Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Mha
příspěvků moje polička 15. prosince 2020 16:00

Ounz

Tak už to vím. Prý je to formicka na boží milosti. Má to i jiný název, ale sem to psát nebudu. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 16:06

Sweet Potato Ťava dva razy kopcovaná drabaře slyším fakt poprvé, díky za rozšíření obzorů.

Taky si myslím, že vykrajovátko má být vertikálně - možná jako visací ozdůbka na stromek? Něco jako:

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 16:47

fija přesně, je nejlepší. Ten tvar si myslím, že tak má každej (myslím že to je tím pomalým růstem?) 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 16:48

Mha jakej?  A děkuju, je po babi a tý už se nezeptám..

Offline Mha
příspěvků moje polička 15. prosince 2020 17:01

Ounz Stačí ten myslivec, mohla bych vás mohla pohorsit... Radši ať to napíše někdo jiný.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 17:02

Mha nemravnej myslivec je stejne the winner, to už nikdo nepřekoná :)

Offline Mha
příspěvků moje polička 15. prosince 2020 17:18

Jdu se stížnosti na svou pitomost. Uvařila jsem cockovy eintopf. Ale použila jsem čočku beluga, asi tušíte, jak vypadalo celé jidlo

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 17:21

Mha ja to nemuzu vygooglovat a sem ted desne zvedava!

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 17:38

Mha Černě?

Offline clothilde
2063 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 19:10

Mela bych dotaz. 

Chtela bych upect suchar z bilku a orechu. Muzu nahradit mouku mletymi mandlemi? A dat tam cele vlasske orechy? Co jsem nasla recepty, tak se davaji orechy liskove.

Dekuju za rady

Offline Mha
příspěvků moje polička 15. prosince 2020 19:33

andulka01

Nojeje. Brambory trochu domodra, mrkev získala nádech, co nejde slovy popsat. Ale chuť překvapivě výborná. 

Offline chocholka
119 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 21:54

Udělala jsem porpvé krém ze slanýho karamelu, ale...to je taková dobrota, že musím brzdit, aby mi zbylo do košíčků.

Offline 0zero7
11938 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 00:12
Reakce na andulka01:

Tyjo, tady se peče vostošest! Tak já ještě nepeču, mám jiné povinnosti. Třeba rozbourat 11kg uzenou šunku. Kočka se mohla zbláznit

​Ja jsem si rikala, ze si se asi teda uz pustila do toho chleba a sla jsem ti pochvalit avantgardu

Offline 0zero7
11938 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 00:26

Docetla jsem poslednich 150 stran a vsem dekuju, chtela jsem si to nechat na vanocni volno ale neslo odolat. Super, krasny jidlo, uzasny fotky! Nejlepsi zabava, na stridacku s Pasta Grannies na youtube (je to navykovy, bacha, nejlepsi je jak vari u sebe doma, a to jidlo!!)

A zavidim kapra, uz jsem vzdala shaneni a kazdej rok propasuju do hospody bramborovej salat a objedname fish and chips z cerstve ryby a nema to chybu. Aspon tak. 

At nejsem OT, predevcirem jsem delala tortily z veprovejch krupek, dobry to je, neutralni, aby bylo na co dat mexicky carnitas. Ty jsou teda vynikajici a dela se to samo. Na to pico de gallo a muze byt i zakys a super. V lednici to vydrzi par dnu v pohode.

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 08:03

0zero7 Čo si dobré čítala?

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 09:11

0zero7 Chleba z kvásku je u mě fakt hudba budoucnosti, nemám trpělivost a jsem poměrně dezorganizovaná. Prostě by kvásku u mě nebylo dobře, to mám jako se psem.

Offline slniecko admin
19672 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 14:27

Idem sa potupne priznať a pýtať radu.

No, keďže som už vyskúšala X receptov na medovníky a zistila, že najlepšie cesto je aj tak kúpené od Naglreitera, tak som ho bola včera kúpiť. A keďže mali posledné a aj posledné na linecké, tak som v nadšení kúpila aj to.

Až potom mi doplo, že ale linecké u nás nikto neje, teda okrem mňa a to mi bežne stačí čo podostávame od príbuzných na ochutnávku.

No, takže ten dotaz. Čo sa dá robiť s lineckým cestom, aby v tom nebol ani lekvár, ani žiaden typ krému (jedno aj druhé moje deti bojkotujú)? ako určite sa dá aj len tak zo samotného upiecť keksíky, ale to bude mdlé.

Nedá sa to trebárs s niečim zmiešať? Ja neviem, škorica, kakao, nejaké korenie...?

Offline continuity
43609 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 14:36

slniecko keksíky z dobrého lineckého nie sú mdlé

Môžeš potriet bielkom a posypať platkovymi mandľami alebo vločkami cukru. Ešte možná niečo vymyslím. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 14:56
Reakce na Karja:

Vilemina Podle jakeho receptu delas to maslove kure? Ja ho uz dvakrat po sobe mela takove no, takove nemaslove, proste ta omacka nemela vubec dobrou konzistenci, takova napulsrazena nejemna:-(. Jinak to jidlo miluju!

​Ja som v tomto vlakne desne pozadu, tak je to už asi mimo ale naposledy som robila podľa kitchenette a to mi chutilo zatiaľ asi najviac https://kitchenette.cz/clanek/butter-chicken

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 15:20

Mrakoplas No to jsem delala a vubec se mi to nevyvedlo! A to uz dvakrat:-(