Kokoska no ano, přesně tak! ![]()
Jídlo a vaření
Ounz Díky. A hlavně mám konečně vánočku bez rozinek!![]()
už pečete vánočky? já jsem dneska upekla čtyři, před chvílí jsem vyndala poslední z trouby... jak dlouho čekala, tak mi překynula - ale nejde na výstavu, na vzhledu nezáleží ![]()

RoSa vzdyt to je výstavní vanocka! :)
Tulipe no, dík za útěchu, tak jo teda!
ona ale bude výborná, recept na těsto mám od tetičky a vánočka je krásně vláčná... pekly jsme s kamarádkou a pletly jsme podle tohoto návodu
Karja Dík za tip. S těma.pomerancema je ta kůra všude!
RoSa Mňam, hneď by som si dala na raňajky ku kávičke.....![]()
RoSa Jsem ráda, že vidím někoho plést vanočku od prostředka. Doma jsme to tak dělali, aby prostředek zůstal vyšší a vždycky jsem viděla návod, kde se plete jedním směrem.
Kolik? Tak akorát.
rozarka ano, proto jsem dala ten návod od profi-pekařů, oni to tak dělají... a ještě je tam vidět jedna důležitá věc: vánočka se pak při pletení druhé půlky neotáčí na vále jak ciferník, ale udělá se takovej přemet - pak můžeš pokračovat v pletení stejným stylem; jen teda mamka ještě navíc na závěr podhrnuje konce toho horního copu pod vánočku, je to líp fixovaný pak
jo a těsto je hnětený/kynutý 3krát - pak jsou v upečený vánočce patrný ty vlákna jednotlivejch copů
RoSa co znamena 3x hnetena?
udělám těsto - dám kynout - vykynutý znova promíchám - dám kynout - vykynutý znova promíchám - dát kynout - upletu vánočku - nechám kynout - peču! ![]()
RoSa husty, o tom sem jeste neslysela!
chapu tu radost!Mne prakticky rozinky znicily chute na takova jidla.V Recku maji taky vanocku bez rozinek,ale je takova vic "korenena".
Mám prosbu. Kynutému těstu moc nerozumím, droždí používám pouze na houskové knedlíky a lívance, chleba nepeču. Chtěla bych zkusit vánočku, pravidelně jsme dostávali na Vánoce od jedné paní, která už ale nikomu recept předat nemůže. Můžete mi, prosím, dát odkaz na bytelnou, vláčnou, nedrolivou vánočku, která nevyžaduje vysoké kuchařské umění? Díky!
RoSa to opakované kynuti vždycky kynutému prospěje ![]()
Fiction ozkouseno a spolehlive i pro me ktera si s kynutym nerozumi
Potřebovala bych cukrařskou radu pro maminku :-). Plní košíčky karamelovým krémem a letos poprvé nevařila salko a koupila si hotové karamelivé. A je to strašně řídké, teče jí to ven. Dá se to něčím zahustit? Je to jen to karamelové salko a máslo.
999 já letos karamelizovala salko na pánvi a bylo opravdu hustější než to kupovane. Pokud to ještě nesmichala s tím máslem, tak bych to trochu prohrála na teflonce, třeba by to zhoustlo..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY