Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49461 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 08:46

Ounz  u nas je to proste jidlo, zadna vyzdoba

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. prosince 2020 09:53

Páni, tady se rozjelo noční vaření... 

viktorka_od splavu Přesně tak to vidím, je to jídlo, takže moje cukrovi je vidět a jde vzít do ruky, žádné filigranske ozdobičky, poctivý kus lineckého kola.

Ale závist mě jímá, když to vidím a připadám si jak nesikovne kopyto, dřív jsem mohla říct, to dělaly děti, teď výmluvu nemám. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. prosince 2020 09:54

Renusatko Vnitřní krása nezklame

Offline viktorka_od splavu
49461 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 11:07

Mha vanilkové rohlíky a linecká kola:D

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 11:09

Dopečené, ozdobené, pripravené na transport k dcére. Dúfam, že budú chutiť.

Online Myrtila
5448 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 11:37

Renusatko Moje letosni prvni vanocka dopadla podobne - nejak jsem na ni zapomnela mezi peci o mimino, byla uz upletena a prekynula mi uplne do placky. Tak jsem to shrabla do formy na dort a upekla, vypadala jako takovy hodne nemocny mazanec, ale byla vyborna

Offline AprilTwelve
1035 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 11:48
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 12:56

Myrtila Já jsem jí právě dávala do trouby ještě dost ve tvaru. tohle mi udělala až v troubě. Zase jsem alepoň pobavila okolí.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 13:01

viktorka_od splavu mně se líbí víc to jednoduchý. I je to vétśinou chutnější :)

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. prosince 2020 14:02

Ounz Jednou jsem byla u výroby dokonalého cukroví s ozdobami a už si dávám pozor co jim. Snad se nikoho z vás nedotknu, možná to také používáte, ale ta krása byla tvořena za pomoci hmot, které se prodávají zalisovane v cihlach , nemohou se zkazit, protože neobsahují jedle části. Třeba složení "potahovací" hmoty mě dost odradilo. Možná teď budu vypadat jako biofanatik, ale jsem ráda, když jsou potraviny z přírody.

Online continuity
43604 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 14:04

Mha tak toto lze udělat i z marcipánu. A není to zas taková věda. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. prosince 2020 14:23

continuity Z marcipanu je to výborné a velmi dobré, proto je škoda, že cukroví na prodej se vyrábí právě z těch polotovarů, kde je zaručena barevnost,  trvanlivost a neměnný vzhled. Prostě balíčky jako plastelína s barvou i příchutí od výrobce. 

Online continuity
43604 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 14:25

Mha tak marcipán je hlavně celkem drahy, takže když někdo chce cukroví za pár stovek kilo, dobře mu tak.

Jinak se ještě náhražkove používá do těchto ozdob sušené mléko. To se dělalo kdysi. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. prosince 2020 14:28

continuity Máš pravdu, ať se tráví každý podle svých zájmu a zalib:)

Tu nahrazku se sušený mlékem jsem jednou dostala, tvrdé to bylo jako šutr, ale chuť mléka nezapomenutelna:))) 

Online continuity
43604 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 14:30

Mha no mě to jako diteti chutnalo, kdysi se to davalo na svatební dorty, vždy jsme se o to poprali. A nesmí to být oschlé, ale čerstvé. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. prosince 2020 14:33

continuity Bacha, v posledních letech vývoj plastů pokročil, to, co bylo před 10, 15 lety už je pasé. A růžičky ze svatebního dortu teda bývaly... 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 16:33

Mha Já ty fondánový potahovací a modelovací hmoty fakt nesnáším, vůbec mi to nechutná. Nebo teda vlastně ani nevim komu by to mohlo chutnat, když je to jen cukr, to ten mléčnej "marcipán" měl aspoň trochu něco do sebe. :)) Pamatuju si, že relativně nedávno býval na ČT pořad, kde nějaká paní právě pekla, potahovala a zdobila dorty a úplně se mi vždycky dělalo mdlo z těch vrstev fondánu na povrchu, ještě že to z toho jde sloupnout! 

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. prosince 2020 16:49

Karoleena

Jo, kdyby jen cukr. Taky existuje náplň do koblih, prodává se v 5l kyblíku, s marmeládou podobu nehledej, taky je univerzální směs na korpus(stavební hmota), stříbrné a zlaté spreje na obarveni... Tyhle reprezentativní vyrobky s pečením nemaji nic společného, podle mě to je spíš stavařina:) 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 16:56

Mha Ten jedlej třpytkovej sprej jsem ale zrovna letos měla trochu cukání si objednat, to se musím přiznat! :D Jak pravila kamarádka, to je věc, co z obyčejnýho keksu za patnáct udělá posh sušenku za pětapade, vůbec raději nechci vědět, z čeho je to vyrobený, ale kdybych tím jen tak lehce nějakej druh cukroví poprášila... jednou do roka by ten příjem třpytek mohl organismus vydržet! 

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. prosince 2020 17:53

Karoleena Příjem trpytek