Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 13:53
Reakce na žluťásek:

Nabízím kvásek :-D

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 13:57
Reakce na Ounz:

Tak držkovú mám zrovna rada. Ja asi ani nemám jedlo, ktoré by som vyslovene neznášala. Fakt ma napadá len ten chren (a samozrejme wasabi), to mi strasne smrdí. Ale ktovie, možno jeho čas príde. Napríklad wasabi hrášok milujem... Asi som rozpoltená osobnosť :D

Potrefenáhusa my sme mali buďto dobrú školskú jedáleň alebo som ja bola super odolné dieťa. Jediné, čo si vybavujem, že som fakt nemala rada boli sladké jedlá. Našťastie v tie dni robievali husté polievky, takže tie ma vedeli zachrániť. A zo škôlky si pamätám bielu kyslú omáčku s hubami (tie ale boli také zvláštne, tuhé) s knedľou. Malo to prapodivnú konzistenciu aj chuť, to som nikdy nezjedla. Inak z húb som bola 2x v živote otrávená, aj som skončila v nemocnici s výplachom žalúdka a stále ich milujem. Len si teda už dávam väčší pozor

@andulka01 No niektorí ľudia sú holt vyberaví. Jasne, že chutiam sa rozkázať nedá, ale kopa ľudí ani nové veci nevyskúša a už je to fuj. Si trochu sťažujú ten život sami sebe :)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 14:07
Reakce na carries:

tak to jste dobra,ze i po otrave jste na houby nezanevrela.:-)

Mne jednou bylo zle ze zampionu kdyz sem byla tehotna a trvalo nekolik let,nez sem je mohla zacit zas jist.

Jinak ja nemuzu uz od detstvi ani ted v dospelosti kmin.

Offline Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 14:08
Reakce na carries:

Mně u dospělých lidí ta "vybíravost" přijde taková hrozně dětinská a přiznám se, že na chlapech mě to vyloženě odpuzuje.  Jako každej má něco, co mu nechutná, ale zas to nemusí být tři čtvrtiny jídelního lístku.

Tak o tý otravě houbami jsem asi nechtěla slyšet, myslím, že je to ten prapůvod, proč jsem houby nikdy nejedla, asi že mi jako malý řekli, že některý jsou jedovatý....ostatně houby, sbíraný mojí mámou, bych se vůbec neodvážila ani ochutnat, ona do toho košíku fakt strčí kde co, fialový, zelený, šedivý...ale teda vždycky to dobře dopadlo...

Začala jsem žampionama, pak sušenýma houbama v polívce a dneska zvládnu i smaženici, když je v ní dost vajíčka.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 14:21
Reakce na Potrefenáhusa:

Jaj tak to som si mala asi radšej stupiť na klávesnicu a netrepať o otrave hubami

K tým vyberavým ľuďom. Mne to tiež osobne príde trochu detinské. A chlapa, ktorý by remcal, že nechce toto a hento by som asi buchla panvicou po hlave... Poznám takých, ktorí nepovažujú jedlo za plnohodnotné, pokiaľ v ňom nie je mäso, brokolica je považovaná za nadávku a pri slove tekvica si dotyčný myslí, že sa ho jeho partnerka chystá otráviť Ešteže tento problém doma nemám.

Zarinya Ja mám huby veľmi rada, ale dávam si už väčší pozor na to, ako sú pripravované. Kmín je jedna z mojich najobľúbenejších korenín :D Ale zase nemusím moc koriander.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 14:46
Reakce na carries:

Každej má asi něco, aspoň jedno jídlo, co nejí, ale tohleto 'nejím skoro nic' mi irituje děsně, mám na to stejnej názor..

mám kamarádku, která jí jen velmi málo věcí (většina fastfood) a teď má dítě, by mě zajímalo, jak to bude dělat..

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 14:55
Reakce na Ounz:

Ja som kedysi pozerala reality show o ľuďoch, ktorí mali problémy s jedením. Akože jedli iba niečo. Bol tam chlapík, ktorý jedol iba zemiaky a z nich iba určitú odrodu. Alebo chalan, čo jedol iba chlieb s arašidovou pomazánkou. Ďalší, čo len hranolky s kečupom. Pani, čo mala fóbiu z bobuľového ovocia. Najlepšie na tom bola asi dievčina závislá na čokoláde. Tá jedla všetko, len teda k tomu kilo čokolády denne navrch...

Bolo to zaujímavé pozorovať, ako sa kúsok po kúsku dostávajú z fóbií. Nedokončili to teda všetci.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 15:06
Reakce na carries:

zajímavý..jako jíst jenom brambory, to bych nedala..

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 15:18

ja som vegetarián, a obvykle si vyberiem v reštaurácii najrýchlejšie. A nie je to smažák :-)

Môj ex bol takýto extrémne vyberavý, a mal všelijaké prapodivné požiadavky, až sa čudujem, že ho niekedy čašník neprepleskol jedálnym lístkom

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 15:27
Reakce na betsey:

Môj priateľ bol vegetarián 19 rokov. Posledné štyri roky mäso už je. Ale nie veľa a dáva si pozor aké. Ak by náhodou bolo žuvavé, tak ho odloží.

Ale aby som to pridala aj nejaké jedlo, robila som cez víkend výbornú polievku (v priebehu dvoch dní na mňa asi 6x vyskočil recept na internetoch, tak som podľahla). Lohikeitto = ale bez lososa. Ja som si do nej uvarila vajíčko namäkko.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 16:35
Reakce na carries:

Vypadá krásně

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:00
Reakce na Jehelníček:

Ďakujem :)

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:31
Reakce na carries:

Já děkuju za inspiraci, už jsem koupila kopr a spol., a ráno si ji uvařím. Koukala jsem, že jsou různé variace, ta moje bude taky bezlososová :-)

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:41
Reakce na Jehelníček:

Som rada, že som vás inšpirovala :) Ja mám vo všeobecnosti rada kyslé polievky a prívarky, takže táto bola pre mňa ako stvorená.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 18:14
Reakce na andulka01:

Já prosím vegetariánuju už hodně, hodně zim a s tím nenajedením se v Praze mi to přijde jako hodně velkej úlet, Praha (a nejen Praha) je už dost let vegetariánům příznivá. Navíc je teď je in být vegan, takže se objevilo i hodně veganských podniků a s těma taky nemám žáden problém :-). Přitom do těchhle speciálek chodíme spíš míň než víc a skoro všude si něco vyberu. S tím smažákem to byla pravda tak před 15 lety plus to teda ještě trochu může platit, když člověk jede vodu a stravuje se po těch vesnických hospodách u jezů, ve větších městech je skoro větší šance na to dýňový rizoto než na zmiňovanej smažák.

Offline Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 19:36
Reakce na carries:

Ja jsem to videla i v nějakým pořadu,ze tyhle extrémní stravovací obstrukce dost casto souvisí s nejakou stravovaci poruchou,anorexii apod.,ze treba jídlo musi byt poskládány tak a tak,příloha nesmí byt namocena v omáčce,zelený veci se nejedí atd.

Offline RoSa
10240 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 19:58
Reakce na Potrefenáhusa:

Podle mě je tahle porucha spíš psychická. Ty lidi chtěj bejt mermomocí něčim zajímaví - když už nezaujmou jinak, tak se vofrňujou nad jídlem a doufají, že tím získají aspoň nějakou pozornost okolí...

Online barbucha blogger
36183 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 20:04
Reakce na RoSa:

Zlatý slova 

Tak jsem dneska zkusila to květákový kari. No, jde to, ale že by to byla mana nebeská... 

Offline Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 20:22
Reakce na RoSa:

no tak jasne ze psychická,však ta mentální anorexie je taky psychické onemocnění 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 20:25
Reakce na barbucha:

No mana..je to dobrý a pro mě teda i nový, kari jsem ještě nevařila. A je to další variace na zeleninu a to se hodí, ať člověk netočí porád to samý :) no a ten můj hokus pokus z nedostatku květáku se zelím je snad ještě lepší (protože květák jsem lehce rozvařila)