continuity Už to právě smíchala :-(
Jídlo a vaření
To jsem se bála, tak už jenom nějaké mleté ořechy me napadají.
999 Zkusila bych přidat želatinu nebo zašlehat hodně hustý pudink.
711990 RoSa Já jsem se to před lety učila na kurzu pečení frgálů, že s kynutým těstem během kynutí je dobrý několikrát pohnout (stačí třeba jen třikrát máchnout vařečkou v těstě) a je to dobrý řešení i pokud člověk nestíhá, aby mu těsto nepřekynulo. Takže já těstem na vánočku hýbu vždycky zhruba po půl hodině. Loni jsem pekla poprvé podle mamčiného receptu a pak jsme porovnávaly výsledek, ta moje byla mnohem vláčnější.
A ještě přidám tip z kurzu pečení frgálů - jakékoliv kynuté těsto po upečení ihned pomazat 33% smetanou, pomůže to udržet kynuté pečivo dlouho vláčné, to se mi taky osvědčilo a předtím jsem to neznala.
notna poradit neumim,kremy nevyrabim,ale zelatinu ne!![]()
continuity notna Díky, předám :-).
Fiction ozkouseno a spolehlive i pro me ktera si s kynutym nerozumi
Díky, píše, že to zvládné každé kopyto, tak to asi zkusím ...
Hlavně doufám, že to nebude takové to suché pápěří..
Prosím o radu. Jaké cukroví nebo dezert nachystat pro návštěvu, která má teď zlomený můstek a nemůže dobře kousat? Diky
Mha puding? ![]()
RoSa Ano, taky mě napadl, jen jak ho vytunit?
Fiction já jsem dělala podle prastarého osvědčeného receptu (na 2 vánočky):
0,5 kg hladké mouky, 1/4 kg polohrubé mouky, 20 dkg másla (lze nakombinovat s jiným tukem), 20 dkg cukru krystal, 4 celá vejce, cca 1/3 litru mléka, 1,5 kostičky droždí, sůl špetka, citronová kůra z 1 citronu, rozinky předem namočené ve vodě s rumem (bez tý tekutiny! ty do těsta až nakonec)...
výhoda toho receptu je, že se všechno nahází do robota a necrcá se s kváskem - těsto vykynulo na trojnásobek!! nesmí se teda při kynutí větrat! pak jak jsem psala 3x vykynout, uplést, potřít rozšlehaným vejcem, posypat mandlemi a péct na 150° cca 45 min. (dávám nahoru alobal, aby se nespálily mandle)
Mha co treba panna cotta nebo tiramisu
Nyarlathotep To je ono! Panacotta je víc taková sváteční, pudink mám spojeny spíš s jídlem pro děti.
Diky, tady se ví vsechno![]()
Mha banánový triffle z apetitu. Italské savoiardi, banán na plátky a na malé kousky nasekané tyčinky mars (zní to jak prasárna), vrství se s krémem ze žloutků, navrch šlehačka. Nebo malinový triffle...
zelene.oko no to znam jako prekladani testa behem kynuti, ale nenapadlo by me, ze to vlsstne oddaluje vykynuti:))
notna zda se mi,ze se do toho moc nehodi.Zmeni to i konzistenci a ac je bez chuti nejak ji v kremu nemusim.
marieu Nejsou v tyčinkach Mars arašídy? Diky za tip, tohle zkusím v zubatejsi společnosti, krém zloutkovy děláš jak?
Fiction nebude, neboj, jen dodrz to sadlo+maslo:-) ja jsem kopyto hrozne ale je fakt dobra i ode me:-)
Mha v tycince mars nejsou,jen karamel.S arasidama je snickers.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY