continuity můžu se zeptat, odkud máš talíře? Potřebovali bychom novou komplet sadu a tohle by se mi líbilo.
Jídlo a vaření
letolet IKEA. Nějaký tvrzený porcelan.
Ale velké jsou příšerně velké. Běžně teď jime z malých, protože velké se nevejdou do myčky.
... se špenátem a sýrem bych si taky hned dala, díky za inspiraci na zítřejší oběd... ![]()
Aha, nečekala jsem, že to bude tak jednoduché
děkuji. Počkám, až se na ně budu moct zajet podívat a potezkat. Nám teď chybí hlavně hluboké, zbývají mám poslední 2 pro 4 lidi.
letolet moc hezké talíře byly v předvánoční akci v Lidlu. Thun. Zvládla jsem jen jedny a tak jsem si vybrala hluboké talíře, protože mají moc pěkný tvar. Takový miskovity.
Teď mě mrzí, že jsem si nekoupila i ostatní.
Gatita No tak tu slichtu z rýže a čočky musím doma oficielně zavést. Sambo si to vaří dohromady furt. Mi připomíná Popelku, když to hází spolu na sporáku dohromady. A samozřejmě je to hnusný!
711990 Nakonec mi ten knedlík udělá máma. Ale píšu si, knedlík v mrazáku se vždycky pro děti hodí!
A dělala jsem svíčkovou, podle kuchařky pro dceru, ale není to ono. Budu muset zavolat tchýni jak dělá tu její. Jsem to vždycky hejtovala ten její recept a nakonec mám chuť na něj!
Karja ale ono to je dobrý! Mne se totiz doma pochvaly dostane jen kdyz jidlo objednavam, takze kdyz se dneska chvalilo, muselo to bejt fakt dobry, skromnost stranou:) Muj stravnik je totiz taky typ, co by jedl ryzi a cocku na sto zpusobu. Delala jsem to podle receptu, akorat jsem do toho nedala ty vlasovy nudle, to uz mi prislo jako moc velkej mismas. A taky jsem je nemela, no.
Karja a já si plánuji, ze ten knedlik v týdnu zkusím. Docela mě zaujal, i když ho dělám mraky let s droždím. A moje tchyně dělala knedlík se sodovkou a moc mi chutnal.
Tak Betty No sambovi je po houskovym klasickým blbě, tenhle by mohl být dobrý.
Gatita Jo, já to tak nemyslela, právě že vylepším tu známou slichtu na něco dobrýho! Tak to máš dobrý, já si je už tak rozmazlila, že už jsem teď slyšela ,,coo to zas budu jíst pečivo?,, Byly dvě (!!!) polévky. A taky ,,Já mám rád hustý,, na takovou řidší fazolacku. Já kritiku jídla nesnáším a já to říkám furt, já si dám jeden týden prostě off. Budu se jen starat o děti, ať je ta práce co zastávám pořádně vidět!
Dadoo Tak to už nestihnu, ale Thun si projedu. Děkuji.
Tak Betty ja delam uz mraky let hrnkovy se snehem, ne s praskem do peciva (to uz je moc "babica" i na me) a jsou strasne dobry, kynuty uz mi vubec nechutnaji
Karja Gatita cocku s ryzi delam takovou po indicku a je to dobry. Ryze se dela zvlast a cocka (delam cervenou) se vari s mrkvi, rajcatama, koreni se skorici, hrebickem a chilli. Nakonec se to smicha a serviruje s kysanou smetanou a oprazenou cibulkou. Pokud vas to zaujalo, jak sednu k PC, dam cely recept.
Pavlena ano prosim. Posledni dobou jsem prisla na chut cocce a hledam recepty jak ni
Pavlena zaujalo! Pěkně prosím recept.
Pavlena dekuju, rada se inspiruju!
Gatita Košarí je pro mě velká lahůdka, v Dahabu to rozvážel starý pán na kárce a bylo strašně dobrý! Ale teda včetně těch nudlí a snažený cibulky a rajčatový omáčky. Sama, pokud by to mělo být autentické, bych to nevařila, na to trpělivost nemám. Snad zase někdy v Dahabu.
andulka01 no ja podlehla mistnim doporucenim a koupila kucharku od ottolenghiho. Ten jeho recept zas tak narocny neni, mela jsem to hned. Ale tak proste furt to je moje domacka patlanina, nekde v restauraci nebo na trhu na blizkem vychode by mi asi chutnalo vic:)
clothilde Manuka Gatita Takže zde:
Pro cca 3-4 osoby:
150 g čočky (červená, případně hnědá předvařená)
150 g rýže
4 mrkve (stačí menší)
1 stroužek česneku
2-3 cibule (klidně větší)
400g rajčat loupaných z plechovky
Řapíkatý celek asi 4 řapíky (nemusí být)
Mletý hřebíček – asi lžičku
Mletá skořice – asi lžičku
Chilli – jak kdo snese
Zelená petrželka na posypání (nemusí být)
Kysaná smetana
Na oleji opražím cibuli, polovinu do sklovata, polovinu až do tmava a křupava. Křupavou polovinu odložím na posypání finálního pokrmu.
Do hrnce se sklovatou cibulí prolisuji česnek, přidám mrkev na kolečka a opranou čočku, opražím a pak zaliju krájenými rajčaty vč.protlaku. Případně doliju vodou, nechám vařit na mírném ohni. Okořením hřebíčkem, skořicí a chilli. Až je vše téměř hotovo, přidám řapíkatý celer nakrájený na kousky.
Zvlášť uvařím rýži.
Smíchám čočko mrkev s rýží, posypu zelenou petrželkou. Na talíři si každý přidá kysanou smetanu a posype se to cibulkou upraženou do křupava.
Gatita Ottolenghiho mám v plánu!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY