Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline 0zero7
11938 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:35

Zde dvojporce 

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:54

0zero7 otevíráš přede mnou úplně nové obzory. O smažené kůži jsem opravdu netušila. A vůbec máš samé dobré inspirace. Jenom si vždycky musím vyguglit, cos to vlastně vařila. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:57

Garfie

Kletě! Zavoláme na pomoc etnografa nebo pracovnice muzea. I takové tu určitě mame

Offline 0zero7
11938 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:01

Mhato jen, ze jim bez sachru (mi to vic vyhovuje) vetsinou. Ale na vanoce mam seznam jidel, kamaradi si vyzadali chleba, bude tatarak a bramborovy salaty, rizky atd. To pojede sachry nesachry, protoze to se neda, a sidit jidlo hrozne nerada, nejaky jogurty do salatu misto domaci majonezy treba a tak... 

Jinak ta smazena kuze zni teda dost desne, jsou to normalne krupky, akorat z masovejch zdriju no, fajn, ze maj dost proteinu. Nektery jsou vic "veprovy" nez jiny znacky, me chutnaji ty vic neutralni. 

Offline Garfie
28637 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:05
Reakce na Zarinya:

Letos jsem nechtela nic pect......tak jsem upekla ctyri plechy vanilkovych "rohlicku"a v doze zbylo 5kousku

​Co mi to jen.... Už vím, nepsalas to samé loni?

Mha

Offline RoSa
10229 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:07

0zero7 ta smažená kůže, nejsou to škvarky?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:12

Garfie to je nejspis mozny.

No tak posledni varku upecu v utery to bude tak akorat.....

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:17

0zero7 já vím, že jis bezsacharidove, jsi takový experimentator:) Moc se mi libi, jak píšeš, z tvých příspěvků je znát, že máš jídlo ráda (a život), je moc fajn to číst. Konec řeči. Hoďte sem recept:)) 

Offline 0zero7
11938 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:21
Reakce na RoSa:

​ne ne, je to suchy, lehoucky a krupavy, v mexickej restauracich to daval k drinkum jako snack. Vypada to jak na odkazech co jsem davala, prodava se to v sacku jak chipsy

Offline 0zero7
11938 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:22

Mha Jezis dik! Jidlo to ja rada MOC no, klidne bych jedla i mega sacharidove, chutnat mi to chutna, ale telo se moc neciti u toho plus teda negativni vliv na sirku to ma

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:28

0zero7 kecas (o šířce). Viděli jsme fotky:) 

Já myslím, že tady kůžičky neznáme, protože to není tradiční, prasečí kůže po zabijacce se vždycky vařila  a nesmazila. 

Offline 0zero7
11938 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:32

Mha nekecam! Prokazany! JJ, oni to mivaj v CZ treba na benzinkach, mozna makro, zas tolik jsem neguglila, je to fajn k tem vecem co se bezne podavaji treba s kukuricnejma chipsama atd. 

Offline Garfie
28637 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 20:27
Reakce na RoSa:

​Potvrzuju, je to něco jinýho, v Asii se to jí dost běžně jako specialita, kdysi jsem měla něco podobnýho i U kastelána v Brně, smažená vepřová ouška. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:33
Reakce na slniecko:

Idem sa potupne priznať a pýtať radu.

No, keďže som už vyskúšala X receptov na medovníky a zistila, že najlepšie cesto je aj tak kúpené od Naglreitera, tak som ho bola včera kúpiť. A keďže mali posledné a aj posledné na linecké, tak som v nadšení kúpila aj to.

Až potom mi doplo, že ale linecké u nás nikto neje, teda okrem mňa a to mi bežne stačí čo podostávame od príbuzných na ochutnávku.

No, takže ten dotaz. Čo sa dá robiť s lineckým cestom, aby v tom nebol ani lekvár, ani žiaden typ krému (jedno aj druhé moje deti bojkotujú)? ako určite sa dá aj len tak zo samotného upiecť keksíky, ale to bude mdlé.

Nedá sa to trebárs s niečim zmiešať? Ja neviem, škorica, kakao, nejaké korenie...?

​no ja som raz z kupovaného lineckého urobila na silvestra slané pizza pochúťky Totižto som nemala ani tušenia o existencii hotového lineckého cesta, tak som v obchode siahla do mrazáka a zobrala prvé cesto čo mi padlo do ruky v presvedčení, že kupujem lístkové. Ako bola mi divná konzistencia toho cesta pri výrobe, ale tak nejako som to neriešila, potrela kečupom, posypala šunkou, syrom a kukuricou a dala piecť. To bolo potom prekvapenie :-) Ale keďže 1. 1. boli zavreté všetky obchody, zjedlo sa aj to :-)

Offline Sweet Potato
40642 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 12:38

andulka01 Jestli se nepletu, sháněla jsi černé kakao? V Tescu ho teď mají.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 13:27

Sweet Potato Díky díky moc, snad dnes stihnu. 

Offline Sweet Potato
40642 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 13:29

andulka01 V nejhorším máš jedno u mne.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 13:31

Sweet Potato Oooo, moc děkuji, kdyžtak dám vědět. 

Offline Aranel
6693 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 14:34

Ounz Blbý dotaz, jak se jmenuje takový ten "fotbalový míč", cos sem jednou dávala? Bylo to asi z těsta na vánočku, ale zapletený do takový koule. Byla to chala?

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 16:42

Aranel chala je cop. Zadej si round bread braid nebo braiding bread do googlu a najdeš si to.

edit: američani říkají imho challah ledačemu zapletenýmu