky. 25 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, 25 dkg tvarohu - to je vše.
lysianthus dekuji
Myslite, ze muzu pect pomalu kachnu (dle kucharky pro dceru -6 hodij 120 C), i kdyz ji vyriznu cast prsou? (pro toho maloumalou zvolim jinou upravu) Nebo tim pokazim nejake zasadni kouzlo? Diky;-)
Karja tož já myslím, že to nevadí, však prsa bývají nejrychleji udělané. Pak mi dej vědět, jak jsi dopadla. Já jsem teď ve při se sambem, jak se peče kachna. On tvrdí, že tam musí být moc moc soli. Jako maso je dobré, ale vypek je tak slany, že to nejde a já bez vypeku nemůžu být.
takze příště peču já. A zrovna na tenhle recept jsem se dívala.
Karja Florentýna to myslím i někde psala, že se dají prsa udělat např. v minutkové úpravě a zbytek péct, nedokážu ale dohledat zdroj a sama jsem to nezkoušela.
tv No, ja se s varenim moc nemazu. Snazim se to delat poctive, ale taky jak cas a deti dovoli, takze vychytavat nejaky drobnosti, to vubec. A hlavne, ja kritiku neprijimam. On ma sambo par ,,speku,, co ji/neji. Ale na to co ji, si nedovoli nic rict:-D
Karja Dělávám to tak a žádný problém nenastal. Tam je stejně důležité to sádlo a to je hlavně u krku a stehen nebo jak se tomu u kachny říká.
Karja já kupuju a peču z kachny jenom prsa. Nesnáším obirat kosti. Peču je v remosce, těsně narovnáné k sobě, jen dobře osolené a okminovane. Při pečení pusti sádlo a vlastně se tak konfituji, pečou ve vlastním sádle. Stačí 1 3/4 hodiny. Luxus!
Dadoo Jo, ja prave mam rada stehna i kridla, i to obirani kosti;-)' Vlastne mi prsa chutnaji nejmene, ale treba udelana samotna chutnaji mnohem lip nez ta na cele kachne;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY