andulka01 ja zacala tim jeho blogem, zkousela ty "simple" recepty. A pak koupila nejakou obecnou kucharku. Jeste ze tady to forum mame, jinak bych se nikdy o nicem nedozvedela a tohle by mi taky uniklo
. Akorat mi prijde, ze mi ta kucharka je ted v zime, kdy jeden umrneny lilek stoji 79 kc a ostatni ingredience ani moc nejsou k mani, trochu na nic. Ale v lete podle toho asi pojedu dost, az budou cerstve bylinky a tak. Se tesim!
Jídlo a vaření
Gatita Sledovala jsem ho ještě na TV paprika, knížky jsou v plánu už hodně dlouho, ale furt bylo něco důležitějšího. A máš pravdu, je to sezónní vaření (i náročné na množství ingrediencí, mi přijde). Musím naložit citrony, do foroty :)
Pavlena dekuju moc!
Druhé kolo! Znovu rybí pomazánka pro velký uspech
Asi je jasné, proč nedám fotku.
Pavlena Díky! Brzo vyzkouším.
Tady přidám recept na čočku cocka-s-houbami-na-cervenem-vine.
nellielovett To vypadá moc dobře, díky!
Milovníci chleba z Esky, neznáte tuto čokoládu? Já už ji mám teda na cestě, jsem zvědavá!
Hlásím výskyt olihně patagonské v Lidlu na Svoboďáku...! ![]()
Kolektivní oliheň? Tuhle jsme ulovili před pár týdny.

Lamicka Teď maj myslím ty malinký. Ovšem chapadla mě taky neminula a jsem za to velmi vděčná. Jednak jsem ztratila ostych to uvařit a taky přítel, co má k mořským plodům nedůvěru, chapadla ohodnotil velmi vysoce.
andulka01 malinky bych taky brala :) Chapadla byly vyborny, u nas je po ochutnani jedl i syn, coz je co rict, je v jidle dost konzervatni.
Koupila jsem v Lidlu úplně super věc. Tenoucke, úžasně křupavé chlebo/oplatky.
Maji 3 různá druhý a jsou fakt strašně dobré.
Tak až půjdete pro ty olihne, vyzkoušejte.

Lamicka A jak jste chapadla dělali, smim-li se ptát?
andulka01 trochu jsme je pokrajeli, hodili na rozpaleny olej, nechali odparit vodu, pridali jeste oliv. olej a nasekany cesnek, pak zakapli bilym vinem a po vypnuti ohne pridali nasekanou petrzel. Solili jsme az na taliri. Ja se bala, aby to nebylo tuhe, kdyz se nepredvarovala, prece jen byla velka, ale takhle se to muz naucil ve Spanelsku a bylo to opravdu moc dobre a mekke. Talire to chce predehrat, rychle to chladne.
Lamicka Díky ![]()
andulka01 Prosím tě, já chci zítra dělat vepřové nudličky se zeleninou a rýžovými nudlemi. Ale jak to mám udělat v domácích podmínkách aby se to blížilo kupovaným nudlim? Wok mám, ne extra dobrej ale mam, myslíš udělat maso zvlášť, zeleninu zvlast? Maso už mám radši naložený, tak snad mu bude stačit chvilka.
A promiň, že ne vždy tu pořádně odepisují a to i když se na něco zeptam. Já to tu mydlim ve chvilkach volna a klidu a leckdy mě z přispívání něco vytrhne
Co dělat, prosím, se stádními nabalíčkovanými olihněmi z Lídlu, je z toho potřeba vybírat nějaké kousky, nebo už je uvnitř balíčku všechno stravitelné? Po hledání na na netu jsem zmatená, ve všech radách napřed různě rozebírají a loupou celou oliheň.
Isca Balíček je stravitelný celý
teda vnitřek. Nic neloupes, nekuchas.
andulka01 Děkuju moc, včera jsem neměla odvahu do toho pustit, a na dnešek jsem je sice v noci chystala, ale v tom snu to vypadaly tak ..no, jak můžou snové olihně vypadat po večerním listování Sandmanem
a na prudko na pánvi teda, podobně jak radíš s chapadly?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY