Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline letolet
756 příspěvků moje polička 07. února 2021 19:49

continuity můžu se zeptat, odkud máš talíře? Potřebovali bychom novou komplet sadu a tohle by se mi líbilo.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:01

letolet IKEA. Nějaký tvrzený porcelan. 

Ale velké jsou příšerně velké. Běžně teď jime z malých, protože velké se nevejdou do myčky. 

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:03

continuity 

... se špenátem a sýrem bych si taky hned dala, díky za inspiraci na zítřejší oběd...

Offline letolet
756 příspěvků moje polička 07. února 2021 20:03

Aha, nečekala jsem, že to bude tak jednoduché děkuji. Počkám, až se na ně budu moct zajet podívat a potezkat. Nám teď chybí hlavně hluboké, zbývají mám poslední 2 pro 4 lidi.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 07. února 2021 21:56

letolet moc hezké talíře byly v předvánoční akci v Lidlu. Thun. Zvládla jsem jen jedny a tak jsem si vybrala hluboké talíře, protože mají moc pěkný tvar. Takový miskovity.

Teď mě mrzí, že jsem si nekoupila i ostatní. 

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:00

Gatita No tak tu slichtu z rýže a čočky musím doma oficielně zavést. Sambo si to vaří dohromady furt. Mi připomíná Popelku, když to hází spolu na sporáku dohromady. A samozřejmě je to hnusný!

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:04

711990 Nakonec mi ten knedlík udělá máma. Ale píšu si, knedlík v mrazáku se vždycky pro děti hodí!

A dělala jsem svíčkovou, podle kuchařky pro dceru, ale není to ono. Budu muset zavolat tchýni jak dělá tu její. Jsem to vždycky hejtovala ten její recept a nakonec mám chuť na něj!

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:15

Karja ale ono to je dobrý! Mne se totiz doma pochvaly dostane jen kdyz jidlo objednavam, takze kdyz se dneska chvalilo, muselo to bejt fakt dobry, skromnost stranou:) Muj stravnik je totiz taky typ, co by jedl ryzi a cocku na sto zpusobu. Delala jsem to podle receptu, akorat jsem do toho nedala ty vlasovy nudle, to uz mi prislo jako moc velkej mismas. A taky jsem je nemela, no. 

Offline Tak Betty
6196 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:16

Karja a já si plánuji, ze ten knedlik v týdnu zkusím. Docela mě zaujal, i když ho dělám mraky let s droždím. A moje tchyně dělala knedlík se sodovkou a moc mi chutnal.

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 07. února 2021 23:24

Tak Betty No sambovi je po houskovym klasickým blbě, tenhle by mohl být dobrý.

Gatita Jo, já to tak nemyslela, právě že vylepším tu známou slichtu na něco dobrýho! Tak to máš dobrý, já si je už tak rozmazlila, že už jsem teď slyšela ,,coo to zas budu jíst pečivo?,, Byly dvě (!!!) polévky. A taky ,,Já mám rád hustý,, na takovou řidší fazolacku. Já kritiku jídla nesnáším a já to říkám furt, já si dám jeden týden prostě off. Budu se jen starat o děti, ať je ta práce co zastávám pořádně vidět!

Offline letolet
756 příspěvků moje polička 08. února 2021 08:18

Dadoo Tak to už nestihnu, ale Thun si projedu. Děkuji. 

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 08. února 2021 08:26

Tak Betty ja delam uz mraky let hrnkovy se snehem, ne s praskem do peciva (to uz je moc "babica" i na me) a jsou strasne dobry, kynuty uz mi vubec nechutnaji

dokonaly knedlik

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 08. února 2021 08:50

Karja Gatita cocku s ryzi delam takovou po indicku a je to dobry. Ryze se dela zvlast a cocka (delam cervenou) se vari s mrkvi, rajcatama, koreni se skorici, hrebickem a chilli. Nakonec se to smicha a serviruje s kysanou smetanou a oprazenou cibulkou. Pokud vas to zaujalo, jak sednu k PC, dam cely recept. 

Offline clothilde
2063 příspěvků moje polička 08. února 2021 09:10

Pavlena ano prosim. Posledni dobou jsem prisla na chut cocce a hledam recepty jak ni

Offline Manuka
662 příspěvků moje polička 08. února 2021 09:26

Pavlena zaujalo! Pěkně prosím recept. 

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 08. února 2021 10:15

Pavlena dekuju, rada se inspiruju!

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 08. února 2021 10:19

Gatita Košarí je pro mě velká lahůdka, v Dahabu to rozvážel starý pán na kárce a bylo strašně dobrý! Ale teda včetně těch nudlí a snažený cibulky a rajčatový omáčky. Sama, pokud by to mělo být autentické, bych to nevařila, na to trpělivost nemám. Snad zase někdy v Dahabu.

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 08. února 2021 10:31

andulka01 no ja podlehla mistnim doporucenim a koupila kucharku od ottolenghiho. Ten jeho recept zas tak narocny neni, mela jsem to hned. Ale tak proste furt to je moje domacka patlanina, nekde v restauraci nebo na trhu na blizkem vychode by mi asi chutnalo vic:) 

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 08. února 2021 11:00

clothilde Manuka Gatita Takže zde:

Pro cca 3-4 osoby:

150 g čočky (červená, případně hnědá předvařená)

150 g rýže

4 mrkve (stačí menší)

1 stroužek česneku

2-3 cibule (klidně větší)

400g rajčat loupaných z plechovky

Řapíkatý celek asi 4 řapíky (nemusí být)

Mletý hřebíček – asi lžičku

Mletá skořice – asi lžičku

Chilli – jak kdo snese

Zelená petrželka na posypání (nemusí být)

Kysaná smetana

Na oleji opražím cibuli, polovinu do sklovata, polovinu až do tmava a křupava. Křupavou polovinu odložím na posypání finálního pokrmu.

Do hrnce se sklovatou cibulí prolisuji česnek, přidám mrkev na kolečka a opranou čočku, opražím a pak zaliju krájenými rajčaty vč.protlaku. Případně doliju vodou, nechám vařit na mírném ohni. Okořením hřebíčkem, skořicí a chilli. Až je vše téměř hotovo, přidám řapíkatý celer nakrájený na kousky.

Zvlášť uvařím rýži.

Smíchám čočko mrkev s rýží, posypu zelenou petrželkou. Na talíři si každý přidá kysanou smetanu a posype se to cibulkou upraženou do křupava.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 08. února 2021 11:31

Gatita Ottolenghiho mám v plánu!