Rajčata, vlastně žádnou zeleninu, ani maso z M/S jsem ještě nezkoušela, alen avnadila jste mě pro příští nákup.
Jídlo a vaření
Tady je krásná inspirace na výborná jídla - bohužel jen inspirace, bez receptů (lze jistě dohledat přes google):
Byla jsem na akci, kde dodali catering, a bylo to úžasné! ![]()
Zítra se opět chystám vařit Qabuli Palau - už mám všechno nachystáno.
V sobotu jsem dělala večeři v podstatě jen z MS. Steak vynikající (britské hovězí je prostě britské hovězí, no), nové maličké brambůrky, cukety. Ale výběr baby zeleniny byl minimální, chtěla jsem právě cuketky, kukuřičky a tender broccoli a nebylo. Ovšem "bitva o Falklandy" dopadla dobře, tentokrát smírem: Argentinské víno skvěle doplnilo britskou krávu.
To zní lákavě. Argentinské víno beru, ale britská káva? Mám zafixováno, že britská káva nic moc, na rozdíl od čaje, proto jsem ji v M/S vždy přehlížela.
Andulka mela k vinu britskou kRavu ne kavu.![]()
![]()
Já tam překlep neměla :-)
Britská káva neexistuje :-), zato britská kráva je lahoda veliká :-)
Právě vytaženo z trouby - dřív jsem ji dělala jen s hrubou solí a rozmarýnem, teď jsem přidala olivy a sušená rajčata. Příště bych ale asi ty rajčata zapracovala radši do těsta... ![]()

Právě jsem z té fotky dostala hlad a přemýšlím, co k obědu. Váš výtvor vypadá velice jedle.
A to teda je - už je ho 1/4 pryč! ![]()
Já jsem tam viděla zapečené cvrčky! ![]()
... a cuketa jede rekordy. O víkendu dejvická vietnamská zelenina - 220 Kč, včera letenská Farma - 180 Kč. Rajčata 260 Kč![]()
Ve Bubenči "jen" 160 Kč
. Když jsme u těch cen, tak já většinou cenu moc neřeším. Utěšuji se, že kvalitní jídlo kupuji pro zdraví, dobrou chuť... ovšem 55 Kč za 1 ledový salát???
Taky si připlatím za kvalitu, ale šokuje mě ten strašlivý skok o desítky (u cukety a lilku víc než stovku) procent. Rekordní ceny všech dob.
Přesně! Nejhorší je, že ten salát a cuketa stojí stejně hrozné peníze v regionu, kde mají lidé menší platy. Nakupujeme občas v Kauflandu/Tescu v Písku a tam tyhle předražené věci hnijí.
Včera jsme byli nakoupit hlavně ovoce a zeleninu v Německu a cuketa 8.99,- za kilo, no, tak tu jsme nekoupili :-)
Krutibrko, já zhrdla lidlovskou cuketou za 159:-/
Měla bych jít do stížností, ale krutíbrko, nějak mi dneska nekyne.
tak dnešní, po jistém martyriu..a poznatek
, nařezávat je lepší z boku, než zezhora..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY